Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,477.47
-3.06%
2
XRP
XRP
$0.2964
-4.39%
3
Ethereum
Ethereum
$106.95
-6.00%
4
EOS
EOS
$2.255
-5.47%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.53
-8.58%
7
Litecoin
Litecoin
$31.328
-4.21%
8
TRON
TRON
$0.026988
-7.81%
9
Stellar
Stellar
$0.088886
-7.45%
11
Cardano
Cardano
$0.038764
-6.03%
13
Monero
Monero
$43.727
-6.15%
14
IOTA
IOTA
$0.2588
-5.93%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiza: Bitmain a convertit mii de Bitcoin in Bitcoin Cash. Cum raspunde piata?

A

Bitmain, specializat în hardware-ul de mining pentru cryptocurrency, care a inregistrat profituri de 1,1 miliarde de dolari în trimestrul I al anului 2018, a luat decizii strategice interesante. Recent, compania a convertit mii de Bitcoin in Bitcoin Cash. Nimeni nu stie inca de ce.

Analiza: Bitmain a convertit mii de Bitcoin in Bitcoin Cash. Cum raspunde piata?

Bitmain si planurile sale pentru 2018

Bitmain planuieste un IPO de 18 miliarde de dolari în Hong Kong, în cursul acestui an. Asta ar determina organizația sa creasca cu peste 50 de miliarde de dolari. În plus, Bitmain dorește în mod clar să concureze cu Google / NVIDIA / AMD și a făcut un impuls puternic în fabricarea de token-uri de inteligență artificială. Ceea ce este interesant este faptul ca Bitmain a vândut anterior o cantitate semnificativă de Bitcoin (40k – 70k BTC) pentru Bitcoin Cash. Această decizie este probabil să fi costat compania peste 1 miliard de dolari, pe baza prețului scăzut rapid al Bitcoin Cash dar si caderea libera a Bitcoin.

Bitmain deține în prezent mai mult de 5% din Bitcoin Cash în circulație. Această poziție puternic concentrată (aproximativ 600 milioane de dolari) ar putea reprezenta un risc major dacă se va întâmpla ceva cu rețeaua sau cu prețul.

Bitmain vrea sa fie un concurent puternic in zona cripto

Bitmain vinde în continuare Antminer S9, hardware-ul lor Bitcoin din 2016, ceea ce a dus la suspiciunea că încercările recente de a crea iterații îmbunătățite au eșuat. Cu toate acestea, sa nu uitam ca Bitmain a fabricat una dintre cele mai reușite componente de hardware de calcul în ultimii 10 ani. Bitmain a construit o companie în valoare de mai multe miliarde de dolari de la zero și a navigat elegant printre numeroasele probleme potențiale.

Jihan Wu, fondator și CEO, este unul dintre cei mai buni antreprenori din cripto. Pentru a paria împotriva unei echipe talentate, de succes este destul de naivă. Nu ar fi de mirare dacă Bitmain este capabil să execute un IPO în valoare de mai multe miliarde de dolari, să creeze un cip de inteligență artificială și să continue să domine industria minieră cripto.

BITMAIN ANUNTA LANSAREA UNOR NOI MODELE DE ROUTERE CARE POT MINA CRIPTOMONEDE

Bitmain a anunțat lansarea a două routere noi care pot fi mina in timp ce sunt conectate la internet. Momentan tehnologia pe noile routere este compatibila pentru mining de criptomonede Dash și Siacoin. Într-un tweet partajat online, compania a declarat că minerii sunt noi. Ei sunt cunoscuți sub numele de Antrouter R3-DASH și Antrouter R3-SIA. Ei vor funcționa ca niște routere cu rol de mining.

Routerele vor utiliza puterea de procesare inactivă a dispozitivelor pentru mining. Routerele sunt modele din seria de produse Bitmain R3, care include deja Routerul de Mining R3 Litecoin.

La inceputul acestui an, Canaan Creative, cel de-al doilea mare producator de echipamente miniere din lume, a lansat AvalonMiner Insider. Vorbim practic de un televizor inteligent care se dubleaza ca un dispozitiv minier  pt Bitcoin. Device-ul are o capacitate de a procesa 2,8 trilioane de hashes pe secunda.

După cum era de așteptat, capacitățile acestor mineri sunt limitate în comparație cu minerii profesioniști. De asemenea, se pare că acest gen de produse sunt orientate spre minerii amatori. Acestia nu sunt in cautare de realizare de profituri, dar iubesc ideea de cripto-mining.

Sursa: https://offthechain.substack.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!