Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,457.87
-2.66%
2
XRP
XRP
$0.2936
-3.54%
3
Ethereum
Ethereum
$105.64
-4.84%
4
EOS
EOS
$2.253
-4.14%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.20
-7.30%
7
Litecoin
Litecoin
$31.015
-3.22%
8
TRON
TRON
$0.027018
-3.06%
9
Stellar
Stellar
$0.085783
-8.12%
11
Cardano
Cardano
$0.038264
-4.51%
13
Monero
Monero
$43.589
-5.14%
14
IOTA
IOTA
$0.2577
-2.21%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiză: De ce Ledgerul XRP este mai descentralizat decât Bitcoin

A

Ledgerul XRP a fost aprobat de mulți membri ai comunității criptocurrency încă de la naștere. De la dorința de a colabora cu autoritățile de reglementare în rândul ancorei Bitcoin [BTC] pentru a fi o monedă diferită în timpul dominației Proof-of-Work, XRP începe să fie mai mult în atenția observatorilor economici decât Bitcoin. Aici apare întrebarea: Este XRP Ledger mai descentralizat decât Bitcoin?

Analiză: De ce Ledgerul XRP este mai descentralizat decât Bitcoin

XRP LEDGER vs. Bitcoin supremacy

În primul rând, este necesar să înțelegem ce înseamnă descentralizarea. De asemenea, este important să înțelegem că descentralizarea nu poate fi măsurată cu o valoare absolută, ci poate fi măsurată pe un spectru. Există o varietate de factori care determină gradul de descentralizare.

Cine decide dacă tranzacțiile sunt valabile sau nu într-o rețea este factorul principal de decizie al descentralizării într-un protocol Blockchain de criptare. Dacă o parte poate determina că toate tranzacțiile procesate sunt nevalide, atunci toți ceilalți factori de descentralizare nu se aplică.

Bitcoin utilizează Proof-of-Work ca mecanism de consens, prin stimularea nodurilor specifice pentru a împacheta tranzacțiile în blocuri și pentru a le adăuga în lanțul blocurilor existente.

Procesele de mining de Bitcoin, în forma actuală, amenință descentralizarea și integritatea BTC

Aceste noduri sunt cunoscute ca mineri și sunt recompensați cu Bitcoin pentru puterea de procesare și energia electrică pe care o utilizează pentru procesele atribuite. În prezent, primele 3 mari baze miniere din Bitcoin, dintre care două sunt deținute de aceeași organizație, se pot coordona pentru a închide eficient rețeaua.

În schimb, Ledgerul XRP utilizează un algoritm cunoscut sub numele de Algoritmul consensual bizantin. Validatorii ajung la un acord, altfel cunoscut sub numele de „Consens”, sunt de acord cu setul de tranzacții și comandă tranzacțiile. Acest proces se realizează în conformitate cu reguli deterministe. Totul este apoi acceptat ca următorul registru al rețelei. Aceste reguli de validare sunt impuse de toate nodurile din rețea.

Lista validatorilor care trebuie consultată pentru fiecare tranzacție poate fi modificată utilizând o caracteristică cunoscută sub numele de Listă unică de noduri. Fiecare nod din rețea își poate alege propriul UNL sau se conformează pentrun protocolul UNL furnizat de Ripple. Asta oferă în mod eficient descentralizare sub forma mecanismelor de redundanță pentru nodurile de încredere.

Controlul majorității – XRP sau Bitcoin?

Prin definiția cuvântului, o rețea nu poate fi considerată descentralizată dacă majoritatea acesteia este controlată de o singură organizație. Dacă o rețea este controlată de un individ sau o organizație, atunci ea devine în principiu nedemocratică în principiu. Bitcoin riscă să-și piardă 51% din puterea companiei Bitmain, compania care operează aproape 42% din puterea sa de tip hashpower.

Datorită faptului că se bazează pe mecanismul de consens PoW, orice organizație sau persoană care deține mai mult de 51% din puterea totală de procesare a blocului va controla efectiv rețeaua.

Led-ul XRP nu are niciun risc de centralizare a hashpower-ului, deoarece nu depinde de hashpower pentru validare. Chiar dacă rețeaua se bazează pe încrederea colectivă în lista recomandată de validatori, fiecare nod din rețea poate, de asemenea, să decidă în mod colectiv să se transforme într-un alt UNL complet diferit.

De ce XRP e atat de diferit?

În plus, menținerea unui nod validator nu necesită cantități exorbitante de energie electrică sau hardware specializat. Proprietatea rețelei este de asemenea o parte importantă a descentralizării. Dacă o anumită organizație sau individ are o proprietate asupra rețelei, aceasta ar putea să o închidă efectiv. Mulți cred că Ripple ar putea închide Ledgerul XRP dacă dorea. Doar ca informația a fost transmisa eronat.  Este posibil ca rețeaua să funcționeze atât timp cât numărul minim de noduri de validator este funcțional.

Mai mult, Ledgerul XRP este open-source, ceea ce înseamnă că nici drepturile de proprietate intelectuală referitoare la software-ul Ledger-ului nu sunt acoperite de licențe. Strategia de descentralizare a Ripple e simplă. Ripple Labs s-a concentrat pe viteza și fiabilitatea XRP Ledger de la începuturile ei și se concentrează pe descentralizarea Ledger-ului de la sfârșitul anului trecut. Aceasta este denumită și strategia lor de descentralizare. Cum va percepe piața aceste informații, cum le va asimila, doar timpul va dovedi.

Sursa: https://ambcrypto.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!