Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,425.07
-1.49%
2
XRP
XRP
$0.2902
-2.51%
3
Ethereum
Ethereum
$105.27
-1.98%
5
EOS
EOS
$2.235
-3.45%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.88
-1.25%
7
Litecoin
Litecoin
$30.910
-0.60%
8
TRON
TRON
$0.026793
-4.36%
9
Stellar
Stellar
$0.083427
-6.87%
11
Cardano
Cardano
$0.037642
-2.29%
13
Monero
Monero
$43.251
-2.64%
14
IOTA
IOTA
$0.2549
-0.85%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Ascensiunea Ripple – luna încheiată crește speranța investitorilor în legătură cu XRP

A

Ripple a trecut printr-o perioadă plină de schimbări în luna încheiată, a apărut în anunțuri, a marcat evoluțiile în rândul criptomonedelor și a răspândit în jur FUD (prescurtarea de la ’fear, uncertainty and doubt’ , frecvent intalnita in lumea monedelor virtuale). În principiu, a fost luna în care comunității Ripple i-a fost dat să vadă lansarea versiunii actualizate a monedelor existente pe piață, a interacțiunilor dintre comunități și numeroase alte parteneriate ce s-au încheiat în ceea ce privește această lume.

Ripple a anunțat relansarea platformei contractuale inteligente Codius în urmă cu câteva săptămâni. Aceasta vine în sprijinul aplicațiilor descentralizate, ceea ce constituie o ofertă profitabilă vizavi de metodele de plată prin Ripple.

Noutăți din lumea Ripple

Companiei Ripple LAB i s-a intentat un proces la începutul acestei luni, autorul actului fiind un investitor nemulțumit, plângerea fiind depusă la Curtea Supremă din California. Motivul acesteia? Se pare că acesta a considerat că activul Ripple XRP reprezintă o garanție neconformă, potrivit legilor impuse de securitatea americană, aparent una ”în numele investitorilor XRP”. Marea comunitate XRP de pe Twitter s-a răsculat împotriva reclamatului Ryan Coffey, amenintând că vor înainta un contraproces:

Dacă prețul Ripple scade în urma acestui proces, poate că actualii deținători ai XRP vor lansa o acțiune în masă împotriva acestui grup

XRP a primit o lovitură sub centură după zvonurile lansate săptămâna încheiată, conform cărora SEC ar acționa împotriva statului de criptomonede, ca o măsură de securitate. Desigur că acesta a fost un FUD, dovanda reprezentând-o că tokenul a primit de asemenea o lovitură, motiv pentru care toți au început să vândă. După ce în timpul weekendului a fost sus, apoi a devenit evident că nu fusese programată nici o audiență.

Ripple avusese anunțate numeroase parteneriate în această lună. De la începutul ei, BankDhofar – o instituție financiară din Oman a adoptat RippleNet. Standard Chartered, unul dintre partenerii Ripple, a anunțat că va folosi mai mult rețeaua. Parteneriatul dintre guvernul Arabiei Saudite cu Ripple a fost, de asemenea, în titluri în urmă cu câteva săptămâni.

Platforma de tranzacționare cu criptomonede – CoinOne s-a alăturat rețelei globale descentralizate Ripple Net pentru că au utilizat xCurrent – soluții de software pentru întreprinderi – ca bază pentru produsul lor Cross. Este vorba despre serviciul de expediere pentru transferul de fonduri în Asia de Sud – Est.

Rețeaua peer-to-peer, care a alimentat RippleNet, a fost recent actualizată pentru a ieși din stadiul beta. Rippled, acesta fiind numele rețelei în cauză, a primit versiunea 1.0.0 la începutul acestei săptămâni. Aceasta înseamnă că ”produsul” este gata pentru lansare, ceea ce reprezintă un pas important în progresul rețelei. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că xRapid este pregătit pentru a ieși pe piață.

Rezultatele privind programul pilot xRapid au fost publicate săptămâna trecută, efectuând o economie de 40-70%. Tranzacțiile au apărut în primele 2-3 minute, ceea ce constituie o îmbunătățire imensă față de statusul altor tehnologii. Companiile care au participat s-au declarat încântate de programul pilot.

Pe partea ce vizează comunitatea, aceasta a sesizat implicarea în programul dedicat creării logo-ului XRP. Necesitatea de a realiza unul a fost justificată de nevoia de a face o disctincție între Ripple – compania, și tokenul XRP. Natura acestora diferă, acțiunea companiei fiind supusă criticilor în trecut, când aceasta a falsificat pretinse proprietăți ale XRP pentru a-și crește valoarea.

Comunitatea a arătat inițiativă pentru crearea logo-ul și a prezentat acțiuni în acest sens prin Reddit și Twitter.

Un alt eveniment important pentru comunitate a fost Noaptea comunității Ripple, cu o interpretare live a celebrului cântăreț Snoop Dogg. Evenimentul a fost organizat în semn de mulțumirepentru cei care au ajutat compania să dezvolte Ledgerul XRP, dar și pentru cei care „răspândesc cuvântul bun”.

Ripple a anunțat, de asemenea, noua lor inițiativă pentru startup-urile numite Xpring. Prin acest program, Ripple are drept scop incubarea, achiziționarea și acordarea de subvenții companiilor și proiectelor. Una dintre monedelepentru care Xpring a oferit sprijin este Coil, o companie întemeiată de CTO-ul Ripple. Coil își propune să pună la dispoziția utilizatorilor un sistem prin care aceștia vor putea să ofere sprijin întemeietorilor, bancomatelor pentru plăți, scăderea anunțurilor și respectiv „deblocarea caracteristicilor suplimentare” pentru disponibilitate.

În cadrul evenimentului Consensus organizat la începutul acestei săptămâni, David Schwartz a prezentat un demo live al modalității de plată xRapid – pentru efectuarea de plăți în afara graniței. Aceasta s-a efectuat în 2 minute, făcându-se transformarea din USD în MXN.

Cu siguranță, a fost o lună interesantă pentru Ripple și comunitatea sa, după cum a reieșit și din spusele utilizatorului woodaldo pe Twitter. El spunea:

Ce mai urmează oare? #Ripple xRapid în acțiune?, marile instituții financiarevor semna Xpring? – 100 de aplicații vor fi date în folosință? #xrp Micropayments – tehnologii cum nu s-au mai văzut?Tranzacții majore – xrp ca pereche de bază Cobalt? -suprasaturarea xrp Codius?–vor fi puse cap la cap contracte mai inteligente?

 

Sursă: https://ambcrypto.com/ripple-event-filled-month-raises-investors-hope-xrp-adoption
Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Eliza Dumitriu
Eliza Dumitriu

”When nothing goes right, go left”

Îmi place să cred că fiecare piedică, indiferent de natura ei, nu e altceva decât o oportunitate de a evolua. O atitudine pozitivă e ca un medicament pentru trup și suflet. Cât timp există dorință pentru progres și muncești pentru ceea ce îți propui, în fapt deja îți construiești visul.

E necesar să ai mintea mereu conectată la realitate, dar nici o cădere nu e decisivă pentru viitorul tău. Felul în care întâmpini fiecare situație te definește ca om și caracter.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!