Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,408.88
-2.07%
2
XRP
XRP
$0.2869
-3.91%
3
Ethereum
Ethereum
$104.16
-3.56%
5
EOS
EOS
$2.219
-4.08%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.92
-2.85%
7
Litecoin
Litecoin
$30.548
-2.28%
8
TRON
TRON
$0.026393
-4.89%
9
Stellar
Stellar
$0.083024
-7.72%
11
Cardano
Cardano
$0.037172
-3.74%
13
Monero
Monero
$43.041
-2.79%
14
IOTA
IOTA
$0.2508
-2.91%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Binance raportează 9 milioane de useri în platformă

B

Chiar dacă ultimele 6 luni au fost critice pentru zona de cryptocurrency și multe criptomonede au avut un declin, cel mai mare dropdown fiind înregistrat de Bitcoin, operatorul de tranzacții în Blockchain, Binance, a înregistrat o creștere masivă de investitori și jucători în platformă.

Binance raportează 9 milioane de useri în platformă

Compania operează în prezent una dintre cele mai mari burse de criptomonede din toată lumea și a raportat recent o bază de date de 9 milioane de useri. Cifra este uriașă dacă ne gândim, comparativ, că în România există la oră actuală aproape 10 milioane de conturi de Facebook. Potrivit Bloomberg, platforma a crescut de patru ori, de la 2 milioane în ianuarie la numărul de azi.

Cine este Binance și ce face în zona de cryptocurrency

Binance a reușit tranzacții de 15 milioane de dolari într-un schimb de criptomonede în iulie 2017 pentru bancnota BNC ERC20. CEO-ul companiei, Changpeng Zhao, a fondat anterior Fusion Systems în 2005 în Shanghai.

Compania a construit sisteme de tranzacționare de înaltă frecvență pentru brokeri. În 2013 s-a alăturat echipei Blockchain.info ca al treilea membru al echipei de wallet din zona de criptocurrency. De asemenea, el a lucrat la OKCoin ca CTO pentru mai puțin de un an, o platformă pentru tranzacționarea spot între fiat și active digitale. Celălalt fondator, Yi He, a lucrat, de asemenea, la OKCoin în calitate de șef al departamentului de schimb valutar OKCoin.

Utilizatorii de pe Binance Exchange pot primi o reducere de 50% la comisioanele de tranzacționare prin plata cu simbolul BNB. Prin protocolul ICO Binance, mai multe blockchain-uri au adoptat modelul de emitere a propriilortoke-uri.

BINANCE – UN ISTORIC TUMULTOS, SCANDALURI și CONTROVERSE

Compania a fost înființată în China, dar a mutat serverele și sediul acesteia din China în Japonia, înainte de interdicția guvernului chinez de tranzacționare de criptomonede în septembrie 2017.  Până în martie 2018, compania a înființat birouri în Taiwan.

Creșterea Binance nu a fost ferită de scandaluri internaționale. În martie 2018 au existat acuzații că Binance împreună cu OKex și Huobi fabricau până la 92,9% din volumele de tranzacționare de pe platformele lor. Autorul injuriilor, Sylvain Ribes, a spus: „Am descoperit ridicol de mari discrepanțe între exchange-uri, lucru care poate fi explicat doar prin faptul că unele cifre sunt supraestimate”.

Binance și-a anunțat intențiile de a deschide un birou în Malta, după reglementări mai stricte în Japonia și China.

Din spatele cifrelor

Cu toate acestea, această creștere de 9 milioane de conturi nu a fost reflectată în profiturile companiei. Volumul tranzacțiilor fiind mai mic in ultimele luni. Binance a obținut profit în valoare de 150 milioane de dolari în primul trimestru. Practic vorbim de o scădere de la 200 milioane în T4. Compania declară că a înregistrat o medie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari în volumul zilnic de tranzacționare pe parcursul acestei perioade.

Practic, volumul zilnic de tranzacționare al Binance va avea creștere semnificativă în viitorul apropiat. Motivul?  Bursa se pregătește să lanseze primele sale perechi de tranzacționare, care vor fi listate în raport cu euro. Până în prezent, platforma a oferit doar perechile de cripto-cripto.

Binance a lansat, de asemenea, recent un fond VC. Compania vrea investiții de 1 miliard de dolari. Cum va investi? Prin lansări de noi blockchain-uri și token-uri pe zona de (ICO) în următorii ani.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!