CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Amazon si Microsoft se muta in Blockchain

Bitcoin si ideea de numerar digital au preluat sectorul bancar, in timp ce bancile si institutiile financiare incep sa experimenteze in mod intern blockchain si criptomoneda pentru a se afla in fruntea acestor tehnologii.

Acest lucru, impreuna cu faptul ca organizatiile guvernamentale si chiar organismele de conducere globale, cum ar fi G20, doresc sa reglementeze criptomonedele, oferind o noua legitimitate si longevitate industriei.

Ultimul val de adoptie vine acum de la corporatii care, in mod traditional, au ajuns sa aiba succes datorita dominatiei lor centralizate asupra diferitelor aspecte ale pietei. Microsoft, in lumea computerelor, este legendar in conducerea lumii pentru a fi digital; atunci exista Amazon, pionierii e-commerce.

Aceste companii devin, intr-un anumit mod, fortate spre tehnologia blockchain, deoarece a devenit evident ca acesta este viitorul si, desi contravine valorilor lor centralizate, pur si simplu nu pot lipsi.

Intrarea Microsoft

Microsoft a fost intotdeauna una dintre cele mai mari companii care i-au dat lui Bitcoin cotizatiile. Incepand cu decembrie 2014, continutul din magazinele Windows si Xbox ar putea fi cumparat in Bitcoin, iar acesta a fost facut intr-un moment in care adoptarea si recursul principal al Bitcoin era minim.

Acesta, desigur, a fost doar un indiciu spre metodele de plata alternative, iar Microsoft era flexibil fata de nevoile clientilor sai. Cu toate acestea, de atunci, si din moment ce blockchain a crescut, Microsoft a fost impins sa fie in fata.

Microsoft a identificat in mod evident puterea blockchain si potentialul sau extins pentru aplicatiile perturbatoare in lumea afacerilor intreprinderilor. Compania dezvolta acum aplicatii de tip blockchain – care nu sunt atat de stralucitoare ca unele dintre solutiile propuse de companii, dar la fel de practice.

De asemenea, Microsoft incearca sa construiasca platforme pe care intreprinderile isi pot dezvolta aplicatiile de tip blockchain, cum ar fi Cadrul Consortiului Confidential (Coco), un protocol bazat pe Ethereum, care se incadreaza in Microsoft Azure, grupul de computere al cloud-ului.

Acestia au anuntat, de asemenea, ca incearca planurile de integrare a identificatorilor descentralizati bazati pe blockchain (DID) in aplicatia Microsoft Authenticator.

Azure a lansat serviciul de creare de aplicatii, Azure Blockchain Workbench, pe data de 7 mai. Workbench urmareste sa permita companiilor care doresc sa creeze aplicatii de tip blockchain speciale pentru a accelera procesul de dezvoltare prin automatizarea configuratiei.

Amazon – propriile eforturi

Atat Microsoft, cat si Amazon au origini similare cu findatorii lor – Bill Gates si Jeff Bezos – fiind condusi de oameni cu idei revolutionare. Prin urmare, nu este surprinzator sa vedem aceste doua companii sa fie in prim-planul unui nou val tehnologic.

B. Gates ar putea sa arate cateva lucruri destul de negative despre Bitcoin, iar Bezos ar putea fi supus asediului pentru a accepta moneda digitala pe Amazon, dar, in ciuda a ceea ce cred cei doi fondatori despre spatiul criptomonedelor, devine clar ca viitorul cucereste companiile.

Amazon a revolutionat spatiul de e-commerce si incearca sa se afle cel putin in partea superioara a ordinului atunci cand tehnologia de blockchain se tine cu adevarat. La fel ca si in sectorul bancar, exista o descoperire blockchain si care poate fi utilizata inainte ca restul companiilor sa ajunga la piata.

Amazon se afla deja intr-o batalie cu IBM si Oracle, cu propria sa oferta “blockchain-as-a-service”. Cadrul Blockchain pentru Ethereum si Hyperledger Fabric, care le permite utilizatorilor sa construiasca si sa gestioneze propriile aplicatii descentralizate, bazate pe blockchain, este dezvoltat sub diferite forme de catre toti cei trei.

In esenta, utilizatorii ar putea sa isi creeze propriile aplicatii blockchain prin intermediul instrumentului Amazon Web Services (AWS) CloudFormation Templates pentru a evita setarile manuale consumatoare de timp ale retelei lor blockchain.

