Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,473.97
-2.85%
2
XRP
XRP
$0.2957
-4.05%
3
Ethereum
Ethereum
$106.26
-5.86%
4
EOS
EOS
$2.260
-4.78%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.44
-8.79%
7
Litecoin
Litecoin
$31.111
-4.13%
8
TRON
TRON
$0.027145
-6.09%
9
Stellar
Stellar
$0.087296
-8.82%
11
Cardano
Cardano
$0.038594
-6.02%
13
Monero
Monero
$43.774
-5.92%
14
IOTA
IOTA
$0.2589
-4.31%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiza: Ce se intampla cu Bitcoin? Cand si cat o sa creasca?

A

Cea mai populară întrebare pe care o primesc de la investitorii instituționali este: „Ce se va întâmpla cu prețul Bitcoinului?” În mod surprinzător, această întrebare nu este pusă pentru că investitorul se gândește să folosească capitalul instituțional în activ, ci mai degrabă este interesat personal de fluctuațiile prețului Bitcoin.

Analiza: Ce se intampla cu Bitcoin? Cand si cat o sa creasca?

În plus, acești distribuitori de capital văd prețul Bitcoin, indiferent dacă este bun sau rău, fiind principalul indicator al sănătății pieței. Si totusi, de unde aceste fluctuatii puternice si de ce? Care e explicatia? Care e miza?

BITCOIN – intre oferta si cerere

În cele din urmă, prețul este pur și simplu o funcție a ofertei și a cererii. Atunci când mai mulți investitori doresc un activ, prețul crește. Atunci când mai puțini investitori doresc un bun, prețul scade. Acest principiu a evoluat perfect în pana acum. Am văzut o creștere a mediatizării mass-media, a căutărilor Google și a înregistrărilor pentru investitorii cu amănuntul pentru platformele de tranzacționare cu criptanism.

Creșterea dobânzii combinată cu manipularea potențială a pieței prin intermediul suportului prețurilor de la Tether, a condus prețul de la mai puțin de 5.000 de dolari la aproape 20.000 de dolari în aproximativ 90 de zile. Bitcoin a devenit supraevaluat și investitorii au devenit mai puțin interesați de achiziționarea activului la prețuri nesustenabile. Așa cum v-ați aștepta, a urmat o retragere in masa care a lăsat mulți investitori cu amănuntul in pierdere. Motivul? Deoarece ei și-au dat seama că au cumpărat cand nu trebuiau.

Oamenii nu uită cu ușurință o astfel de experiență. Deci, cererea pentru Bitcoin a continuat să se risipească pe măsură ce realitatea a intrat in joc. In plus, promisiunile de „îmbogățire rapidă” au început să dispară. Iar atunci cand apar sunt privite cu neincredere si raportate ca si scam. În ultimele câteva luni, Bitcoin sa stabilit în intervalul de 5.500-8.000 $ și a continuat să se deplaseze în cea mai mare parte in jos.

BITCOIN – Pentru ca piata nu uita, nu iarta si acum se protejeaza

Piața pare să acționeze în mod irațional. Continuăm să vedem că organizațiile mai mari se alătură ecosistemului, se construiește o infrastructură de gradul instituțional, iar în fiecare săptămână pare să aducă mai multe anunțuri de știri. Cu toate acestea, piața continuă să se deplaseze lateral, indiferent de noii intrați, de infrastructură sau de știri.

De ce? Prețul este o funcție a ofertei și a cererii. Din păcate, știrile pozitive pe care le vedem în continuare în industrie sunt legate de ofertă, nu de cerere. Continuă să devină mai ușor, mai sigur și mai potrivit pentru a cumpăra, vinde și comercializa Bitcoin.

Există mai multă infrastructură și legitimitate decât oricând. Progresul este impresionant, dar nu a reușit să încurajeze cererea nou-născută în achiziționarea Bitcoin de la o mulțime suficient de mare. Până se întâmplă acest lucru, ne putem aștepta ca Bitcoin să rămână sub 10.000 $ pana in decembrie 2018.

4 idei care ar putea salva Bitcoin de la colaps

➡ 1. Foarte puțini oameni din lume dețin în prezent Bitcoin (estimat la mai puțin de 2% în SUA). Crearea de produse de investiții cu amănuntul, cum ar fi ETF-urile și ETN-urile, ar reduce drastic fricțiunea în obținerea de expunere financiară la Bitcoin, crescând, de asemenea, încrederea investitorilor în clasa de active (produsele cu amănuntul trebuie să fie aprobate, de securitate, de asigurare etc.).

➡ 2.  Bitcoin nu este privit cu incredere în acest moment. Lipsa vitezei de decontare, sprijinul comerciantului și gradul înalt de volatilitate fac din consumatori, sa adopte greu moneda. Sa invete să împartă moneda digitală în schimbul produselor și serviciilor. Odată ce consumatorul de masă poate utiliza Bitcoin pe scară largă (și eficient), este ușor să înțelegem de ce cererea ar crește.

➡ 3. Intrarea capitalului instituțional în piețele de cripto reprezintă un subiect larg discutat. Dacă această clasă urmeaza să intre, ar fi o creștere semnificativă a cererii. În prezent, investitorii instituționali stau pe margine din cauza lipsei de soluții de custodie.

Din cauza lipsei de educație și a unor niveluri scăzute de încredere în capacitatea de a anticipa mișcările de preț mai mari. Odată ce aceste probleme vor începe să fie rezolvate, sentimentul se va schimba rapid. Se asteapta ca dolarii sa inunde piața.

➡ 4. Cererea pentru un activ este de obicei determinată în relativitate cu alte active care sunt disponibile. Dacă a existat o depresiune economică, o inflație dereglată a monedei naționale sau alt eveniment haotic, o singură țară sau regiune ar putea vedea populația lor să fugă la modelul deflaționist al lui Bitcoin.

Am văzut că această situație s-a intamplat perioade scurte de timp în  Zimbabwe, Iran, China și Venezuela. Ar fi naiv să credem că Bitcoin nu va continua să fie un refugiu sigur pentru  oamenii din întreaga lume.

Sursa: https://www.substack.com/

 

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!