Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,421.34
-1.71%
2
XRP
XRP
$0.2896
-2.95%
3
Ethereum
Ethereum
$105.05
-2.65%
5
EOS
EOS
$2.232
-3.50%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.13
-1.81%
7
Litecoin
Litecoin
$30.886
-1.08%
8
TRON
TRON
$0.026665
-4.18%
9
Stellar
Stellar
$0.084051
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037700
-2.30%
13
Monero
Monero
$43.059
-2.81%
14
IOTA
IOTA
$0.2551
-1.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Arhiva Naţională din Marea Britanie este interesată să testeze blockchain

A

Arhivele Naționale (TNA), înregistratorul oficial al guvernului britanic, investighează folosirea blockchainului pentru arhivarea de înregistrări şi alte materiale valoaroase. Proiectul de cercetare, numit Arhanghel, este condus de Universitatea din Surrey și implică parteneri precum Institutul Open Data dar şi alţi ingineri şi specialişti din zona de crypto curreny şi IT.

Printre alte obiective, inițiativa va explora măsura în care blockchain-ul poate aborda întrebări presante legate de managementul arhivelor şi modul de gestionare al acestora.

Arhiva Naţională din Marea Britanie este interesată să testeze blockchain

Alex Green, managerul de servicii de conservare digitală al Arhivelor, spunea:

„Cum putem demonstra că înregistrarea pe care o vedeți astăzi este aceeași înregistrare care a fost încredințată arhivei cu 20 de ani în urmă ? Cum putem asigura că cetățenii continuă să vadă arhivele ca custozi de încredere ai înregistrării publice digitale?  Practic, protocolul Arhanghelul explorează modul în care putem cunoaşte cu certitudine daccă o înregistrare digitală a fost modificată și dacă schimbarea a fost legitimă, astfel încât în ​​cele din urmă să poată fi percepută sau nu ca înregistrare autentică ” , a completat Alex.

Proiectul Arhanghel – Un proiect ambiţios, de perspectivă

„În mod specific, proiectul investighează modul în care ar putea fi utilizat un blockchain pentru a realiza mai uşor partea de autentificare a unor înregistrări şi decriptarea lor”, a adăugat Green.

Arhiva guvernului britanic este una dintre cele mai mari și mai vechi arhive ale lumii. Să nu uităm de câte colonii a avut Marea Britanie între secolele XV -XIX. Proiectul Arhanghel este un lider în stabilirea standardelor și a celor mai bune practici în domeniu.

Ca atare, proiectul urmărește „să aducă un impact vertical asupra sectoarelor specifice din peisajul arhivelor și al instituțiilor de memorie (AMI), condus de partenerul final al utilizatorului Arhivele Naționale.

Proiectul Arhivelor Naţionale Britanice poate fi gândit ca model şi pentru alte ţări

ARHANGHEL are un interval de implementare de timp propus de 18 luni. Acesta va fi setat la prototipul unui serviciu de distribuire a cărților  (DLT), care va „colecta semnături digitale derivate din materiale digitale digitalizate”, potrivit lui Green.

Cercetarea este finantaţă de Consiliul de Cercetare pentru Inginerie si Ştiinte Fizice. Instituţia investeste peste 800 milioane lire sterline pe an În domenii precum matematica, ştiinţa materialelor şi tehnologia informaţiei.

Să nu uităm că Marea Britanie şi companiile din Marea Britanie sunt atrase de zona de cryptocurrency.  Unul dintre jucătorii importanţi din zona de schimb valutar britanic, Currencies Direct Ltd. a testat recent tranzacţii transfrontaliere pe platforma Ripple.

Testul a fost un real succes dacă ne aducem aminte. Se ştie deja că au putut să tranzacţioneze între ţări aflate pe continente diferite. Durata tranzacţiei a fost de câteva secunde, faţă de câteva zile cât ar dura un transfer în mod obişnuit.

CINE SUNT CURRENCIES DIRECT LTD.?

Currencies Direct Ltd. este un broker de schimb valutar din Marea Britanie și furnizor de plăți internaționale. Oferă servicii de schimb valutar în mai multe țări persoanelor fizice, comercianților online și companiilor.

Currencies Direct Ltd. a fost înființată în 1996 de Mayank Patel și Peter Ellis. Compania oferă o gamă de instrumente valutare competitive.  Oferă transferuri gratuite la o rată mai bună de schimb decât băncile concurente. În prezent are peste 300 de angajați în 19 birouri din întreaga lume. Până în prezent a servit peste 150.000 de clienți din corporații, dar și persoane fizice.

Potrivit ultimelor cifre, compania a transferat mai bine de 4,5 miliarde lire sterline anual. Azi Currencies LTd este una dintre cele mai mari companii valutare din Marea Britanie.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!