Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,473.15
-3.01%
2
XRP
XRP
$0.2960
-4.15%
3
Ethereum
Ethereum
$106.29
-6.08%
4
EOS
EOS
$2.262
-4.86%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.22
-8.39%
7
Litecoin
Litecoin
$31.177
-4.15%
8
TRON
TRON
$0.027267
-6.24%
9
Stellar
Stellar
$0.087635
-8.61%
11
Cardano
Cardano
$0.038804
-5.74%
13
Monero
Monero
$43.657
-6.30%
14
IOTA
IOTA
$0.2594
-4.71%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiza: Acum, piata creste. Asta dupa ce a pierdut 230 miliarde de dolari. De ce?

A

Piețele Crypto a lovit recent punctul cel mai scăzut al anului 2018, cu un plafon pe minus de 230 miliarde de dolari. Scăderea constantă în ultimele 9 luni arata ca un model predictibil daca suntem atenti. Piețele tradiționale rar văd rata de retragere a prețului de aproximativ 70%, dar acest lucru nu a fost neobișnuit în istoria cripto. Sa privim retrospectiv.

Analiza: Acum, piata creste. Asta dupa ce a pierdut 230 miliarde de dolari. De ce?

Despre crypto in 2012, despre crypto azi

Iată câteva date importante din ianuarie 2012, ca sa va faceti o idee si sa priviti retrospectiv, sa identificati pattern-ul.

➡ Bitcoin a experimentat de 13 ori MOMENTE când prețul a scăzut cu mai mult de 30%.
➡ Bitcoin a experimentat DE 8 ori MOMENTE când prețul a scăzut între 30-50%.
➡ Bitcoin a experimentat DE 3 ori MOMENTE când prețul a scăzut cu mai mult de 50%.

Si asta doar in cazul BTC. Dar daca privim retrospectiv si pentru alte cripto ca XRP, ETH, ETC si aici vedemv fluctuatii mai mult sau mai putin asemanatoare.

De ce Bitcoin influenteaza inca atat de puternic toata piata?

Pentru ca a fost si va ramane primul. Indiferent de blockchain 2.0 sau 3.0. De la Bitcoin a inceput piata crypto. Daca omul a evoluat din prima celula, piata cripto s-a nascut din primul bitcoin.

Bitcoin a avut cel mai grav accident într-o singură săptămână. Cand asta? Când a scăzut cu 83% în decursul unei perioade de trei zile între 10 aprilie și 12 aprilie 2012.
Bitcoin a scăzut cu 87% între 30 noiembrie 2013 și 14 ianuarie 2015. În timp ce acesta a fost cel mai mare accident Bitcoin până în prezent, au durat 411 zile pentru a trece de la vârf la cel mai jos PUNCT.
Corecția de preț Bitcoin de 70% care a avut loc în ultimele 9 luni este oficial cea de-a treia cea mai mare retragere din istoria Bitcoin.

Legendarul Warren Buffett rezumă cel mai bine atunci când spune: „Fii prudent, fii fricos atunci când alții sunt lacomi și fii lacom, fii vorace atunci când ceilalți se tem si sunt prudenti

Cum se vede volatilitatea extrema a ultimelor ore?

Unii dintre cei mai talentați și de succes oameni din lume continuă să se alăture industriei cripto. Mulți dintre acești oameni sunt mai puțin interesați de speculații.  Astfel încât aceștia se concentrează pe construirea de produse și tehnologii. Tehnologii care pot fi folosite de milioane de oameni.

Capitalul continuă să revină în industrie. Investitorii, atât instituționali cât și comercianți cu amănuntul, susțin eforturile în cadrul ecosistemului. Aceștia alocă fonduri pentru infrastructură. Aloca fonduri pentru produsele destinate consumatorilor. Dar si pentru întreprinderi și pentru token-uri lichide (valute, utilități și valori mobiliare).

Continuăm să experimentăm „minime superioare”. De fiecare dată când piața crește și apoi se micșorează, noul rol al pieței se află la un plafon mai mare decât cel din trecut.

Ce e de facut?

Mulți oameni inteligenți pe care-i cunosc în industria tehnologiei mi-au spus o versiune din replica „urmariti banii și veti gasi talentul”. Există un pic de adevăr în convingerea că inovația și valoarea respectă îndeaproape fluxurile de talente și de capital.

De fapt, am văzut multe dintre cele mai valoroase companii de tehnologie construite in astfel de medii. Sa nu uitam ca atat Uber cat și Airbnb au fost construite după criza financiară și Facebook a fost construit tot intr-un moment de criza. Acest lucru nu garantează faptul că viitoarele companii de miliarde de dolari vor fi demarate în acest an, dar nu aș fi surprins.

Sursa: https://offthechain.substack.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!