Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,460.37
-3.80%
2
XRP
XRP
$0.2928
-5.73%
3
Ethereum
Ethereum
$105.04
-8.39%
5
EOS
EOS
$2.219
-7.49%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.61
-10.66%
7
Litecoin
Litecoin
$30.778
-6.68%
8
TRON
TRON
$0.026232
-10.53%
9
Stellar
Stellar
$0.087464
-9.21%
11
Cardano
Cardano
$0.038308
-7.49%
13
Monero
Monero
$43.328
-6.61%
14
IOTA
IOTA
$0.2565
-7.85%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiza: Si daca Bitcoin ETF va fi probabil aprobat anul viitor?

A

Focalizarea pe un ETF Bitcoin s-a mutat de la posibilitatea acestuia la momentul aprobării iminente. Cu câteva predicții deja din diferite trimestre, declarațiile recente sugerează că 2019 va fi o dată mai realistă de aprobare. Va ajuta asta piata? Sau, din contra, nu se vor simti schimbari in zona cripto?

Analiza: Si daca Bitcoin ETF va fi probabil aprobat anul viitor?

Bitcoin – A avea sau a nu avea ETF?

Una dintre cele mai pertinente întrebări legate de Bitcoin astăzi se referă la aprobarea anticipată a ETF de către Comisia americană pentru valori mobiliare și burse. În timp ce majoritatea participanților văd acum o aprobare Bitcoin pt ETF ca fiind iminentă, in momentul actual pe toti din zona cripto aceasta informatie ii  preocupă.

Despre ETF Bitcoin

Pur și simplu, un ETF este orice fond (reciproc, acoperire, orice) care este tranzacționat pe un bursier listat. ETF-urile tranzacționează în mare parte active reglementate de SEC sau CFTC și, la momentul redactării, multe sau cele mai multe cripte nu sunt recunoscute ca fiind oricare dintre acestea. Astfel, un fond care le tranzacționează ar trebui să înregistreze interesele acționarilor în fond ca valori mobiliare, în timp ce activele tranzacționate rămân nereglementate.

Este vorba despre natura nereglementată a acestor active digitale care sunt considerate a influența în mare măsură reticența SEC pentru a permite aprobarea lor.

SEC si istoria cripto

Din punct de vedere istoric, SEC a depus o serie de cereri de aprobare a acestor fonduri. Cele mai populare dintre aceste cereri sunt cele două observații ale gemenilor Winklevoss, ambele fiind respinse în martie 2017, respectiv în iulie 2018. Acest lucru nu a împiedicat alte observații să apară în tabelul SEC, deși cu detalii revizuite și presupuse a fi îmbunătățite.

O problemă pentru echilibrul pietei cripto

În documentul american privind capitalurile proprii din 05 august 2018, Michael Graham, CFA și Scott Suh, remarcă faptul că sosirea unui potențial ETF bitcoin rămâne în minte pentru investitorii instituționali. De ce? Pentru ca ei doresc expunerea la această clasă de active emergente. Tot el a  subliniat propunerea VanEck / SolidX ca fiind cea mai notabilă dintre mai multe cereri în așteptare.

Chiar dacă majoritatea actorilor-cheie din cadrul ecosistemului nu văd un ETF ca un factor absolut necesar pentru dezvoltarea Bitcoin, cei mai mulți sunt de acord că ar avea un efect semnificativ. Fie pe termen scurt, sau mediu, ori de câte ori se întâmplă. Unii au prezis chiar un ETF ca fiind catalizatorul. Pentru ce? Pentru piata care il asteapta inainte de faza urmatoare a unei alte runde bullish.

Documente cu si despre ETF

În documentul de cercetare menționat mai sus, autorii au recunoscut. Ce? Modul în care ultimele câteva săptămâni au adus un interes sporit în aprobarea potențială a unui ETF bitcoin. Cu toate acestea, cea mai recentă respingere din partea SEC a celei de-a doua propuneri a gemenilor Winklevoss se pare că a atenuat așteptările. În opinia lor, acest lucru face ca aprobarea ETF în 2018 să fie foarte puțin probabilă.

O cronologie mai realistă

Cu toate acestea, având în vedere detaliile propunerii ETF de la VanEck / SolidX, pentru care SEC a stabilit o dată de revizuire din septembrie, duo-ul așteaptă o altă schimbare. Unde? In termenul limită. Asta sugerând astfel o dată mai realistă a aprobării ETF pentru 2019.

În timp ce speculațiile continuă, investitorii și producătorii de piață par să se așeze si aseapta. De ce? Deoarece tot mai multe previziuni continuă să apară în ceea ce privește următoarea destinație a bitcoinului.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!