Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,404.64
0.72%
2
Ethereum
Ethereum
$209.47
-1.23%
3
XRP
XRP
$0.3244
-1.29%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$426.85
-2.16%
5
EOS
EOS
$5.203
1.39%
6
Stellar
Stellar
$0.2066
-0.89%
7
Litecoin
Litecoin
$53.828
-1.05%
9
Cardano
Cardano
$0.072075
4.04%
10
Monero
Monero
$111.52
-0.29%
12
IOTA
IOTA
$0.5323
-0.66%
13
TRON
TRON
$0.019754
0.40%
Latest Crypto Fear & Greed Index

2,5% dintre locuitorii Irlandei au investiții în criptomonede

2

Un studiu realizat de Amarach Research și Red Flag a arătat recent că numărul persoanelor din Irlanda care dețin în prezent criptomonede este de aproximativ 120.000. Asta înseamnă  2.5% din populație. Aceasta reprezintă o creștere de 300% într-o perioadă de patru ani.

2,5% dintre locuitorii Irlandei au investiții în criptomonede

O astfel de creștere remarcabilă a adoptării criptomonedelor în Irlanda riscă însă să se reducă în viitor. Potrivit rapoartelor, băncile irlandeze se opun schimbărilor de politică ce presupun și integrarea de servicii pentru clienții care investesc în criptomonede.

Băncile din Irlanda reticente la valul de cripto-entuziaști

„Câteva companii care furnizează servicii de cryptocurrency au declarat că au fost nevoite fie să oprească tranzacțiile. Motivul? Se pare că au fost forțate să deschidă conturi bancare străine pentru a se menține pe linia de plutire, după ce creditorii irlandezi au refuzat afacerea”, scrie The Irish Times.

Ca urmare a acțiunilor băncilor, unele firme din zona de cryptocurrency au fost nevoite fie să oprească operațiunile, fie să caute parteneri bancari din afara țării. Printre companiile afectate se numără Bitcove, un bursier Bitcoin cu sediul în Cork, un oraș din provincia Munster din Irlanda.

Firma a închis conturile bancare de către creditori. Vorbim aici de bănci precum Allied Irish Banks, Bank of Ireland și TSB Permanent. Pentru a-și menține operațiunile, Bitcove a apelat la alte bănci din Europa.

Pe de altă parte, Eircoin a primit o veste și mai rea. Una dintre cele mai vechi platforme de schimburi din Irlanda, și-a închis porțile la începutul anului. Potrivit unui co-fondator al firmei, Dave Fleming, închiderea a fost rezultatul unui sistem bancar care este „neglijent și defensiv”.

Cum isi justifică băncile din Irlanda comportamentul agresiv

În apărarea sa, Banca Irlandei a declarat că nu oferă servicii bancare schimburilor de criptomonede. Totul este o chestiune de principiu. Allied Irish Banks, pe de altă parte, a declarat că, deși nu face discriminări împotriva firmelor din zona de cryptocurrency, este obligată să adere la cerințele legale privind cunoașterea clientului și spălarea banilor în ceea ce privește deschiderea și operarea conturilor bancare. Potrivit unui purtător de cuvânt al bancii irlandeze, unele companii din zona de cryptocurrency au fost neconforme.

Un grup din sectorul bancar, cunoscut sub numele de Federația bancară și de plăți din Irlanda, a negat de asemenea orice cunoaștere a unei politici care să impună închiderea conturilor bancare aparținând platformelor de schimb de criptomonede.

Grupul bancar a apărat însă acțiunile membrilor săi. Ei spun că nu au de ales decât să „diminueze riscul de a facilita infracțiunile financiare”. Această insinuare Fleming nu a primit-o cu bunăvoință.

Situație tensionată nu doar în Irlanda între bănci și platformele de tranzacții de criptomonede

Situația nu este totuși specifică doar Irlandei. Și băncile din alte părți ale lumii au descoperit, uneori, legături cu firmele din zona de cryptocurrency. Toate anchetele s-au făcut la cererea autorităților de reglementare.

În aprilie, de exemplu, Banca Centrală de Rezervă din India a interzis instituțiilor financiare pe care le reglementează. Aceasta a transmis să nu le mai permită clienților să cumpere criptomonede. Banca centrală a celei de-a doua țări cele mai populare din lume a ordonat, de asemenea, băncilor să înceteze să ofere servicii firmelor din zona de cryptocurrency.

Și în Africa de Sud, Banca Centrală de Rezervă din Zimbabwe a ordonat instituțiilor financiare din țara respectivă să înceteze procesarea tuturor tranzacțiilor din zona de cryptocurrency.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

2,5% dintre locuitorii Irlandei au investiții în criptomonede

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!