Alibaba lanseaza o platforma Blockchain de anti-fraudare

A

Chinezul e-commerce Alibaba incearca o platforma blockchain pentru urmarirea lantului de aprovizionare  in incercarea de a preveni frauda alimentara.

Noul program-pilot va utiliza tehnologia Trust Framework bazata pe blockchain pentru a urmari transporturile internationale catre China de la compania australiana de furnizare a produselor medicale Blackmores si producatorul de produse lactate Fonterra din Noua Zeelanda, prin intermediul armamentului de comert electronic T-Mall al Alibaba, potrivit unui raport de vineri.



Vestea urmareste dezvoltarea tehnologica pe parcursul anului, de cand Alibaba Australia a anuntat pentru prima data un parteneriat cu PwC si Blackmores in martie 2017 pentru a dezvolta sistemul de combatere a raspandirii produselor contrafacute.

Referindu-se la transparenta lantului de aprovizionare ca un beneficiu principal al cadrului, Alibaba a declarat ca programul pilot – daca ar avea succes – ar putea duce la o adoptare mai larga in lanturile de aprovizionare pentru pietele sale globale.

Explorarea marcheaza cea mai recenta miscare a lui Alibaba pentru a valorifica potentialul Blockchain de combatere a fraudei alimentare – activitate criminala pe care compania evalueaza costurile industriei alimentare globale de 40 miliarde de dolari anual.

Platforma T-Mail Alibaba a inceput deja sa adopte tehnologia blockchain in parteneriat cu firma de logistica Cainiao din lanturile sale de aprovizionare transfrontaliere.

Dupa cum s-a raportat anterior de CoinDesk, parteneriatul inregistreaza o varietate de date despre marfurile transportate pe o retea de blockchain, incluzand tara de origine, portul si metoda de transport, portul de sosire si detaliile raportului vamal.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Ghid pas cu pas

Despre autor

Robert Tudor
Scris de: Robert Tudor

Cele mai populare articole

Comentarii recente

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!