Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$4,397.14
-10.09%
2
XRP
XRP
$0.4296
-11.39%
3
Ethereum
Ethereum
$128.38
-13.90%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$226.10
-14.24%
5
Stellar
Stellar
$0.1911
-15.24%
6
EOS
EOS
$3.682
-9.99%
7
Litecoin
Litecoin
$32.394
-12.44%
9
Cardano
Cardano
$0.044124
-15.74%
10
Monero
Monero
$65.224
-10.65%
11
TRON
TRON
$0.013660
-13.94%
13
IOTA
IOTA
$0.3004
-15.99%
Latest Crypto Fear & Greed Index

100 de exchange de criptomonede in Coreea de Sud

1

Se pare ca exista mai mult de 100 de exchange in Coreea de Sud, dintre care majoritatea nu utilizeaza sistemul real-name al guvernului. Nici una dintre bursele mici si mijlocii nu poate utiliza acest sistem, deoarece bancile au optat sa furnizeze acest sistem doar celor mai mari schimburi din tara.

Rate de conversie de 30%

Au trecut peste 100 de zile de la implementarea sistemului real-name al guvernului la sfarsitul lunii ianuarie. Cu toate acestea, cele mai multe tranzactii de criptomonede nu sunt inca efectuate prin acest sistem. Toate schimburile mici si mijlocii continua sa fie tranzactionate prin conturi corporative. Business Coreea a elaborat:Piata interna a criptomonedelor devine tot mai opaca, deoarece autoritatile financiare nu imping bancile si schimburile de criptomonede spre utilizarea conturilor real-name.

Potrivit lui Yonhap News, rata de conversie a sistemului real-name este in prezent de numai 30%.

In timp ce sase banci sunt echipate cu sistemul real-name, KB Kookmin si KEB Haba Bank nu elibereaza conturi real-name pentru nici un schimb. Banca Shinhan nu le-a emis, de asemenea, pentru Bithumb, citand ca schimbul “nu a implementat inca recomandarile Comisiei pentru Comunicatii din Coreea dupa incidentele de hacking”.

Sistemul real-name ineficient

Bancile au optat pana acum doar sa deschida conturi de nume pentru cele mai mari burse de criptomonede din tara: Upbit, Bithumb, Coinone si Korbit.

Toate celelalte schimburi nu utilizeaza conturi real-name; ei folosesc inca conturi corporative pentru criptotranzactionare. S-a spus ca folosirea unor astfel de conturi duce la probleme cum ar fi cazul Coinnest, al cariu CEO a fost acuzat de delapidare.

Cu toate acestea, vineri, Upbit a fost, de asemenea, investigat de procurorii coreeni pentru presupusa frauda, chiar daca bancile furnizeaza serviciul real-name al schimbului.

Cu toate schimburile de dimensiuni mici si mijlocii ramase in afara sistemului real-name,

unii observatori banuiesc ca autoritatile financiare incearca sa mentina schimburi majore, ucigand alte schimburi mici si mijlocii

, au remarcat stirile, adaugand:

Esecul autoritatilor de a pune in aplicare sistemul de tranzactionare cu real-name a dus la o tranzactie ilegala. Acesta este motivul pentru care preocuparile sunt in crestere, iar piata va fi perturbata in continuare si tot mai multe schimburi sunt impinse pe piata sud-coreeana.

In conformitate cu legea in vigoare, autoritatile financiare nu sunt imputernicite sa supravegheze schimburile de criptomonede, astfel incat sa inspecteze indirect conditiile actuale prin intermediul bancilor

, a declarat Business Korea. Autoritatile de reglementare au explicat in repetate randuri ca bancile decid daca vor deschide conturi real-name pentru tranzactionarea criptomonedelor. Cu toate acestea, bancile pot face obiectul unor obligatii de combatere a spalarii banilor si pot fi investigate intens in cazul aparitiei unor probleme. Un oficial bancar a fost citat spunand:

Este un risc mare pentru o banca.

Exchange in dezvoltare

Fara a impune utilizarea sistemului real-name, publicatia a subliniat ca

autoritatile financiare insasi submineaza scopul sistemului real-name care este conceput pentru a imbunatati transparenta in tranzactionarea criptomonedelor

, adaugand:

In timp ce autoritatea de reglementare financiara se afla in mainile sale pe aceasta chestiune, noile schimburi de criptomonede sunt “ciuperci”, facand piata criptomonedelor mai dezordonata.

Potrivit surselor din industria criptomonedelor, “exista peste 100 de schimburi de criptomonede in Coreea de Sud, inclusiv cele care se pregatesc sa inceapa afacerea”, publicatia detaliaza, mentionand ca in ianuarie au fost anuntate aproximativ 60 de persoane cand a fost anuntat sistemul real-name si de atunci au mai aparut inca 40 de persoane. Schimburile de criptomonede straine au fost deschise si in tara, cum ar fi Huobi si Okex.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Robert Tudor

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!