Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,453.80
-2.49%
2
XRP
XRP
$0.2926
-3.55%
3
Ethereum
Ethereum
$105.85
-4.18%
5
EOS
EOS
$2.249
-4.02%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.79
-6.94%
7
Litecoin
Litecoin
$30.903
-3.23%
8
TRON
TRON
$0.026989
-2.07%
9
Stellar
Stellar
$0.085517
-7.68%
11
Cardano
Cardano
$0.038149
-3.90%
13
Monero
Monero
$43.663
-4.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2567
-1.70%
Latest Crypto Fear & Greed Index

11 Septembrie – O dată cheie pentru India și pentru viitorul criptomonedelor

1

.Curtea Supremă din India a acceptat directiva băncii centrale de interzicere a băncilor comerciale de pe teritoriul statului de a oferi servicii sectorului criptocurrency. Curtea Supremă a Indiei a ținut ultima audiere a cauzei împotriva petiției depuse de RBI (Banca Rezervelor Federale a Indiei), care interzice tuturor instituțiilor financiare reglementate, inclusiv băncilor, să furnizeze servicii în sectorul criptocurrency.

11 Septembrie - O dată cheie pentru India și pentru viitorul criptomonedelor

Această decizie ar putea avea urmări grave pentru piața cripto și așa extrem de volatilă și cu multe sincope și coborâri în ultima perioadă. Să nu uităm că India este una dintre țările cu o populație de aproape 1,5 miliarde de oameni. Asta înseamnă aproape 25% din populația întregii planete. Dacă ne gândim la milioanele de oameni care nu vor mai putea tranzacționa criptomonede, situația poate fi dramatică pentru piața cripto.

INDIA ÎN RĂZBOI TOTAL CU TOT CE ÎNSEAMNĂ CRYPTOCURRENCY

Introdus în aprilie, politica a interzis, de asemenea, băncilor să permită propriilor clienți de retail să achiziționeze criptomonede prin conturi bancare. Interdicția a intrat în vigoare la 5 iulie, după o încercare de ultimă oră nereușită de a convinge Curtea Supremă de a amâna interdicția la începutul acestei luni.

Petiția a fost prezentată în fața justiției șefului Dipak Misra. Ea a ajuns și la judecătorii AM Khanwilkar și DY Chandrachud. Împreună cu procurorul general al Indiei, KK Venugopal, s-a discutat despre viitorul cripto în ecosistemul Indian.

Audierea a văzut „argumente limitate” prezentate de avocați. Aceștia au vorbit în numele Asociației Internet și Mobile din India (IAMAI). Asociația numără schimburile interne de criptomonede.

Lipsa de opinii din partea altor autorități proeminente ca răspuns la petiția care solicită reglementarea din sectorul cripto a făcut ca Curtea Supremă să amâne din nou data audierii.  Argumentele finale ale celor două părți urmează să fie audiate pe 11 septembrie 2018.

De ce INDIA nu vrea să permită tranzacțiile cu criptomonede?

Reprezentând sectorul IAMAI și sectorul criptocurrency, avocatul senior, Gopal Subramaniam, a subliniat gravitatea chestiunii legate de circulara RBI și a solicitat să fie clarificate toate demersurile făcute.

Apărător pentru banca centrală, avocatul senior Shyam Divan a cerut, de asemenea, o audiere finală, în timp ce pretinde că tranzacțiile cu criptomonede ar putea încuraja operțiunile ilegale, potrivit blogului de știri indian Bar & Bench.

Practic, data de 11 septembrie se transformă în ziua de judecată a sectorului criptocurrency.  Un aliat improbabil ar putea sugera guvernului Indiei să regândească strategia. India ar putea aduce liniște ecosistemului cripto prin stabilirea unor reglementări mai stricte. Asta ar ajuta piața pentru recunoașterea și legalizarea eficientă a sectorului de tranzacții din zona cripto.

Un comitet interguvernamental din cadrul mai multor ministere însărcinat să formeze un cadru pentru sectorul criptocurrency, o să reanalizeze datele. În schimb, autoritățile ar putea impune noi norme de reglementare care ar putea clasifica criptocuritățile drept produse cu risc.

De ce respinge atât de vehement Banca CENTRALĂ a Indiei zona cripto?

Bănca Centrală Indiană a anunțat demult o politică prohibitivă. Măsura lor viza orice tranzacție cu ciptomonede și orice încercare de testare a unor blockchain-uri.

Instituția bancară a reglementat un act prin care interzice clienților și utilizatorilor să achiziționeze criptomonede. Mai mult, limitele au privit și alte bănci comerciale de pe teritoriul indian. Acestora li s-a expus expres interdicția de a reglementa, soluționa, intermedia tranzacții în blockchain cu criptomonede.

„Nu putem avea niciun fel de comerț cu criptomonede, nici acum și nici în viitor. Această posibilitate este total exclusă. Motivul? Deoarece este interzis de către Banca Centrală de Rezervă a Indiei să facem tranzacții și comerț de orice fel în blockchain. ”

Declarația îi aparține unui oficial indian. Asta după ce India a refuzat oferta Venezuelei de a achiziționa produse petroliere cu ajutorul criptomonedei petro. Mai multe informații aici!

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!