Oracle si altii intra, de asemenea, in spatiu.

Oracle, cea de-a doua companie de software din lume, a prezentat de curand si produse de tip blockchain si le va lansa in urmatoarele doua luni. Din nou, a fost un serviciu similar pentru cloud, construit pe baza proiectului open-source Hyperledger Fabric, precum Microsoft, si la fel de similar cu serviciul de blockchain IBM, anuntat acum un an.

Huawei isi incarca telefoanele cu un portofel Bitcoin incorporat; Samsung a aratat ca va utiliza blockchain pentru gestionarea lantului sau global de aprovizionare; grupul bancar spaniol BBVA a devenit prima banca globala care a emis un imprumut blockchain, iar cazurile de utilizare continua sa creasca in intreaga lume.

De ce blockchain conduce?

Nu cu mult timp in urma, oamenii spuneau ca Bitcoin e o nebunie, o inselatorie si ceva ce nu va dura mult. Aceste voci au fost tacute, intrucat bancile isi dau seama ca trebuie sa se afle in fruntea acestei tehnologii.

Dorinta se raspandeste si creeaza o cursa a inarmarilor chiar si in afara bancilor si a sectorului financiar. Tehnologia Blockchain, in timp ce este atasata intrinsec criptomonedelor, are si multe aplicatii pentru alte sectoare. Aceste aplicatii sunt explorate si evaluate.

Companiile precum Microsoft, Amazon, Samsung, Huawei si altii isi dau seama ca, cu toate aceste posibilitati, ar fi orbi sa nu se scufunde si sa se grabeasca.

Vicepresedintele AWS, Jeff Barr, a explicat intr-un post:

Uni oameni vorbesc despre blockchain ca fundatie a unui nou sistem monetar si o modalitate de a facilita platile internationale. Altii vad blockchain ca un portofel distribuit si o sursa imuabila de date care poate fi aplicata logisticii, lantului de aprovizionare si altor cazuri de aplicare. Oricum, este clar ca exista o multime de posibilitati interesante si ne straduim sa ajutam clientii nostri sa utilizeze mai eficient aceasta tehnologie.

Neil Patel, consilier al anunturilor Kind, o retea de anunturi descentralizata care consulta companii precum Amazon si Microsoft, reitereaza faptul ca aceste mari corporatii nu au de ales decat sa adopte tehnologia blockchain, deoarece sunt considerate destul de deschise spre un viitor al tehnologiei. Patel a declarat pentru Cointelegraph:

Microsoft si Amazon nu au alta solutie decat sa se concentreze asupra blockchain, pentru ca acesta este viitorul. Daca nu, stiu ca va afecta cresterea lor in spatiul de calcul al cloud-ului. Doar priviti la Facebook, ei vad valoarea in blockchain atat de mult in cat s-au mutat in jurul valorii pentru a pune fostul presedinte al PayPal pe proiectele Blockchain.

Exemplul lui Patel de mai sus mentioneaza modul in care David Marcus, fostul presedinte al PayPal si executivul Facebook, care gestioneaza aplicatia Messenger a companiei, asambleaza acum o echipa pentru a explora tehnologia blockchain pentru platforma social media.

Idei contradictorii

Bitcoin, blockchain si criptomonedele, in general, continua sa imparta parerile. Cu toate acestea, vocile din lagarele de distractie devin mai linistite, mai ales daca sunt doar voci singure.

Jamie Dimon, seful JP Morgan, isi construieste propriul blockchain, Quorum. Seful Microsoft se afla intr-o situatie similara cu cea pe care o sustine ca ar paria pe Bitcoin, in timp ce compania lui trage sa fie un lider blockchain.

Multe dintre aceste puncte de vedere despre modul in care s-au facut lucrurile, controlul centralizat al unui sector si trecerea la monopolizarea unui serviciu, inca mai traiesc in Gates si Dimon, dar pe fundul companiei, este o poveste diferita.

Tehnologia Blockchain este prezentata ca viitor si nu este vorba doar de cuvinte globale. Suma banilor, a timpului si a efortului pus in cercetare si dezvoltare bazate pe blockchain de catre banci si corporatii demonstreaza ca exista ceva mai mult decat o miscare trecatoare.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.