Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,460.37
-3.80%
2
XRP
XRP
$0.2928
-5.73%
3
Ethereum
Ethereum
$105.04
-8.39%
5
EOS
EOS
$2.219
-7.49%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.61
-10.66%
7
Litecoin
Litecoin
$30.778
-6.68%
8
TRON
TRON
$0.026232
-10.53%
9
Stellar
Stellar
$0.087464
-9.21%
11
Cardano
Cardano
$0.038308
-7.49%
13
Monero
Monero
$43.328
-6.61%
14
IOTA
IOTA
$0.2565
-7.85%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Andy Warhols si-a vandut lucrari de milioane de dolari pe blockchain

A

14 scaune electrice mici, o pictură de două metri, totul semnat de artistul de renume american Andy Warhol. Lucrarile sale au fost vândute pe o platformă de investiții de artă bazată pe blockchain. Platforma se numeste Maecenas si au participat peste o 100 de oameni. Aproximativ 1,7 milioane de dolari au fost ridicate în licitația de cripto, pentru o participație de 31,5% dintr-o opera de artă a cărei valoare totală a fost de 5,6 milioane USD. Mai mult de 800 de ofertanți s-au înscris pentru licitație, care a fost efectuată în întregime folosind un contract inteligent.

Andy Warhols si-a vandut lucrari de milioane de dolari pe blockchain

Arta in era blockchain

Ofertantii au fost desenati mai ales din Asia si Europa si au fost un amestec de pasionati de cripto, de investitori sofisticati si de profesionisti in domeniul artelor. Maecenas a efectuat licitația de cripto cu ajutorul Dadiani Syndicate, o galerie de artă plasată în Londra.

ETH, BTC sau ART

Pentru licitația blockchain a celor 14 scaunele electrice mici au fost nevoie ca lucrarea sa fie compatibila token. Astfel totul a fost transformat în certificate digitale bazate pe Ethereum. Asta permite cumpărătorilor să achiziționeze porțiuni sau fracții ale artei utilizând criptocurrency ETH, BTC sau Maecenas, simbolul ART. Peste șase milioane de mărci ART au fost utilizate de contractul Ethereum inteligent în cursul licitației, care a înregistrat 6.5 milioane dolari SUA ca cea mai mare ofertă.

Fiind prima dată când o pictura renumită a unui artist renumit în lume a fost tokenizat și licitată cu succes folosind tehnologia blockchain, CEO-ul Maecenas, Marcelo Garcia Casil, a declarat că tehnologia a avut potențialul de a transforma radical piața artei.

„Tokenizarea activelor este cel mai proeminent și mai interesant caz de utilizare a tehnologiei blocurilor și suntem mândri că suntem pionieri în acest spațiu”, a declarat Casil într-o declarație. „Această pictura Warhol este primul din multe altele și așteptăm cu nerăbdare să vedem și să conducem revoluția financiară pentru piața de artă”.

Democratizarea pieței de artă

Licitația cripto, care a început la 25 iulie, a fost inițial anunțată la începutul lunii iunie, după cum a raportat CCN. În momentul în care prețul de rezervă pentru operele de artă a fost stabilit la 4 milioane USD. Dupa cum s-a raportat atunci scopul a fost de a introduce noi cumparaturi pe piata de arta care a castigat o reputatie, meritata sau nu.

Scopul nostru este de a face viitorul investițiilor în artă plastică la un nivel global„, a spus Eleesa Dadiani, fondatorul Dadiani Syndicate. „Criptocurrency-ul va lărgi piața, aducând un nou tip de cumpărător artei și luxului”.

În cazul în care succesul licitației cripto poate servi drept un indicator al viitorului, a fost un bun început, deoarece licitația nu numai că a depășit prețul de rezervă, dar a și închis cu două săptămâni înainte de data programată.

Andrew Warhola – Andy Warhols in context

Andrew Warhola s-a născut în Pittsburgh pe 6 august 1928, dintr-o familie de imigranți. Părinții săi erau originari din satul Mikó (azi Miková, Slovacia), de unde au emigrat în 1921. Tatăl său, miner și apoi zidar, a murit în anul 1942. Andrew Warhol a fost botezat în Biserica Greco-Catolică Sf. Ioan Gură de Aur din Pittsburgh. Mama sa, Julia Warhola (1892-1972), a păstrat toată viața legătura cu rudele rămase în satul natal. Limba vorbită cu copiii ei a fost limba ruteană.

Pe patul de moarte, tatal lui i-a „poruncit” fratelui mai mare al lui Andy, ca 250.000 $ sa fie investiti in scoala lui Andy, pentru ca dintotdeauna a stiut ca va deveni un nume important.

Au durat patru ani de studiu cursurile la „Carnegie Institute of Technology” din Pittsburgh. Si după primirea diplomei în domeniul artelor, Andrew se mută în anul 1949 la New York. Aici își scurtează prenumele și numele de familie moștenit de la părinți. Atunci începe să se semneze Andy Warhol pentru prima data.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!