Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,403.88
0.70%
2
Ethereum
Ethereum
$209.20
-1.37%
3
XRP
XRP
$0.3224
-2.19%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$425.59
-2.46%
5
EOS
EOS
$5.200
1.34%
6
Stellar
Stellar
$0.2063
-1.09%
7
Litecoin
Litecoin
$53.755
-1.15%
9
Cardano
Cardano
$0.071992
3.88%
10
Monero
Monero
$111.75
0.07%
12
IOTA
IOTA
$0.5312
-0.90%
13
TRON
TRON
$0.019771
0.36%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Bani Digitali: Institutiile financiare se pregatesc sa intre in piata monedelor

B

O companie comercială cu 10 milioane de clienți înființează un birou pentru cryptocurrency dedicat băncilor și zonei de hedge fund

Bani Digitali: Institutiile financiare se pregatesc sa intre in piata monedelor

Introducere

Hedge fund-urile sunt niste instituții financiare care investesc banii clienților cu scopul de a obtine profituri pentru ei. În schimbul acestui serviciu, ei percep două tipuri de comisioane. E vorba despre o schemă numită 2-20 care înseamnă 2% din suma investită, plus 20% din profitul obținut pe parcurs.

Hedge fund-urile seamănă oarecum cu fondurile mutuale. Ca idee, asemănarea este că și fondurile mutuale se ocupa cu investiții în diverse active cu acelasi scop: să facă profituri pentru investitori.

Care sunt diferențele?

Oricine poate să investească în fonduri mutuale, aproape orice sumă. Dar hedge fund-urile sunt restricționate și doar investitorii acreditați au permisiunea să o facă. În SUA de exemplu, una dintre condiții pentru a fi un investitor acreditat e să ai o avere de peste $1 million de dolari.

Care e explicația?

Unul dintre motivele pentru care oamenii obișnuiți nu au voie să investească in hedge funds este pentru că acestea folosesc tehnici de investiție considerate riscante. Hedge fund-urile au voie să folosească leverage (bani împrumutați), short selling și au acces la tot felul de derivate financiare.

Context

eToro este o platformă de tranzacționare socială care permite investitorilor de retail să tranzacționeze acțiuni, criptomonede și alte active. Yoni Assia, CEO eTORO a declarat pentru Business Insider că eToro vrea înființarea unui birou pentru a satisface investitorii instituționali care doresc să intre în zona de cryptocurrency. „Am văzut din ce în ce mai mult interes față de acest subiect din partea unor corporații și instituții”, a spus el.

eTORO deschide birou la Londra

LONDRA – Platforma de tranzacționare socială eToro lansează un nou birou de tranzacționare în afara pieței (OTC) din Londra pentru zona de cryptocurrency pe fondul unui interes crescut din partea investitorilor instituționali.

Directorul eToro, Yoni Assia, a declarat pentru Business Insider: „Lansăm un birou OTC pentru instituții. Am văzut din ce în ce mai mult interes față de acest subiect din partea unor corporații și instituții”.

Birourile OTC se adresează clienților care doresc să plaseze comenzi mari. Brokerii OTC se vor ocupa de lichiditățile bursiere pe diferite exchange-uri pentru a onora comenzile din sistem.

eToro le permite oamenilor să tranzacționeze acțiuni, criptomonede dar și alte active, are conexiuni la 15 schimburi de criptomonede din întreaga lume și intenționează să lanseze propriul exchange.

Assia a spus: „De fapt, am creat echipa noastră din Marea Britanie pentru a începe crearea de conturi pentru a face comerț pe eToro. Am anunțat că lansăm un exchange. Vorbim de o punte între exchange și biroul OTC. De asemenea, începem să deservim mai multe instituții potențiale și instituții financiare „.

Perspective și concluzii

Principalele instituții financiare au fost în mare măsură reticente la zona de cryptocurrency până în anul trecut, dar au devenit din ce în ce mai interesate după o creștere a valorii Bitcoin.

Operatorii de schimb valutar CME Group și CBOE au lansat ambele contracte futures la sfârșitul anului trecut pentru a oferi expunere investitorilor tradiționali față de zona de cryptocurrency.

Piața de criptocurrency s-a prăbușit de la un vârf de peste 800 de miliarde de dolari în decembrie la aproximativ 280 de miliarde de dolari astăzi, însă interesul instituțional a persistat.

Începutul procesului de criptare a creditelor Goldman Sachs Circle și Cumberland Mining, o divizie a companiei de tranzacționare de mare viteză DRW, ambele oferă servicii de cryptocurrency și au raportat un interes crescut din partea instituțiilor.

Ce intentii au marii jucatori de pe piata

Goldman Sachs a început să creeze un birou pentru tranzacționarea de criptomonede în numele clienților, iar JP Morgan și Fidelity evaluează, de asemenea, această oportunitate. Mai mult compania din spatele NASDAQ (bursa de la New York) va lansa curand propiul exchange adresat institutiilor financiare.

Assia a declarat că interesul instituțional pentru zona de cryptocurrency încă se află într-o fază incipientă. „Sunt proprietari de hedge funds în acest moment”, a spus el când a fost întrebat cine a contactat eToro.

„Ceea ce vedem este de fapt un sentiment de interes și oamenii care doresc să experimenteze, dar nu și-au luat încă activele de bază. Corporațiile sunt corporații. Dar noi vedem un interes mai mare din partea populației care ar putea să-și asume acest interes instituțional.

Jucătorii de pe piața publică și băncile mari se simt părăsiți

Financial News a raportat recent că eToro a purtat discuții preliminare și cu bancherii. Assia a fost circumspect în a da detalii, dar a declarat că discuțiile au fost „normale, cu focus pe linia business, despre o afacere care a ridicat  recent 100 de milioane de dolari pentru a-si extinde serviciile.

Te poti inscrie pentru a tranzactiona pe Etoro aici.

El a adăugat că bancherii au fost probabil dornici să valorifice surplusul de interes în cryptocurrency în rândul investitorilor.

Viitorul apartine celor inspirati

„Cred că există o creștere a cererii instituționale.  Și  implicit, a interesului investitorilor publici de a înțelege. De a accepta dacă pot adera la acest concept”, a spus Assia. „Vom vedea cu siguranță tot mai mulți jucători de pe piața publică. Vom vedea bănci mari care sunt interesate de acest subiect. Instituții care se simt abandonate pentru că nu au voie să investească în cripto. Sau în ICO din lipsa unei entități care sa poată stoca criptomonede pentru instituțiile financiare.

eToro a fost fondată în 2006. Azi are peste 10 milioane de clienți de retail din întreaga lume. Multi sunt localizati în Europa. Platforma online permite investitorilor să urmărească și chiar să copieze automat tranzacțiile altor investitori. Compania a anunțat că acum clienții pot cumpăra și deține atât acțiuni, cât și criptomonede în același portofoliu.

Te poti inscrie pentru a tranzactiona pe Etoro aici.

P.S Urmareste zilnic www.criptomonitor.ro pentru cele mai importante stiri despre criptomonede.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Andrei Ursachi
Andrei Ursachi

Mă numesc Andrei Ursachi, sunt antreprenor în serie și Business Angel.
Ma pasioneaza domeniul criptomonedelor intrucat consider ca anvergura acestora este similara cu impactul pe care l-a avut internetul asupra lumii.

Comentarii recente

Bani Digitali: Institutiile financiare se pregatesc sa intre in piata monedelor

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!