Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,432.01
-1.56%
2
XRP
XRP
$0.2898
-3.12%
3
Ethereum
Ethereum
$104.46
-3.62%
5
EOS
EOS
$2.225
-3.88%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.33
-3.38%
7
Litecoin
Litecoin
$30.777
-1.84%
8
TRON
TRON
$0.026613
-2.90%
9
Stellar
Stellar
$0.083940
-6.94%
11
Cardano
Cardano
$0.037393
-3.34%
13
Monero
Monero
$43.123
-2.41%
14
IOTA
IOTA
$0.2518
-2.15%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Are putere Ripple (XRP) să înlocuiască dolarul american?

A

Toți știm că Ripple este o companie de sofware. Toți știm că Ripple vinde software pentru instituțiile financiare, pentru bănci comerciale sau nu.  Dar Ripple, datorită criptomonedei XRP, face mult mai mult de atât.

Are putere Ripple (XRP) să înlocuiască dolarul american?

Ca idee, să privim detașat economia mondială. Cele mai multe companii de servicii financiare se încadrează într-o etichetă majoră. Sunt companii care doresc să salveze băncile prin serviciile software oferite și sunt companii care concurează cu băncile. Paradoxal este că Ripple, prin (XRP) face ceva rar în această zonă: Ripple le face pe ambele concomitent și independent.

Ripple – și schimbarea de paradigmă prin XRP

Ripple (XRP) este un protocol de tranzacție și o platformă destinată schimbului de remitențe și de operațiuni monetare. XRP a fost creată pentru a face transferul online transfrontalier instant și aproape gratuit. Deși este nou în sfera cryptocurrency, Ripple are mai mult de 100 de instituții financiare globale, furnizori de servicii de plată online și bănci care și-au adoptat platforma în sistemele lor.

Valoarea Ripple (XRP)

Fiind moneda virtuală de alegere pentru instituțiile financiare și bănci, Ripple este fără îndoială una dintre cele mai stabile monede virtuale din lume de azi.

De la intrarea pe bursă, XRP se străduie să atingă prețuri impresionante, în primul și al doilea trimestru al anului 2017. Ca idee, valoarea Ripple a început să crească după ce a lovit un impresionant $ 0,4 pe monedă, după o scurtă perioadă în care Ripple a scăzut cu mai mult de 50 %. Ulterior, Ripple (XRP) a trecut printr-o creștere rapidă a prețurilor la 3 USD. Tranzacțiile valutare digitale se ridică la ora curentă de 0.53998 USD.

Istoria Ripple

Lansată de Ripple Labs, o companie cu sediul în California, în 2012, Ripple a devenit un model pentru mai multe alte sisteme de plată. Cu o platformă cu o soluție open source și un cod care este disponibil public, platforma Ripple constă în computere personale descentralizate, la fel ca platforma Bitcoin. Nu există un server desemnat care să guverneze și să înregistreze tranzacțiile individuale.

Ripple față în față cu dolarul american

Recent, însuși Lloyd Blankfein, directorul executiv al Goldman Sachs, a prezentat adevărul din spatele monedelor fiat, cu focus pe dolarul american. El a vorbit despre o perioadă în istoria SUA, în care guvernul american a abolit brusc standardul cu privire la aur și l-a înlocuit cu o monedă fără valoare pe atunci, dolarul american. La început toți au avut dificultăți în a adopta dolarul de hârtie, ca o alternativă la aur, care a fost standardul banilor timp de secole.

„O monedă de aur de cinci dolari a fost în valoare de cinci dolari pentru că avea în ea cinci dolari în valoare aur. Apoi eliberează banii de hârtie care sunt susținuți de aur în trezorerie. Apoi, într-o zi, ei eliberează banii de hârtie care nu mai au suportul în aur. Nu a existat niciun angajament că, dacă vrei să îi schimbi, îți dă cineva cinci dolari de aur.

Concret, asta înseamnă când vorbim despre bani.  Spun că această bucată de hârtie este în valoare de cinci dolari. Așa că, prin urmare, este de cinci dolari. Dar atunci se îndoiau, acum o fac fără îndoială. Privim mai departe și veți obține o criptomonedă care nu este o monedă fiat, așa că nu am încredere, și nu-mi place pentru că nu sunt obișnuit cu ea”, a spus Blankfein.

Ce sunt de fapt banii lichizi?

Banii lichizi sunt până la urmă hârtii tipărite de guvern. Totul în urma unei hotărâri de Guvern ca fiind mijlocul legal de plată pentru persoane fizice, precum și pentru întreprinderi care să le plătească pentru bunuri și servicii.

Această imprimare guvernamentală este, de asemenea, cunoscută sub numele de monedă fiat. Această monedă fiat sunt banii pe care îi folosim. Dar nu întotdeauna sunt susținuți de orice hârtie fizică. Să nu uităm că putem să facem plăți și cu cardul folosind aceeași monedă fiat.

Numerarul în numerar emis de stat nu este fixat la un preț prin niciun standard principal.  Cu excepția cazului în care argumentul este că dolarul american este standardul principal.

Astăzi, dolarii din portofel au o valoare mult mai mică. Mai mică ca în urmă cu cinci ani. Și acum șase ani valorau mult mai puțin. Mai puțin decât au fost în valoare acum doisprezece ani în urmă. Timpul diminuează puterea de cumpărare a monedelor fiat, asta trebuie înțeles.

Și atunci, alternativa logică nu este criptomoneda?

Sursa: https://globalcoinreport.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!