Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,316.00
-0.51%
2
Ethereum
Ethereum
$206.61
-0.70%
3
XRP
XRP
$0.3158
0.86%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$423.88
-3.31%
5
EOS
EOS
$5.022
-0.31%
6
Stellar
Stellar
$0.2039
-2.09%
7
Litecoin
Litecoin
$52.722
-1.51%
9
Cardano
Cardano
$0.069601
3.15%
10
Monero
Monero
$107.93
-2.85%
12
IOTA
IOTA
$0.5179
-3.24%
13
TRON
TRON
$0.019339
0.50%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Andreas M. Antonopoulos: Inovatia Bitcoin nu poate fi procesata de institutii

A

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, Andreas M Antonopoulos, un avocat Bitcoin și autorul Mastering Bitcoin, a vorbit despre instituțiile financiare. Andreas a fost întrebat despre implicațiile asupra spațiului cripto dacă instituțiile financiare s-ar alătura grupului.

Andreas M. Antonopoulos: Inovatia Bitcoin nu poate fi procesata de institutii

În plus, instituțiile financiare ar fi mai rapide decât restul industriei, chiar dacă persoanele fizice își pot crea propriile instrumente financiare pe blockchain.

Bitcoin intre ieri si azi

El a continuat să spună că cel mai important factor al tehnologiei blockchain este descentralizarea. Arhitectura acestui sistem spune că nu există nimeni care să se ocupe și nimeni nu este controlat. Acest lucru se datorează faptului că este un proiect colaborativ în care toată lumea participă și din acest motiv adevărul este înregistrat în bloc și nu este controlat de nicio entitate.

Andreas a declarat că instituțiile financiare nu ar adopta descentralizarea ca principiu, chiar dacă ar face economia „mult mai robustă”. Potrivit lui, ei vor încerca să pretindă că vor adopta acest principiu în timp ce creează ceva ce poate fi controlat deoarece natura corporațiilor este centralizată, iar natura corporațiilor financiare este chiar „mai multă centralizare”.

Bitcoin intre centralizare si descentralizare

Autorul a declarat că aceste companii strangulează inovația în decurs de 72 de ore dacă apar în compania lor, hotărând să creeze un comitet de inovare pentru a-l studia. Mai mult, dacă inovarea apare în afara societății, care nu este prea perturbatoare, ei ar ajunge să o cumpere.  Sau ar ajunge până la un moment în care toți oamenii creativi și inovatori ar fi plecat.

Pentru inovațiile care sunt prea perturbatoare pe care aceste companii nu le-ar lua nici măcar în vedere să le cumpere, ei vor incerca sa elimine acel element disruptiv cu ajutorul guvernelor.

Cu toate acestea, aceste tehnici nu puteau fi folosite pe Bitcoin. Acest lucru se datorează faptului că instituțiile financiare nu pot cumpăra Bitcoin, deoarece nu este ceva ce poate fi cumparat. Guvernele nu pot reglementa fenomenul cripto, deoarece utilizatorii nu au căutat permisiunea guvernului de a folosi acest sistem.

ANALIZA: CUM POATE BITCOIN SA SE REDRESEZE SI CAND SE VA INTAMPLA ASTA?

În ciuda faptului că multe țări încearcă în orice mod să interzică utilizarea acestei criptomonede, ele pur și simplu nu pot opri interacțiunea cetățenilor cu rețeaua. Astăzi, serviciile precum Blockstream Satellite au difuzat date de blocaj în timp real de la sateliți către aproape toate țările, inclusiv Africa. Sateliții permit tuturor celor de pe planetă să se conecteze la blocul Bitcoin chiar și fără acces la Internet.

În ceea ce privește tranzacțiile, există mai multe modalități anonime de a trimite Bitcoins, inclusiv browserul Tor, serviciile de top VPN, mesajele SMS, mesajele criptate sau chiar stenografia și serviciile poștale obișnuite.

Este inutil să interzicem Bitcoin sau orice cripto. De ce? Deoarece codul său se poate schimba foarte repede. Mult mai rapid decât următoarea interdicție legislativă este gata. Chiar și un atac juridic bine coordonat. Atac din partea ONU și a OMC ar putea conduce numai la faptul că Bitcoin va merge în subteran.

Există o mare probabilitate ca Bitcoin să devină un subiect de contrabandă. Asa cum s-a întâmplat și cu drogurile.

Sursa: https://ambcrypto.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Adaugă comentarii →

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comentarii recente

Andreas M. Antonopoulos: Inovatia Bitcoin nu poate fi procesata de institutii

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!