Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,461.11
-3.79%
2
XRP
XRP
$0.2928
-5.74%
3
Ethereum
Ethereum
$105.30
-8.21%
5
EOS
EOS
$2.223
-7.34%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.69
-10.63%
7
Litecoin
Litecoin
$30.752
-6.83%
8
TRON
TRON
$0.026187
-10.71%
9
Stellar
Stellar
$0.087493
-9.26%
11
Cardano
Cardano
$0.038448
-7.19%
13
Monero
Monero
$43.311
-6.57%
14
IOTA
IOTA
$0.2566
-7.88%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Binance vrea sa se extinda in Africa. Cum raspunde piata?

B

Directorul Binance, Benjamin Rameau, a declarat că Africa este un front și un centru al strategiei de expansiune al companiei. Motivul? Deoarece se bazează pe o viziune a secolului XXI condusă de cea mai tânără populație a lumii. Africa a câștigat un acces sporit la tehnologie și oportunități.

Binance vrea sa se extinda in Africa. Cum raspunde piata?

Binance si expansiunea strategica in Africa

În luna iunie, CCN a raportat că Binance a început să își actualizeze strategia de expansiune africană atunci când a deschis primul pachet de tranzacționare Fiat-Crypto din Uganda, care oferă perechi de tranzacționare cu șilingul ugandez.

Într-un blog detaliat publicat pe pagina sa media, Rameau descrie în mod cuprinzător de ce Binance crede că viitorul este african. El vobeste despre o comparație istorică cu Asia în anii 1960. Africa, un continent subervizat cu o populație săracă.

Potrivit lui, aceleași strategii investiționale s-au dovedit a fi extrem de reușite. De ce? Deoarece Asia a dat startul unui miracol economic în fața tuturor așteptărilor. Asia ar putea să obțină recompense similare cu Africa secolului XXI.

Oficialul continuă să afirme că, spre deosebire de piețele dezvoltate, în care Binance concurează cu un sistem financiar existent, cripto-ul are potențialul de a construi un sistem financiar complet nou în anumite părți ale Africii. Acolo unde în prezent nu există niciun spatiu, cum ar fi Sudanul de Sud. Aici doar 9% dintre persoanele cu vârsta de peste 15 ani au un cont bancar.

Africa si potentialul pe termen lung

Anterior, când CCN a raportat deschiderea Binance în Uganda, s-a menționat că accesul oamenilor la serviciile financiare a crescut rapid în ultimul deceniu, determinat de incluziunea digitală printr-o largă adoptare a platformelor mobile. Conform unui raport de știri al Băncii Mondiale, numărul consumatorilor africani adulți cu acces la servicii financiare oficiale a crescut cu peste 100% începând cu anul 2009.

Din perspectiva Binance, acest scenariu conține o posibilitate reală de creștere imensă. În esență, o întreagă generație de sute de milioane de tineri, oameni receptivi la tehnologie, ar putea intra în cripto, fiind prima lor experiență a unui sistem financiar structurat.

Industrializare, locuri de muncă, guvernanță, scalabilitate și stabilitate

Potrivit lui Rameau, modelul industrializării din secolul al XX-lea, care a implicat crearea de parcuri industriale mari pentru activitățile de producție, va fi perturbat complet într-o lume descentralizată datorită creșterii tehnologiei, cum ar fi imprimarea 3D și transportul ieftin de mare viteză, la cerere.

Reducerea modelului industrial actual la o relicvă va face Africa mai în măsură să concureze în economia globală. Un alt motiv pentru care Binance vede un viitor mare în Africa este potențialul de a cripta integrarea unei mari piețe continentale cu mai mult de un miliard de oameni, care are un nivel șocant scăzut al comerțului intraregional.

Datorită barierelor și restricțiilor anacronice, anticronice, este adesea mai ușoară și mai puțin costisitoare pentru o țară africană să facă comerț cu o țară europeană decât cu vecinul său. Crypto are potențialul de a relua rapid și cuprinzător status quo-ul folosind magazine internaționale recunoscute de valori și contracte inteligente de apărare printre alte soluții bazate pe blocuri.

Plan pentru Africa

Utilizarea DAO-urilor se va dovedi a fi o strategie câștigătoare. De ce? Pentru a împiedica efortul legat de birocrația implicată în tranzacționarea între cele 55 de țări din Africa.

Creșterea economiei cripto va crea, de asemenea, mai multe oportunități economice. Pentru cine? Pentru tinerii africani care vor fi plasați pentru a profita de avantajele oferite de externalizarea din economiile mai bogate. După cum sa dovedit deja în Zimbabwe, cripta poate deveni o bază stabilă pentru o economie devastată de inflația ridicată.

Sursa: https://www.ccn.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!