Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,426.14
-1.65%
2
XRP
XRP
$0.2893
-3.21%
3
Ethereum
Ethereum
$104.36
-3.59%
5
EOS
EOS
$2.224
-3.91%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.21
-3.18%
7
Litecoin
Litecoin
$30.756
-1.86%
8
TRON
TRON
$0.026471
-3.61%
9
Stellar
Stellar
$0.083501
-7.39%
11
Cardano
Cardano
$0.037417
-3.18%
13
Monero
Monero
$43.043
-2.52%
14
IOTA
IOTA
$0.2513
-2.41%
Latest Crypto Fear & Greed Index

15% din depunerile Metropolitan Bank aparțin investitorilor de cripto

1

Metropolitan Bank, o bancă comercială cu sediul la New York, a arătat că mai mult de 15% din depozitele băncii sunt făcute de investitori și clienți din zona de cryptocurrency. Banca este dispusă să-și continue sprijinul pentru comercianții cu active digitale. Într-un interviu acordat lui Leigh Cuen de la Coindesk, Nick Rosenberg de la Metropolitan Bank a făcut mai multe declarații cheie.

15% din depunerile Metropolitan Bank aparțin investitorilor de cripto

Suntem cu siguranță foarte interesați să creștem această verticalitate. Am aflat că este o industrie serioasă. Există niște oameni foarte inteligenți implicați. Există câteva idei foarte interesante care ar putea schimba într-adevăr modul în care oamenii fac afaceri „.

SUA, JAPONIA ȘI COREEA DE SUD ȘI IMPLICAȚIILE TEHNOLOGIEI BLOCKCHAIN

SUA, Japonia și Coreea de Sud, care au devenit piețe majore în zona de cryptocurrency, s-au confruntat cu un paradox. Băncile din aceste țări au respins  inițial investitorii digitali și întreprinderile care susțin active digitale. Motivul? Datorită evaluării inexacte a industriei și a dimensiunii mari a capitalului disponibil în întreaga lume pe piata de cripto.

Similar cu modul în care Rosenberg a recunoscut că banca a învățat recent că piața de criptocurrency este o industrie serioasă, băncile din Coreea de Sud și Japonia au respins industria criptocurrency până în mijlocul anului 2017.

Au recunoscu totuși rata de creștere rapidă a schimburilor de active digitale și a pieței în ansamblul său. În plus, odată cu intrarea celor mai mari instituții financiare din lume, cum ar fi Goldman Sachs și JPMorgan, totul a devenit mai clar.

CÂND ZONA DE CRYPTOCURRENCY DEVINE MARJĂ DE PIAȚĂ DE EXPLOATAT

Este din ce în ce mai dificil ca băncile comerciale să renunțe la piața de cryptocurrency și să rămână în spate. În Coreea de Sud, de exemplu, Kookmin Bank, banca cea mai mare a țării, a interzis direct criptarea bancnotelor și a oprit furnizarea de conturi bancare virtuale la schimburile de criptomonede în decembrie 2017.

Mișcarea surprinzătoare a Kookmin Bank a determinat investitorii să își facă griji cu privire la viitorul pe termen scurt al pieței și să se reorinteze cu toate serviciile către alte bănci. Aproape imediat după ce Kookmin Bank și-a declarat sfârșitul sprijinului acordat activităților digitale, Shinhan Bank, cea de-a doua mare bancă comercială din Coreea de Sud, a început să susțină schimburile de active digitale, oferind conturi bancare virtuale și alte sisteme pe care întreprinderile ar putea avea nevoie să le exploateze fără probleme.

Joe Ciccolo, președintele BitAML, a făcut declarații interesante. Potrivit acestuia, băncile precum Metropolitan Bank of the USA și Banca Shinhan din Coreea de Sud,  sunt rare.

Acestea sunt dispuse să susțină schimburile de active digitale. Motivul? Sunt corporații capabile să asigure riscurile de conformitate. Riscuri cu care se confruntă o problemă emergentă și o industrie care crește exponențial.

„Este foarte dificil pentru o bancă să mențină o poziție pro-bitcoin. Dacă aveți un nou ofițer care intră într-o instituție financiară, aceștia pot profita de ocazie. Pot să adopte o poziție diferită asupra clienților cu risc ridicat. Vorbim aici strict de companiile cu focus pe cryptocurrency”, a spus Ciccolo.

Majoritatea băncilor comerciale sunt conștiente de potențial. Înțeleg faptul că investitorii activi digitali au nevoie de locuri. Au nevoie de conturi pentru a stoca miliarde de dolari într-o manieră sigură. Vor să testeze sigur intrarea pe piața de criptocurrency.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!