Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,456.29
-3.91%
2
XRP
XRP
$0.2906
-6.58%
3
Ethereum
Ethereum
$105.22
-8.51%
5
EOS
EOS
$2.231
-7.00%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.32
-11.00%
7
Litecoin
Litecoin
$30.760
-6.84%
8
TRON
TRON
$0.026202
-10.28%
9
Stellar
Stellar
$0.087411
-9.94%
11
Cardano
Cardano
$0.038315
-7.62%
13
Monero
Monero
$43.336
-6.01%
14
IOTA
IOTA
$0.2524
-9.20%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Băncile își dezvăluie în sfârșit partea lor întunecată

B

Băncile își dezvăluie în sfârșit partea lor întunecată

JP Morgan, Citibank, Mastercard, Visa și Bank of America au fost lovite cu o amendă de 6,2 miliarde de dolari la începutul acestei săptămâni ca răspuns la un proces antitrust. Cazul a evidențiat modul în care companiile cărților de credit și băncile au obligat comercianții să plătească taxe fără posibilitatea de a negocia direct cu băncile, înterzicându-le în același timp comercianților să încurajeze clienții să utilizeze metode alternative de plată.

Ca și cum acest comportament anticoncurențial din partea băncilor americane nu a fost destul de rău, cea mai mare bancă din Danemarca (Danske) a anunțat ieri că a descoperit o schemă de spălare a banilor de 233 miliarde dolari, care a avut loc la sediul sucursalei din Estonia.

Danske a fost mult timp acuzat că a sustinut spălarea banilor ruși, dar raportul recent susține că ar fi fost aproape imposibil ca, conducerea să nu fie la curent cu cele întâmplate. Constatările din cadrul investigației interne au condus CEO-ul Danske să-și anunțe demisia.

Bank of America a fost lovită cu o amendă de 30 de milioane de dolari ieri de către CFTC pentru că a falsificat rapoarte și a încercat să manipuleze Swap-ul Internațional al Statelor Unite ale Americii și Derivatives Association Fix.Aceasta activitate nefastă a fost efectuată de peste 5 ani și a fost făcută în mod intenționat pentru a îmbunătăți performanța financiară a băncii. Cea mai bună parte este faptul că Bank of America este cea de-a noua organizație care se găsește vinovată de participarea la acest program în timpul anchetei CFTC.

Trei lovituri și bancherii ar trebui să iasă din joc. JP Morgan a uitat această regulă, deși a fost acuzată de luare de mită de către autoritatea de investiții din Libia (LIA). Documentele Curții au arătat că LIA consideră că JP Morgan a plătit 6 milioane de dolari unui prieten al regimului Qaddafi într-o încercare de a obține o afacere de obligațiuni de 200 milioane USD.

Pe măsură ce citiți aceste povestiri negative, amintiți-vă un lucru – oamenii răi fac lucruri rele, indiferent de industrie. Sistemul financiar descentralizat a capturat energia mentală a multor oameni talentați, răspunzând direct la neîncrederea pe care o au față de sistemul moștenit.

Este mai ușor pentru ei să aibă încredere în matematică și software decât în oamenii lacomi.   

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!