Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,426.29
-1.47%
2
XRP
XRP
$0.2898
-2.77%
3
Ethereum
Ethereum
$105.55
-1.89%
5
EOS
EOS
$2.240
-3.20%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.24
-0.79%
7
Litecoin
Litecoin
$30.987
-0.46%
8
TRON
TRON
$0.026826
-3.99%
9
Stellar
Stellar
$0.083843
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037722
-2.04%
13
Monero
Monero
$43.402
-2.13%
14
IOTA
IOTA
$0.2558
-0.75%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Bitcoin anunță schimbări în perioada următoare în rețeaua Lightning

B

Rețeaua Lightning care scalează pentru Bitcoin ar putea începe să trimită tranzacții peste blockchain. Dezvoltatorii deja încearcă să reorganizeze arhitectura tehnologiei de mining.

Bitcoin anunță schimbări în perioada următoare în rețeaua Lightning

Motivul? Rețeaua Lightning a fost rezentată ca o modalitate de a spori semnificativ capacitatea bitcoin-ului, dar in realitate lucrurile stau altfel. Concret, se pare că rețeaua însăși cere utilizatorilor să stocheze o cantitate semnificativă de date. Acest lucru  face dificilă descărcarea și rularea. Ca atare, câțiva dezvoltatori din cadrul rețelei Lightning – co-fondatorul Lightning Labs „Laolu” Osuntokun, Christian Decker și Rusty Russell – au lansat o nouă propunere, o alternativă, „simplificată”. Cu acest update se pot face tranzacții în afara blockchainului sub denumirea eltoo.

Dar noua propunere nu este doar despre condensarea cantității de date pe care utilizatorii trebuie să le stocheze, ci și despre păstrarea siguranței în zona de cryptocurrency pentru toți utilizatorii.

De ce nevoia de update-uri în rețeaua Lightning?

De exemplu, toate aceste date prezintă o altă problemă, deoarece, dacă utilizatorii transmit în mod accidental date mai vechi, ar putea pierde bani. Ca atare, aceste date au fost indexate sub titulatura de „informații toxice”.

Eltoo, pe de altă parte, stochează numai cele mai recente date despre tranzacții în afara lanțului, rezolvând problema binecunoscută a problemei de „asimetrie a informației”. Concret, dacă se întâmplă ceva cu dispozitivul pe care rulați aplicația dvs. de tip Lightning, este posibil să pierdeți accesul la întreaga istorie a datelor.

Cu eltoo se reduce riscul ca fondurile să fie eliminate si se elimină si acele informații toxice„, a declarat Decker. Acesta a menționat că numele propunerii s-a născut dintr-o glumă fonetică cu privire la pronunția „L2″. În traducere liberă asta înseamnă ,,stratul doi”.

Totul despre schimbările din rețeaua Lightning

Dezvoltatorii au încercat de mult timp să ofere utilizatorilor posibilitatea de a realiza mai multe de tranzacții utilizând un bitcoin, fără a încarca blockchain-ul cu date inutile.

Dar prima încercare de a face acest lucru a fost la fel încă de la începutul istoriei Bitcoin. Atunci capabilitățile de tranzacționare în afara lanțului au fost experimentate cu utilizarea așa-numitelor „numere de secvență” pentru a urmări ce tranzacție în afara lanțului este cea mai recentă.

Ideea a fost simplă, în teorie. Dacă Alice are 10 dolari și trimite o tranzacție de 1 dolar către Bob, evident soldul acesteia scade la 9.00 dolari. Aceasta tranzacție în blockchain primește apoi un număr de ordine „1.” Dacă mai târziu, ea trimite către Bob 4 dolari, soldul ei este acum 5 dolari, iar această tranzacție devine un număr de ordine „2.”

Dar, conform lui Decker, mecanismul „nu a funcționat”. Motivul? Minerii nu au avut niciun motiv să pună în aplicare regulile și să înlocuiască tranzacțiile vechi cu cele mai recente.

Minerii ar putea difuza singura tranzacție în care soldul lui Alice scade la 9 dolari (chiar dacă a făcut o altă tranzacție care a scăzut soldul la 5 dolari). În acest nou scenariu, prin revocarea tranzacțiilor vechi, este posibil ca Bob să nu primească a doua tranzacție. Și, în același registru, Alice ar putea să fugă cu banii.

Rețeaua Lightning și noile provocări

Doar că a apărut rețeaua Lightning, care a fost cea mai bună soluție la această provocare din blockchain. Astăzi, revocarea stării vechi se realizează cu modelul „L2-penalty” . Ce înseamnă asta?  Un wallet din blockchain sau un nod de stocare strânge toate stările intermediare. Atunci când cineva încearcă să difuzeze o stare mai veche, acum invalidă, este detectată. Ulterior, înșelăciunea utilizatorului este pedepsită prin pierderea de bani ai acestuia.

Ce înseamnă rețeaua Lightning?

Rețeaua Lightning poate rezolva orice problemă de scalare a Bitcoinului, tranzacțiile sunt confirmate imediat, iar securitatea este mult îmbunătățită. Din păcate, conceptul de Lightning Network este unul complex și foarte stufos. De aceea era impetuos necesar să se revină cu niște update-uri.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!