Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,473.97
-2.85%
2
XRP
XRP
$0.2957
-4.05%
3
Ethereum
Ethereum
$106.26
-5.86%
4
EOS
EOS
$2.260
-4.78%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.44
-8.79%
7
Litecoin
Litecoin
$31.111
-4.13%
8
TRON
TRON
$0.027145
-6.09%
9
Stellar
Stellar
$0.087296
-8.82%
11
Cardano
Cardano
$0.038594
-6.02%
13
Monero
Monero
$43.774
-5.92%
14
IOTA
IOTA
$0.2589
-4.31%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiza: Distributed Computing – Un concept care poate revolutiona zona cripto?

A

Distributed Computing este un concept care denotă practica utilizării unei rețele interconectate de sisteme. Motivul? Pentru a oferi puterea lor combinată utilizatorilor de la distanță . Dar cum poate evoluționa acest concept în 2018 zona cripto?

Analiza: Distributed Computing - Un concept care poate revolutiona zona cripto?

Centralizarea distribuită a puterii de calcul

Actualii lideri de piață din așa-numita piață „Software de tip cloud ca serviciu (SaaS)” în 2017 au fost în întregime compuse din concurenți centralizați.

Microsoft și Salesforce au condus pachetul cu o cotă de piață de 18% și, respectiv, 11,5%. Adobe a fost cel mai apropiat lider la 6,7%, înainte de un pachet de furnizori care se încadrează în intervalul de 4%: inclusiv Oracle, SAP și Google.

Cele mai notabile aplicații ale acestor furnizori de servicii centralizate utilizează cloud computing distribuit pentru a oferi beneficii și servicii cum ar fi: stocarea la distanță a datelor și a serverelor, accesul la puterea de procesare a organizațiilor și a utilizatorilor privați cu cerințe de procesare deosebit de ridicate, cum ar fi universitățile și laboratoarele / cercetătorii.

Ce ar insemna asta pentru Blockchain

Blockchain ar trebui să fie un candidat perfect pentru a descoperi următorul pas pe această piață în mod similar. De ce? Deoarece calculul distribuit se află în centrul descentralizării.

Exemplul cel mai proeminent fiind mecanismul de consens inițial al Proof of Work (PoW) și tehnologia distribuită. Vorbim practic de „fundamentează cripto pt bitcoin”. Ele au fost concepute de Satoshi Nakamoto și implementate în sistemul original Bitcoin în 2009.

Orice proiect de blockchain care alege să respecte principiile fundamentale ale sistemului PoW poate fi considerat, din punct de vedere tehnic, ca un proiect susținut de „calcul distribuit”.

Ethereum, EVM și Aplicații descentralizate

Sanjay Mahadi de la Forbes.com a declarat că „Ethereum DApps” revoluționează lumea aplicațiilor prin contracte inteligente. Si ca un model de blockchain bazat pe PoW. Acest lucru ar putea face Ethereum unul dintre cei mai mari progenitori din distribuția computerizata descentralizata.

DApps este numele acordat aplicațiilor bazate pe blocuri Ethereum. In timp ce contractele inteligente reprezintă un mijloc de arbitrare și executare automată în ceea ce privește acordurile.

Mașina virtuală Ethereum (EVM) acționează în plus ca nucleu care gestionează toate procesele decizionale asociate contractelor inteligente și DApps. Ea utilizeaza puterea combinată a nodurilor minerale Ethereum.

Ethereum si modelul Proof of Stake

Cu tranziția continuă a lui Ethereum către un model de Proof of Stake (PoS) se vor intampla lucruri. Putem observa că multe lucruri s-au schimbat în spațiul de blocuri. La fel ca și ideea unei comunități în conceperea calculului distribuit.

Pe de o parte, avem organizații precum Gridcoin. Una dintre cele mai cunoscute soluții moderne din acest domeniu. Proiectul pretinde că „recompensează computerele științifice”, folosindu-se, de asemenea, un model de consens al Proof-of-Stake. Gridcoin este printre modelele computerizate distribuite care se concentrează în primul rând pe comunitățile de cercetare și comunități academice.

Un alt proiect, numit Ankr, dorește alternativ să ofere sectorului de afaceri o putere de calcul distribuită descentralizată. Cum? Utilizând propria abordare a tehnologiei. Proiectul a impresionat recent investitorii în valoare de 14,5 milioane dolari SUA în finanțare și a obținut aprobarea grupurilor cunoscute asociate cu NEO și OKEx. Totul cu un model unic „Proof of Work Unic”), alcătuit din 150 de investitori.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!