Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,442.49
-1.86%
2
XRP
XRP
$0.2912
-3.01%
3
Ethereum
Ethereum
$105.10
-3.58%
5
EOS
EOS
$2.229
-3.99%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.68
-4.98%
7
Litecoin
Litecoin
$30.714
-2.54%
8
TRON
TRON
$0.026914
-0.83%
9
Stellar
Stellar
$0.085439
-5.91%
11
Cardano
Cardano
$0.037889
-2.39%
13
Monero
Monero
$43.247
-3.11%
14
IOTA
IOTA
$0.2538
-1.10%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Ant Financial, firma din spatele AliPAY, vrea să investească în Blockchain

A

La evenimentul TechCrunch International City, care a avut loc săptămâna aceasta la Hangzhou, Zhang Hui, directorul departamentului Blockchain de la Ant Financial, a declarat că, alături de AI, securitate, IoT el vrea să se investească mai mult în blockchain. Acesta a mărturisit că  este o tehnologie cheie pe care compania o dezvoltă și testează în mod activ la o scară comercială mare.

Ant Financial, firma din spatele AliPAY, vrea să investească în Blockchain

Zhang a remarcat că, din punctul de vedere al descentralizării, tehnologia blockchain în forma sa actuală este impecabilă. Este capabil să proceseze date sensibile și informații personale într-o manieră peer-to-peer fără implicarea intermediarilor.

Cu toate acestea, Zhang a subliniat faptul că scalabilitatea este o chestiune majoră a tehnologiei blockchain care trebuie abordată pentru a aduce conglomerate și lideri ai industriei în sectorul blockchain.

Ant Financial vrea să investească mai mult în blockchain și tehnologiile emergente

Pe termen lung, Zhang și restul echipei sale de la Ant Financial cred că compania va implementa tehnologia blockchain pe principalele sale afaceri și platforme, așa cum a sugerat fondatorul și președintele Alibaba Jack Ma în 2017.

Dar, pentru ca tehnologia să aibă un impact semnificativ asupra infrastructurilor financiare existente, capacitatea sa va trebui să fie îmbunătățită exponențial pentru a se ocupa de zeci de mii de tranzacții pe secundă.

„În perspectivă, Zhang speră că blockchain-ul va crea noi modele de afaceri pentru companie și nu doar va oferi servicii cu valoare adăugată. Zhang speră, de asemenea, să își extindă serviciile de plată transfrontaliere bazate pe blockchain la nivel mondial și să exploreze mai multe cazuri de utilizare a serviciilor B2C. ”

Ce influență are Ant Financial pe piețele din ASIA

Influența Ant Financial pe piața asiatică, mai ales în afara Chinei, se datorează în principiu platformei Alipay. AliPay este utilizată pe scară largă ca metodă de plată alternativă la numerar. Prin adoptarea mainstream, Alipay este înaintea Samsung Pay, Android Pay și Apple Pay. Asta se întâmplă în majoritatea țărilor din Asia. Vorbim aici inclusiv de Japonia, China, Thailanda și Taiwan.

În luna mai, datorită creșterii rapide a companiei Alipay, Ant Financial a strâns 10 miliarde de dolari de la un grup de investitori globali și locali, evaluând compania la 150 de miliarde de dolari.

Unul dintre investitorii din Ant Financial este Khazanah Nasional. Vorbim de un fond de suveranitate al guvernului din Malaezia. Fond care deține activele comerciale ale guvernului.

Interesul față de activele digitale și tehnologia lor de bază către Ant Financial poate duce la adoptarea tehnologiei de către Alipay.

AliPay rămâne ca fiind cea mai mare platformă fintech din lume începând cu iulie 2018, fără concurenți majori. La începutul lunii iunie, președintele Alibaba, Jack Ma, a descris creșterea activelor digitale și creșterea lor exponențială ca bule.

În calitate de acționar majoritar al Ant Financial, Ma a mai spus că tehnologia ar trebui utilizată pentru a rezolva probleme de confidențialitate. El a vorbit despre securitate și sustenabilitatea datelor. Nu e de acord ca blockchain-ul să fie folosit doar ca instrument pentru obținere de profit. Jack vorbea de ICO și alte token-uri nou apărute.

CINE ESTE COMPANIA ANT FINANCIAL

Ant Financial Services Group, cunoscut pentru platforma Alipay, este o companie afiliată a grupului chinez Alibaba. Ant Financial este una dintre cele mai valoroase companii din lume, cu o valoare de 150 miliarde USD. Acesta operează serviciul Alipay. Vorbim de cea mai mare platformă de plăți mobile și online din lume. Un fel de Yu’e Bao. Adica cel mai mare fond de pe piața monetară.

Acesta rulează, de asemenea, sistemul de rating al creditului Sesame Credit. Începând din septembrie 2017, Ant Financial a dezvăluit tehnologia de plată a recunoașterii faciale prin intermediul serviciilor Alipay.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!