Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,468.36
-3.44%
2
XRP
XRP
$0.2937
-5.36%
3
Ethereum
Ethereum
$106.07
-7.13%
5
EOS
EOS
$2.230
-6.81%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.30
-9.89%
7
Litecoin
Litecoin
$30.882
-6.00%
8
TRON
TRON
$0.026881
-8.31%
9
Stellar
Stellar
$0.087910
-8.56%
11
Cardano
Cardano
$0.038541
-6.74%
13
Monero
Monero
$43.479
-6.49%
14
IOTA
IOTA
$0.2588
-6.74%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiza: Despre ICO, din spatele cortinei si tipuri de token-uri in zona cripto

A

ICO sau Initial Coin Offering este un mecanism prin care noi proiecte, startup-uri, se finanțează în blockchain. Gândește-te la ICO ca la un sistem de crowdfunding, care îți oferă unități dintr-o nouă criptomonedă în schimbul Bitcoin sau Ether.

Analiza: Despre ICO, din spatele cortinei si tipuri de token-uri in zona cripto

Initial Coin Offering este similar cu Initial Public Offering (Ofera Publică Inițială), procedură prin care o companie se listează la bursă și pune spre vânzare pentru prima dată o emisiune de acțiuni. Si totusi, unde sunt diferentele?

Despre token si diferitele tipologii

Equity Tokens 

Echivalează cu emiterea de acțiuni, pe care un startup din blockchain o poate face în momentul ofertei inițiale de monede. Tehnologia permite acționarilor să joace un rol mai activ în guvernanța companiei, deoarece procesul de votare se realizează în mod transparent.

Security Tokens

Se referă la orice tip de activ care poate fi tranzacționat. În cazul unui ICO, acest tip de token poate înseamna de exemplu, răscumpărarea de monede pentru metale prețioase sau echivalarea valorii monedelor oferite cu bunuri imobiliare.

Utility tokens

Pot fi utilizați în schimbul serviciilor sau bunurilor oferite de respectiva aplicație. Practic îți oferă acces la produsele sau serviciile companiei. Este ca atunci când cumperi un produs înainte să fie lansat, o precomandă. Acești tokeni pre-creați pot fi tranzacționați pe exchange-urile specializate în criptomonede, dacă există cerere pentru ei.

Cum îți poți da seama în ce ICO merită să investești?

ICO permite oricărui individ sau companie să emită tokeni/criptomonede pentru a se finanța. Ce trebuie să știi dacă vrei sa investești în ICO-uri, este că demersul tău de a susține un anumit business echivalează cu un vot de încredere că respectiva inițiativă și criptomoneda aferentă vor avea succes. Trebuie să ai în vedere acest risc.

Înainte de a investi, este recomandat să te informezi pentru a-ți face o imagine cât mai clară despre business, dezvoltarea sa și perspective.

Citește cu atenție White Paper-ul business-ului;
Cercetează website-ul si canalele de social media ale proiectului;
Dacă există un produs sau o variantă beta a sa, testează-l;
Află informații despre dezvoltatorii proiectului;
Examinează termenii și condițiile;
Urmărește listarea token-ului la exchange-uri.

RIPPLE, NASDAQ SI ICE INVITATE LA DISCUTII CU UN CONGRESSMAN SUA DESPRE ICO

Congressmanul a invitat în jur de 32 de lideri din spațiul criptocurrency. Jucătorii-cheie invitați includ NASDAQ, Intercontinental Exchange [ICE], Kraken, Ripple, Harbour, CME Group, Circle, Centrul de monede și Union Square Ventures.

Reuniunea va avea loc la 25 septembrie 2018 la Capitol Hill. Discuția cu cei mai mari jucători din industrie, de la firmele cu capital de risc la platformele de schimb, se încadrează în același interval de timp cu poziția SEC privind propunerea ETF Bitcoin. Mai mult decât atât, biroul congresului a informat despre schimbarea informațiilor cu privire la planurile lor cu Comisia americană pentru valori mobiliare și burse.

În timpul unui interviu din luna iunie, congressman-ul a declarat că zona cripto are nevoie de o reglementare „ușoară”. De asemenea, el a vorbit despre importanța clasificării criptocurrency, citând exemplul controversei Ethereum si Ethereum Classic.

Potrivit acestuia, lipsa unui cadru de reglementare pentru ICO a făcut ca piața să fie riscantă și nesigură. Acest lucru ar putea duce la o mulțime de ICO frauduloase care să exploreze investitorii. El crede că, dacă toate companiile ICO implementează politica Know Your Customer [KYC] și politica împotriva spălării banilor, atunci ar exista o scădere a escrocilor de pe piață.

Sursa: criptocoin.pro

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!