Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,457.48
-2.98%
2
XRP
XRP
$0.2934
-4.16%
3
Ethereum
Ethereum
$105.63
-5.59%
5
EOS
EOS
$2.244
-4.98%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.86
-8.54%
7
Litecoin
Litecoin
$31.023
-3.78%
8
TRON
TRON
$0.026829
-5.34%
9
Stellar
Stellar
$0.086069
-8.89%
11
Cardano
Cardano
$0.038148
-6.07%
13
Monero
Monero
$43.594
-5.81%
14
IOTA
IOTA
$0.2577
-3.37%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiza: Facebook poate sa scape de problema fakenews daca adopta blockchain

A

După alegerile prezidențiale din 2016 ale Statelor Unite, Facebook a început să primească critici pentru rolul său posibil în victoria lui Donald Trump. Utilizarea profilurilor Facebook pentru analiza datelor de către Cambridge Analytica, numărul imens de articole de știri false de pe site și impactul bulelor au aratat că platforma Facebook a fost folosită pentru a dezinforma drastic utilizatorii despre lumea din jurul lor. Cu toate că Facebook a inceput sa  controleze problema de știri false, ei încă se confruntă cu multe obstacole.

Analiza: Facebook poate sa scape de problema fakenews daca adopta blockchain

Cum ar putea ajuta tehnologia blockchain Facebook

Deoarece Facebook operează ca cea mai mare comunitate din lume, compania are obligația de a se asigura că informațiile sunt corecte. Având în vedere că Mark Zuckerberg a fost chemat în fața Congresului și compania se află sub focul legiuitorilor, Facebook trebuie să vină cu niște soluții tehnice care să ajute la atenuarea propagarii de stiri false.

Tehnologia Blockchain oferă Facebook o varietate de moduri de a depăși inexactitatea și manipularea informațiilor. Indiferent dacă dezvoltă o rețea de blocuri pentru a urmări activitatea nodului individual și pentru a verifica informațiile sau pentru a integra blockchain în sistemele de stimulare, technologia poate ajuta Facebook să revină pe drumul cel bun.

Verificarea identității prin Blockchain

Una dintre cele mai mari probleme pe care Facebook le-a văzut este creșterea conturilor false și utilizarea acestor conturi pentru promovarea în masă. Aceste conturi au fost legate de răspândirea legăturilor de știri false prin grupuri de Facebook. În timp ce Facebook a luat deja măsuri pentru a utiliza inteligența artificială pentru a detecta și închide conturile false, integrarea blockchain ar spori aceste eforturi.

Cu o identitate de urmărire a rețelei pe Facebook, persoanele fizice pot avea o asigurare clară că identitatea lor nu este furată. În plus, Facebook va fi mai în măsură să urmărească și să compare acțiunile diferitelor conturi. Dacă un actor rău este responsabil de o varietate de conturi, blockchain-ul poate detecta și opri această activitate mai repede decât poate învăța mașina.

Steem a lansat o rețea social media bazată pe blockchain care recompensează creatorii de conținut cu stimulente financiare. Această platformă funcționează similar cu Reddit și oferă tokken-uri pe baza numărului de voturi pe care le primesc de la ceilalti useri.

Facebook si integrarea proceselor in blockchain

Facebook ar putea integra un sistem de stimulare a creării de conținut. Sistem în care creatorii de conținut de cea mai înaltă calitate (influencerii) sa primeasca compensații financiare. Motivul? Pentru a conduce mai departe angajamentul pozitiv.

Pe de altă parte, sistemul ar urmări și curăța creatorii de conținut care provoacă cele mai multe probleme. Si au postari raportate de comunitate. În general, sistemul ar trebui să ajute mai mulți oameni. Sa ii determine să adauge conținut de calitate. Si să reducă cantitatea de știri false. Fara conținut de calitate scăzută.

Presa controlata prin blockchain?

RedPen este un proiect care va utiliza tehnologia blockchain pentru a urmări reputația jurnaliștilor și va comunica acele informații cititorilor. Premisa este că blockchain-ul este capabil să analizeze reputația și prejudecățile unei persoane pe baza unui set de date.

Serviciul poate oferi apoi informații despre reporter pe baza oricărei prejudecăți pe care o au. De exemplu, dacă un scriitor de tehnologie a scris în trecut pro-Apple, aceste informații vor fi comunicate în wallet-ul atunci când face o revizuire a ultimului iPhone.

Facebook ar putea folosi o abordare similară a înțelegerii a ceea ce spun oamenii. Sa se raporteze la modul in care ei gandesc pe Facebook. Si tratarea lor ca un filtru pentru alti oameni. Dacă cineva are un istoric de a posta informații rău intenționate sau false? Unde? Pe un blog personal, de exemplu, aceste informații ar trebui să fie comunicate alături de orice post pe Facebook.

Ce se va intampla, vom vedea in urmatoarele luni sau ani.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!