Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,421.34
-1.71%
2
XRP
XRP
$0.2896
-2.95%
3
Ethereum
Ethereum
$105.05
-2.65%
5
EOS
EOS
$2.232
-3.50%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.13
-1.81%
7
Litecoin
Litecoin
$30.886
-1.08%
8
TRON
TRON
$0.026665
-4.18%
9
Stellar
Stellar
$0.084051
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037700
-2.30%
13
Monero
Monero
$43.059
-2.81%
14
IOTA
IOTA
$0.2551
-1.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

A primit 120.000 de dolari după ce a găsit 12 bug-uri în software-ul EOS

A

Cercetătorul de securitate software Guido Vranken a primit 120.000 de dolari după ce a  descoperit 12 vulnerabilități în software-ul EOS.  Cum a reușit asta? A folosit platforma de recompense HackerOne. Aici, dezvoltatorul EOS Block.one a lansat un program premiere pentru cei care identifică bug-uri pentru a îmbunătăți produsul, iar Vranken a profitat . Acesta s-a lăudat  pe Twitter că va fi recompensat cu 120.000 de dolari.

A primit 120.000 de dolari după ce a găsit 12 bug-uri în software-ul EOS

EOS continuă să monitorizeze activitatea hackerilor și va continua politica de recompensare. În prezent, suma de bază pentru găsirea oricărei erori în software este de $ 10,000. Potrivit site-ului de știri tehnologice ZDNet, membrii echipei EOS au fost impresionați de munca lui Vranken și i-au oferit un loc de muncă permanent.

VRANKEN are în palmares și alte companii mari unde a găsit BUG-uri

Vranken nu e la prima performanta de acest fel. Acesta a mai descoperit cu succes un număr de 92 de bug-uri software în companii precum Twitter, Tor, OpenSSL, Dropbox, Python, Yahoo, Slack, Trello și HackerOne.

Prețul EOS rămâne aproape de 14 USD

Între timp, EOS și-a încheiat  un ciclu ICO la 1 iunie 2017, la aproape un an după ce a început pregătirile pentru configurarea blockchain-ului. O vulnerabilitate gravă la adresa securității a fost descoperită cu puțin timp înainte de lansarea planificată a software-ului de bază, dar dezvoltatorii au completat codul în timp util pentru a livra codul în timp util. Cu toate acestea, utilizatorii încă așteaptă un consens pentru a forma un grup de lansare în MainNet.

Cum s-a ajuns în această situație? Se pare că totul este rezultatul generat de compania numită Block.one, care a dezvoltat software-ul EOS după ce a câștigat mai mult de 4 miliarde de dolari într-o vânzare de token-uri.  În prezent, a fost luată o imagine a blockchainului de ethereum (unde au fost inițial emise token –urile EOS) pentru a demonstra cine deține de fapt acele criptomonede. Această imagine va fi apoi utilizată pentru a se asigura că investitorii EOS primesc token-urile lor legale pe noul blockchain EOS.

Faza de testare înainte de lansarea blocului EOS în MainNet nu s-a terminat. Iar lucrul pe care aceste grupuri separate îl fac asupra software-ului respectiv ar putea avea un impact. Vorbim practic de controlul asupra fiecărui protocol în blockchain.

Fiecare grup este alcătuit din organizații care își propun să obtină un loc de muncă lucrativ. Aceste grupuri vor sa fie percepute drept validatoare de blockchain-uri sau „producători de blockchain-uri”. Datorită acestor pozitii,  vor fi recompensați cu token-uri EOS nou emise.

Cum se vede lansarea EOS pe piața de cryptocurrency

Software-ul EOS și varianta EOS 1.0 a fost lansat pe 2 iunie. Cu un plafon de piață de 12,3 miliarde de dolari, prețul a început să arate semne de îmbunătățire. Acesta este acum evaluat la 14 dolari. Blockchain-ul EOS este listat pe bursele cum ar fi Huobi, OKEx, Bithumb, Bitfinex și Binance.

Pe 4 iunie, CCN a raportat că aproape 50% din token-urile EOS sunt deținute de 10 adrese diferite. Analiza aprofundată a distribuției acestor jetoane a fost prezentată de un utilizator Reddit. Block.one deține 10% din aceste token-uri, care sunt enumerate ca fiind „Jetoane de fondatori” pe site. Pentru a ajunge la lista de top 100, utilizatorii au nevoie de cel puțin 646.595 de token-uri în adresele lor.

Sursa: https://www.ccn.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!