Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,458.19
-3.82%
2
XRP
XRP
$0.2913
-6.34%
3
Ethereum
Ethereum
$105.07
-8.65%
5
EOS
EOS
$2.224
-7.21%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.56
-10.81%
7
Litecoin
Litecoin
$30.768
-6.69%
8
TRON
TRON
$0.026349
-9.49%
9
Stellar
Stellar
$0.087547
-9.87%
11
Cardano
Cardano
$0.038171
-8.07%
13
Monero
Monero
$43.542
-5.48%
14
IOTA
IOTA
$0.2516
-9.39%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Apariția băncilor cripto

A

Apariția băncilor cripto

Doi foști bancheri UBS au anunțat ieri că noua lor bancă de criptare a obținut finanțare de 103 milioane de dolari. Capitalul va fi utilizat pentru a construi servicii bancare tradiționale pentru companiile cripto, oferind în același timp servicii de criptare, custodie și gestionare a activelor pentru instituțiile mari.

Startup-ul elvețian, denumit SEBA Crypto AG (SEBA), a solicitat deja o licență de la bancă și de broker de valori de la FINMA, organismul de reglementare din Elveția. SEBA nu este singura bancă cripto care încearcă să obțină o licență bancară tradițională. Coinbase și Circle se află în ​​diferite etape ale procesului de solicitare a unei licențe bancare naționale în SUA.

Dacă oricare dintre companii este în măsură să obțină licența națională, va avea aprobarea de reglementare pentru a oferi servicii bancare legate de cripto și / sau tradiționale în toate cele 50 de state. Pe măsură ce aceste bănci criptografice avansează, aici sunt lucrurile importante de urmărit:

  • Lupta privind custodia – băncile cu amănuntul se concentrează fanatic pe convingerea consumatorilor de a deschide un cont bancar. Ei chiar vor pierde bani în avans, dacă este necesar. Convingerea lor este că odată ce un consumator deschide un cont bancar, costul de comutare este ridicat, iar consumatorul este mai probabil să achiziționeze servicii bancare mai profitabile de la acea bancă. Băncile Cripto nu sunt diferite.  Aceștia vor continua să facă tot ceea ce este necesar pentru a convinge consumatorii să deschidă portofelele digitale sau conturile de custodie, crezând că acești consumatori vor achiziționa pe viitor servicii bancare cripto. Această luptă de custodie va duce la aprinderea a sute de milioane de dolari, dar câștigătorul va fi recompensat.
  • Arbitraj geografic – Industria de criptare este globală. De fapt, SUA nu este chiar cea mai importantă țară atunci când vă uitați la volumul tranzacțiilor sau a utilizatorilor. Acest lucru impune ca băncile criptografice să aibă o amprentă globală, înțelegând, în același timp, nuanțele juridice ale fiecărei jurisdicții în care operează. Primele companii care dau dovadă de o strategie de reglementare durabilă și scalabilă vor câștiga un avantaj semnificativ în cursa pentru a obține adoptarea. Natura globală a industriei deschide, de asemenea, posibilitatea ca mai mulți câștigători să apară, în special în zonele dificil accesibile, cum ar fi China sau India.
  • Atacurile revin – Mahatma Ghandi a spus odată: „Mai întâi ei te ignoră, apoi râd de tine, apoi se luptă cu tine, apoi câștigi”. Bancile Cripto au fost ignorate de ani de zile și apoi s-a râs de ele în 2014-2016. Tradiționarii au fost treziți după ce au văzut cifrele referitoare la venituri și profitabilitate din 2017. Vedem că actualii operatori participă deja la atacuri pasive (interzicând, de exemplu, sprijinul bancar tradițional pentru companiile de cripto) din India, China și alte țări. Nu vă surprindeți dacă vedem atacuri mai directe pentru a menține status quo-ul pe plan intern și în străinătate în următoarele 24 de luni.

Peisajul bancar cripto este pe punctul de a deveni mult mai interesant. Sentimentul dintre investitorii cu amănuntul și instituțiile financiare moștenite s-a modificat de la „acest lucru este exagerat” la „cripto este aici pentru a rămâne”. Această trezire va conduce miliarde de dolari pentru a ataca, a construi sau a cumpăra bănci cripto. Fiecare jucător, de la startupuri cripto la tradiționalii operatori bancari, are avantaje diferite, stimulente și obiective. Momentul mare pe care îl aștept personal este atunci când o cripto bancă încearcă să preia o instituție financiară moștenită.

Această strategie ar putea fi executată într-un mod prietenos sau neprietenos, în funcție de organizațiile implicate.  Dacă această încercare de preluare se face într-o manieră neprietenoasă, anticipăm că răspunsul Wall Street va fi rapid și în forță. Din păcate, ar putea fi deja prea târziu. Companiile precum Coinbase și Circle au capturat zeci de milioane de consumatori care doresc să cumpere, să vândă sau să dețină active digitale. Este mai ușor pentru o cripto bancă să adauge servicii bancare tradiționale decât pentru o bancă tradițională să adauge servicii de criptare.

Războiul cripto-bancar este in plină desfășurare. Voi paria pe tehnologie inaintea bancherilor in orice moment! 

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!