Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.64
-3.76%
2
XRP
XRP
$0.2931
-5.65%
3
Ethereum
Ethereum
$105.38
-8.19%
5
EOS
EOS
$2.225
-7.30%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.88
-10.51%
7
Litecoin
Litecoin
$30.743
-6.89%
8
TRON
TRON
$0.026325
-10.25%
9
Stellar
Stellar
$0.087520
-9.31%
11
Cardano
Cardano
$0.038502
-7.08%
13
Monero
Monero
$43.333
-6.48%
14
IOTA
IOTA
$0.2563
-8.00%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Banca Centrala a Africii de Sud premiata pentru sistemul de plati bazat pe ETH

B

Banca Centrală, un forum bancar World Wide, a acordat premiul FinTech & RegTech pentru cea mai bună inițiativă a Ledgerului distribuit pentru banca centrală din Africa de Sud pentru proiectul său de succes Khokh. Proiect care a utilizat cu succes o platformă Ethereum. Alaturi de un blockchain pentru a procesa plăți și decontări interbancare.

Banca Centrala a Africii de Sud premiata pentru sistemul de plati bazat pe ETH

Africa de Sud incepe sa se contureze in zona cripto

Testul a demonstrat că tehnologia distribuită a cărților (DLT) poate permite procesarea digitală a tranzacțiilor analogice. Oferind totodata, îmbunătățiri semnificative pentru tranzacțiile globale. Banca centrală a remarcat pe site-ul său că succesul testului demonstrează necesitatea ca autoritățile de reglementare să abordeze preocupările băncilor . Cu privire la securitatea și confidențialitatea datelor. De ce? Pentru a îmbunătăți procesarea globală a tranzacțiilor.

Banca din Africa de Sud a proiectat și executat Proiectul Khokha în mai puțin de trei luni pentru a testa capacitatea, confidențialitatea, caracterul definitiv și scalabilitatea unei soluții DLT. De ce? Pentru procesarea tranzacțiilor în condiții realiste pe un sistem de plăți NOU. Banca a folosit rețeaua Quorum a JP Morgan Chase din Istanbul și angajamentele Pedersen și dovezile din domeniu. Băncile participante și-au creat propriile noduri și au reușit să promoveze, să urmărească și să răscumpere rândurile din registrul distribuit.

Ce inseamna asta pentru Africa de Sud?

Scopul principal al proiectului a fost de a procesa cu succes tranzacțiile în conformitate cu principiile pentru infrastructurile pieței financiare. Proiectul a stabilit, de asemenea, obiective măsurabile pentru performanță, timp de tranzacționare, securitate și confidențialitate.

Unul dintre obiective a fost acela de a scala de la 70.000 la 200.000 de tranzacții zilnice, pe baza nevoilor de decontare brute în timp real pentru băncile din Africa de Sud. Altă era de a procesa tranzacționarea într-o zi în două ore, în timp ce se confrunta cu o pierdere de procesare de o zi.

Banca centrală a stabilit un obiectiv de 95% din tranzacțiile validate în mai puțin de o secundă, iar 99% din tranzacții au fost validate sub două secunde. În timp ce banca centrală a păstrat vizibilitatea tuturor tranzacțiilor, băncile participante nu și-au putut vedea reciproc tranzacțiile.

Rețeaua a gestionat volumul zilnic sub două ore și a asigurat finalitatea decontării și confidențialitatea completă a tranzacțiilor. Banca centrală a menținut supravegherea reglementară a tranzacțiilor procesate în două secunde într-o rețea de noduri distribuite geografic.

BINANCE VREA SA SE EXTINDA IN AFRICA. CUM RASPUNDE PIATA?

În luna iunie, CCN a raportat că Binance a început să își actualizeze strategia de expansiune africană atunci când a deschis primul pachet de tranzacționare Fiat-Crypto din Uganda, care oferă perechi de tranzacționare cu șilingul ugandez.

Într-un blog detaliat publicat pe pagina sa media, Rameau descrie în mod cuprinzător de ce Binance crede că viitorul este african. El vobeste despre o comparație istorică cu Asia în anii 1960. Africa, un continent subervizat cu o populație săracă.

Potrivit lui, aceleași strategii investiționale s-au dovedit a fi extrem de reușite. De ce? Deoarece Asia a dat startul unui miracol economic în fața tuturor așteptărilor. Asia ar putea să obțină recompense similare cu Africa secolului XXI.

Oficialul continuă să afirme că, spre deosebire de piețele dezvoltate, în care Binance concurează cu un sistem financiar existent, cripto-ul are potențialul de a construi un sistem financiar complet nou în anumite părți ale Africii. Acolo unde în prezent nu există niciun spatiu, cum ar fi Sudanul de Sud. Aici doar 9% dintre persoanele cu vârsta de peste 15 ani au un cont bancar.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!