Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,425.07
-1.49%
2
XRP
XRP
$0.2902
-2.51%
3
Ethereum
Ethereum
$105.27
-1.98%
5
EOS
EOS
$2.235
-3.45%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.88
-1.25%
7
Litecoin
Litecoin
$30.910
-0.60%
8
TRON
TRON
$0.026793
-4.36%
9
Stellar
Stellar
$0.083427
-6.87%
11
Cardano
Cardano
$0.037642
-2.29%
13
Monero
Monero
$43.251
-2.64%
14
IOTA
IOTA
$0.2549
-0.85%
Latest Crypto Fear & Greed Index

BBVA inregistreaza un imprumut de 91$ milioane pe Ethereum Blockchain

B

Banca giganta spaniola BBVA pretinde a fi prima banca globala care a emis un imprumut folosid tehnologia blockchain prin completarea intregului proces de emitere nu doar a unui singur imprumut dar a doua blockchain.

Cica cel de-al doilea cel mai mare creditor din Spania, BBVA a exploatat si a lansat aplicatii de tip blockchain in procesele bancare de baza si a finalizat cu succes un pilot implicand intregul proces de emitere a unui imprumut corporativ de 75 de milioane de euro pe doua blockchain diferite, a declarat Financial Times, joi.

Utilizarea tehnologiei blockchain reduce timpul de negociere a imprumutului de la “zile la ore”, a spus BBVA. In special, banca a dezvaluit utilizarea unui blockchain privat pentru negociere si finalizarea imprumutului inainte de a fi inregistrat ca un contract incheiat  pe Ethereum blockchain public pentru imutabilitate.

BBVA a subliniat pilotul de succes ca fiind “un progres semnificativ in exploatarea [tehnologiei blockchain]” in modurile in care blockchain privat si public pot interactiona in interiorul si dincolo de spatiul bancar.

In timp ce detaliile sunt limitate in blockchain privat utilizat, raportul confirma faptul ca termenii de negociere dintre cele doua parti – bancile si imprumutul – au fost inregistrate si actualizate simultat pe blockchain pentru a se tine la curent cu progresul imprumutului.

Asa cum a citat FT, directorul BBVA, Carlos Torres Vila, a declarat:

Blockchain poate oferi avantaje clare pentru toate partile pe piata creditelor corporative in ceea ce priveste eficienta, transparenta, securitatea. Este un alt exemplu al modului in care tehnologia perturbatoare poate fi utilizata pentru a aduce valoare serviciilor financiare, ceea ce este esential pentru strategia noastra.

Implementarea ulterioara de catre BBVA a tehnologiei de tip blockchain, in care banca a folosit blockchain de criptare pentru lansarea lui Ripple intr-un pilot de remitente din lumea reala intre Spania si Mexic. Pilotul a efectuat plati in valoare de 50 de euro din Spania in Mexic in cateva secunde, in comparatie cu bancile traditionale care dureaza pana la 4 zile.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Robert Tudor

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!