Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,461.11
-3.79%
2
XRP
XRP
$0.2928
-5.74%
3
Ethereum
Ethereum
$105.30
-8.21%
5
EOS
EOS
$2.223
-7.34%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.69
-10.63%
7
Litecoin
Litecoin
$30.752
-6.83%
8
TRON
TRON
$0.026187
-10.71%
9
Stellar
Stellar
$0.087493
-9.26%
11
Cardano
Cardano
$0.038448
-7.19%
13
Monero
Monero
$43.311
-6.57%
14
IOTA
IOTA
$0.2566
-7.88%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiza: Cum poate Bitcoin sa se redreseze si cand se va intampla asta?

A

În ultimii ani, Bitcoin a cunoscut un număr mare de atacuri și critici externe. Asta l-a determinat pe Nassim Nicholas Taleb sa descrie fenomenul cu termeni noi. El a inventat conceptul antifragil. Asta atunci când ceva devine popular în condiții nefavorabile.

Analiza: Cum poate Bitcoin sa se redreseze si cand se va intampla asta?

Bitcoin intre ieri si azi

Unele lucruri beneficiază de șocuri. Ele se dezvoltă și capata notorietate atunci când sunt expuse la volatilitate aleatorie, tulburare și stres. Vorbim de concepte care iubesc aventura, riscul, incertitudinea. Cu toate acestea, în ciuda ubicuității fenomenului, nu există niciun cuvânt pentru opusul fragilului. Asa am creat conceptul – Antifragil „- spune Taleb.

Din acest punct de vedere, probabil, pentru ca Bitcoin sa dispara, trebuie doar să nu mai vorbiti despre el. Cu toate acestea, în lumea monedelor și metalelor prețioase în mod constant concurente, este foarte puțin probabil să se întâmple asta. Ar fi ilogic.

Atacuri pe Bitcoin: trecut, prezent și viitor

Cu câteva luni în urmă, utilizatorul rețelei Reddit, sub pseudonimul themetalfriend, a compilat o listă a tuturor atacurilor care pot viza disparitia Bitcoin. Prin impunerea de interdicții asupra utilizării Bitcoin, guvernele pot provoca unele inconveniente proprietarilor de criptocurrency. Bitcoin a fost interzis în multe țări, în special în Ecuador, Afganistan, Maroc, Vietnam, Bangladesh și Bolivia, însă aceste interdicții nu au dat rezultate. În același timp, țări precum Statele Unite și țările Uniunii Europene nici nu intenționează să interzică cripto.

În China și Coreea de Sud, chiar zvonuri banale cu privire la posibila interzicere a lui Bitcoin au fost imediat reflectate asupra ratei sale de schimb. Dar chiar și în momentele de teamă a publicului larg, Bitcoin a continuat și continuă să existe.

Bitcoin exista, bitcoin rezista

În ciuda faptului că multe țări încearcă în orice mod să interzică utilizarea acestei criptomonede, ele pur și simplu nu pot opri interacțiunea cetățenilor cu rețeaua. Astăzi, serviciile precum Blockstream Satellite au difuzat date de blocaj în timp real de la sateliți către aproape toate țările, inclusiv Africa. Sateliții permit tuturor celor de pe planetă să se conecteze la blocul Bitcoin chiar și fără acces la Internet.

În ceea ce privește tranzacțiile, există mai multe modalități anonime de a trimite Bitcoins, inclusiv browserul Tor, serviciile de top VPN, mesajele SMS, mesajele criptate sau chiar stenografia și serviciile poștale obișnuite.

Este inutil să interzicem Bitcoin sau orice cripto, deoarece codul său se poate schimba foarte repede, mult mai rapid decât următoarea interdicție legislativă este gata. Chiar și un atac juridic bine coordonat din partea ONU și a OMC ar putea conduce numai la faptul că Bitcoin va merge în subteran. Există o mare probabilitate ca Bitcoin să devină un subiect de contrabandă, așa cum sa întâmplat și cu drogurile.

Persecutia asupra cripto. De unde vine si de ce

Dacă vorbim despre persecuția celor care se ocupă de mining și care dețin mari sume în cripto, atunci acest lucru s-a întâmplat deja. De exemplu, Charlie Shrem a fost condamnat pentru ca a ajutat și a îndemnat funcționarea unei afaceri fără licență de transmitere a banilor. În ciuda unor astfel de cazuri, piețele negre subterane continuă să câștige impuls, astfel încât să putem concluziona că și cele mai severe pedepse și interdicții nu opresc utilizatorii, ci doar își alimentează interesul pentru cripto.

Din cauza luptei împotriva spălării banilor, diferite guverne își măresc constant presiunea asupra cripto. Autoritățile dictează propriile reguli. Ele solicită ca schimburile și portofelele să împărtășească datele personale ale utilizatorilor. Iar ele sa adere la regula KYC și AML. \

Este posibil ca autoritățile fiscale să devină în curând interesate de cripto. Sa fie interesate de datele comercianților Bitcoin. Asa cum s-a întâmplat deja cu Coinbase. Este necesar să se ia în considerare faptul că, într-un fel sau altul, comerțul anonim are loc oricum.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!