Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,478.73
-3.07%
2
XRP
XRP
$0.2946
-5.01%
3
Ethereum
Ethereum
$107.13
-5.96%
4
EOS
EOS
$2.250
-5.77%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.29
-8.90%
7
Litecoin
Litecoin
$31.381
-4.21%
8
TRON
TRON
$0.026917
-8.15%
9
Stellar
Stellar
$0.088857
-7.48%
11
Cardano
Cardano
$0.038789
-6.01%
13
Monero
Monero
$43.733
-6.07%
14
IOTA
IOTA
$0.2592
-6.12%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Analiza: Volatilitatea pietei cripto influentata puternic de psihologia investitorilor?

A

Cine s-a implicat in cripto in ultimele 24 de luni poate sa spuna linistit ca le-a vazut pe toate. Toate emotiile – teama, lăcomie, optimism și pesimism. Toate jucate în ultimele 24 de luni. Prin urmare, mai multi analisti si sociologi au ajuns la urmatoarea concluzie. Natura volatilă a prețurilor criptomonedelor este probabil determinată de psihologia atat a maselor cat si de psihologia fiecarui individ in parte.

Analiza: Volatilitatea pietei cripto influentata puternic de psihologia investitorilor?

Piața ca sa creasca are nevoie sa fie susținută de o concentrare ridicată de investitori cu amănuntul. Din pacate, mulți dintre ei nu dispun de disciplina emoțională pentru a lua decizii de investiții sănătoase. Așa cum spunea Warren Buffett: „Aveți de-a face cu mulți oameni prosti pe piața. Este ca un mare cazino și toți ceilalți bazaie in interior”.

De la zero absolut la investitori in cripto

Majoritatea participanților la piață au fost dezinteresați sau nu au stiut de activele Bitcoin și alte criptomonede în urmă cu doi ani. Prin urmare, au investit într-una dintre cele mai mari piețe viitoare ale vieții noastre și au experimentat recent o corecție epică de piață de peste 70%. Acest lucru poate lăsa investitorii dezavantajați ca ei sa nu-si mai doreasca să participe la viitoarele oportunități de investiții.

Ce intelegem din asta?  Activele digitale poate ca sunt noi pentru unii dintre noi, dar psihologia umană nu este. Ceea ce s-a intamplat in ultimele saptamani a aratat clar maturitatea si imaturitatea investitorilor.

Cu toate acestea, frumusețea pieței de criptomonede este aceea ca e aproape imposibil de a avea timp corect pentru investitii. Oricine spune că poate prezice în mod repetat vârfurile și zona de jos, este fie nebun, fie minte. Investitorul care stie sa astepte, care are cel mai lung orizont de timp, este probabil cel mai rațional. Si implicit, va fi și cel mai profitabil față de ciclurile pieței. Dar pentru asta trebuie maturitate si educatie.

Ce inseamna o investitie inteligenta atunci cand vorbim de cripto?

Investiția în cele din urmă se reduce la două lucruri: (1) prețul pe care îl plătesti și (2) valoarea pe care o primești. Activele digitale au devenit extrem de supraevaluate în 2017, ceea ce a dus la corecția pieței. Howard Marks a vorbit despre acest subiect la vremea lui. „Trebuie să ne străduim să înțelegem implicațiile a ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Atunci când ceilalți sunt încrezători în mod neglijent și cumpără agresiv, ar trebui să fim foarte precauti. Atunci când alții sunt speriați de acțiuni si fac vânzări de panică, atunci ar trebui ca noi să devenim agresivi „.

Anul trecut a avut o bula de încredere nesăbuită și o cumpărare agresivă. Astăzi există mai multă prudență. Dar precauția nu echivalează neapărat cu încheierea unui ciclu de piață. După cum a spus baronul Rothschild, „timpul de a cumpăra este când există sânge pe străzi„.

TYLER WINKLEVOSS: WALL STREET ARE NEVOIE DE TIMP CA SA FACA SALTUL SPRE CRIPTO

Reticența exprimată de SEC pentru aprobarea fondului este o pastilă dificil de înghițit pentru majoritatea oamenilor din zona cripto. Dar frații au spus că vor continua să crească afacerea în ciuda absenței investitorilor instituționali în industrie. CEO al Gemini, Tyler Winklevoss, a declarat că investitorii instituționali se încălzesc treptat până la cripto, dar va dura un timp pana se va intampla asta.

Investitorii instituționali s-au aflat în paralel pentru o vreme, din cauza incertitudinii de reglementare care se desfășoară în jurul cripto. Investitorii de pe Wall Street așteaptă autoritățile de reglementare să-și clarifice pozițiile pe jetoane și să permită accesul altor instrumente financiare pe piață.

Între timp, Gemini a făcut planuri de a-și dezvolta afacerea. În ultimele șase luni, compania și-a dublat personalul la 150 de persoane la nivel global și intenționează să-l majoreze înainte de sfârșitul anului.  Experții din industrie cred că fondul de la VanEck / SolidX susținut de CBoE ar putea fi aprobat în schimb. SEC și-a amânat decizia de a se pronunța asupra propunerii fondului VanEck SolidX până în septembrie.

Sursa: https://offthechain.substack.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!