Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.76
-3.78%
2
XRP
XRP
$0.2946
-5.24%
3
Ethereum
Ethereum
$105.42
-8.29%
5
EOS
EOS
$2.234
-6.96%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.44
-10.95%
7
Litecoin
Litecoin
$30.842
-6.65%
8
TRON
TRON
$0.026387
-9.89%
9
Stellar
Stellar
$0.087438
-9.67%
11
Cardano
Cardano
$0.038510
-7.16%
13
Monero
Monero
$43.406
-6.10%
14
IOTA
IOTA
$0.2571
-7.68%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Arbitrajul de reglementare a fost furios in ultimele zile

A

Arbitrajul de reglementare a fost furios in ultimele zile

Echipele din industria criptografică caută pe glob pentru jurisdicții favorabile inovării în încercarea de a reduce obstacolele de reglementare din calea lor.

Această strategie a fost unul dintre principalii factori care au determinat ca Binance, cel mai mare schimb de criptocurrency din lume, să se mute în insula Malta la începutul acestui an. Binance a fost fondat inițial în Hong Kong, dar a intrat rapid în probleme cu autoritățile de reglementare locale care doreau o supraveghere mai mare pe piețele criptomonedelor.

Mai degrabă decât să-și petreacă timpul și banii pentru a satisface aceste solicitări, Binance sa mutat într-o zonă mult mai prietenoasă. Companiile și fondurile din Statele Unite s-au confruntat cu o dilemă similară, – fie rămân în Statele Unite și respectă legile și reglementările stricte sau își mută operațiunile într-o geografie mai atractivă. Dovezile anecdotice sugerează că majoritatea echipelor interne aleg să rămână în Statele Unite (deocamdată) și să se optimizeze pentru statele individuale cu cele mai puține  reglementări.
Cele mai clare exemple sunt New York și Wyoming.

În 2014, Departamentul de Servicii Financiare din New York a creat Bitlicense, o licență de reglementare cerută de orice companie cripto care dorește să facă afaceri cu rezidenții din New York. Această cerință suplimentară a determinat numeroase companii să părăsească statul. În general, consensul  este că Bitlicense a fost un negativ în New York. Wyoming a făcut exact opusul. Acesta a introdus cinci noi legi sau amendamente care au făcut-o o destinație mai atractivă pentru companiile legate de blockchain.

Răspunsul a fost impresionant pe măsură ce cererile de formare a noilor companii au crescut, împreună cu un flux de participare la inițiative precum WyoHackathon, care au văzut participanții venind din India. Companiile cu sediul în Statele Unite nu doar încearcă să evite legea.

De fapt, un număr de companii au format recent Asociația Blockchain, un grup de lobby bazat pe DC, care sa axat pe normalizarea relațiilor dintre parlamentari și companiile cripto. Membrii fondatori includ companii precum Coinbase, Circle, Digital Currency Group și Polychain. Această abordare rațională a reglementării este încurajatoare.

Este greu să conduci o afacere atunci când concurezi în întreaga lume pentru a găsi cea mai recentă oportunitate de arbitraj de reglementare. În schimb, este mult mai durabil să se construiască o companie într-o jurisdicție care să încurajeze inovația, protejând în același timp investitorii și piețele financiare.

Sperăm că zilele de jurisdicție s-au încheiat. Este timpul ca industria criptografică să crească!

 

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!