Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,456.29
-3.91%
2
XRP
XRP
$0.2906
-6.58%
3
Ethereum
Ethereum
$105.22
-8.51%
5
EOS
EOS
$2.231
-7.00%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.32
-11.00%
7
Litecoin
Litecoin
$30.760
-6.84%
8
TRON
TRON
$0.026202
-10.28%
9
Stellar
Stellar
$0.087411
-9.94%
11
Cardano
Cardano
$0.038315
-7.62%
13
Monero
Monero
$43.336
-6.01%
14
IOTA
IOTA
$0.2524
-9.20%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Activele digitale vor fi în cele din urmă mai populare decât activele tradiționale.

A

Activele digitale vor fi în cele din urmă mai populare decât activele tradiționale.

Vedem deja că această tendință a avut loc în Brazilia, unde mai mult de 3 milioane de brazilieni dețin cripto. Aceasta este de 4 ori mai mult decât cei 600 000 de cetățeni care dețin acțiuni tradiționale. Într-o țară de 200 și ceva de milioane de persoane, ambele numere sunt mici, dar piața cripto se dezvoltă rapid.

Disparitatea crescândă a forțat Grupo XP, cel mai mare broker independent din Brazilia, să lanseze un schimb de cripto monede. CEO-ul companiei a declarat că lansează schimbul din necesitate, nu din dorință. El se teme că Grupo XP va pierde o mare oportunitate dacă continuă să ignore ceea ce doresc clienții săi.

Ar fi imposibil să se precizeze motivul pentru care proprietatea activelor cripto explodează în Brazilia, dar aici sunt câteva idei:

  • Cripto este nativ digital – populația din Brazilia este perfectă pentru adoptarea activelor digitale. Aproape 40% din cetățeni sunt sub vârsta de 24 de ani, iar țara are o rată de alfabetizare de 92%. Acești tineri, bine educați, trăiesc, de asemenea, în zonele urbane (86%), unde tehnologia este predominantă. (~ 45% din toți cetățenii dețin un telefon mobil).
  • In lipsa accesului la acțiunile tradiționale – brazilienii au numeroase obstacole de depășit pentru a investi în piețele bursiere tradiționale și externe. În mod normal, aceștia au nevoie de un cont bancar, de identificare personalizată aprobată și de un cont de brokeraj care necesită un depozit mare (uneori 10.000 $ sau mai mult). Aceste provocări descurajează majoritatea populației în a participa la piețele tradiționale.
  • Cripto a dominat titlurile revistelor – fiecare investitor caută același lucru: profituri. Având în vedere acoperirea presei din jurul activelor digitale, nu este greu de înțeles de ce populația digitală nativă este atrasă de activele cripto extrem de volatile care promit profituri extraordinare.
  • Cripto este un fenomen global – populația tânără din Brazilia este hiper-conectată la scară globală prin tehnologie. Ei sunt mai bine informați și dispun de instrumente pentru a comunica cu grupuri mult mai mari de oameni decât cu părinții lor. Promisiunea criptografiei s-a răspândit viral pe tot globul, găsindu-si audiența in cei tineri in mod special.

Amintiți-vă că activele cripto nu au existat acum 10 ani. Acum mai mulți brazilieni dețin active digitale decât stocuri tradiționale. Tendința nu se va opri în Brazilia. De fapt, țările non-americane cu populații tinere, care sunt bine educate și se bucură de o rată de adopție ridicată a tehnologiei ar trebui să adopte aceste active digitale.

În opinia mea, dezbaterea sa încheiat. Oamenii au vorbit – activele digitale sunt aici pentru a rămâne.    

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!