Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,478.73
-3.07%
2
XRP
XRP
$0.2946
-5.01%
3
Ethereum
Ethereum
$107.13
-5.96%
4
EOS
EOS
$2.250
-5.77%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.29
-8.90%
7
Litecoin
Litecoin
$31.381
-4.21%
8
TRON
TRON
$0.026917
-8.15%
9
Stellar
Stellar
$0.088857
-7.48%
11
Cardano
Cardano
$0.038789
-6.01%
13
Monero
Monero
$43.733
-6.07%
14
IOTA
IOTA
$0.2592
-6.12%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiza: Ce se va intampla cu piata cand Ethereum isi va schimba protocolul?

A

Piata cripto vorbeste de o schimbare majora pentru Ethereum, criptomoneda creata de Vitalik Buterin. S-a vorbit pana acum despre asta si noul Ethereum 2.0 va fi diferit. In ce sens? Ethereum va introduce un nou protocol de validare a muncii minerilor, fapt care va influența numărul și valoarea Ether în piață. Altfel spus, se va trece de la Proof of Work la Proof of Stake. Cum va influenta aceasta modificare piata?

Analiza: Ce se va intampla cu piata cand Ethereum isi va schimba protocolul?

Ethereum in prezent – intre mining inteligent si un upgrade major

Ethereum, in prezent, are nevoie de mining. Procesul de mining implică insa un consum foarte mare de resurse, hardware și energie, pe care cei care minează și-l asumă drept cost. Cu cât un miner dispune de o putere de calcul mai mare, cu atât va rezolva mai repede tranzacțiile, le va grupa într-un bloc și va fi răsplătit cu Ether pentru munca depusă. Acest protocol se numește Proof of Work.

De la Proof of Work la Proof of Stake

Ethereum vrea sa schimbe acest algoritm. Vrea sa treaca de la protocolul Proof of Work la Proof of Stake. Minerii nu vor mai gira procesul cu putere de calcul si energie electrică, ci cu criptomonede. Mai mulți mineri vor concura pentru minarea unui bloc, iar cel care deține partea cea mai mare va procesa tranzacțiile. Una dintre consecințe va fi că utilizând acest protocol, nu vor mai fi generate noi monede Ether. Numărul lor va fi unul finit și tendințele din piață vor fi de creștere a valorii acestuia.

Ce este Ethereum in prezent?

Ethereum este o platformă tip blockchain programabilă. Practic, utilizatorii pot crea aplicații descentralizate, dApp. Ehtereum include un protocol peer-to-peer. Este asemenea unui calculator universal. Toate computerele din rețea rulează și execută aceleași instrucțiuni, baza de date fiind updatată și gestionată de mai multe noduri conectate la rețea. Orice program care rulează pe Ethereum, rulează identic pe orice calculator din rețea. Datele stocate sunt disponibile oriunde și au caracter permanent.

Care este rolul Ether in prezent si cum va fi el dupa modificare?

Tranzacțiile, schimburile, în cadrul Ethereum sunt facilitate de “smart contracts”. Acest concept se referă la un program, care se execută când o tranzacție este trimisă către un cont. Pentru ca aceste schimburi să fie posibile, utilizatorii trebuie să plătească o taxa către rețea. Aceste taxe sunt achitate folosind Ether, token-ul platformei Ethereum. Taxele de tranzacționare sunt colectate de nodurile care validează rețeaua, după ce tranzacțiile au fost procesate de “mineri” și grupate în blocuri. Minerii sunt răsplătiți cu Ether pentru fiecare bloc pe care îl minează cu succes. De la inceput se pare ca au fost create 60 de milioane de Ether.

Dintre acestea, 12 milioane au fost direcționate spre fondul de dezvoltare al platformei. Emiterea este limitată la 18 milioane de unități pe an. În momentul de față Ethereum procesează cel mai mare număr de tranzacții din blockchain, peste 50% din total.

Se anunta o toamna fierbinte din punct de vedere cripto cu lansari de noi protocoale, wallet-uri si de ce nu, si alte criptomonede.

Sursa: criptocoin.pro

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!