Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.76
-3.78%
2
XRP
XRP
$0.2946
-5.24%
3
Ethereum
Ethereum
$105.42
-8.29%
5
EOS
EOS
$2.234
-6.96%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.44
-10.95%
7
Litecoin
Litecoin
$30.842
-6.65%
8
TRON
TRON
$0.026387
-9.89%
9
Stellar
Stellar
$0.087438
-9.67%
11
Cardano
Cardano
$0.038510
-7.16%
13
Monero
Monero
$43.406
-6.10%
14
IOTA
IOTA
$0.2571
-7.68%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Bitcoin combate inflația în Venezuela

B

Bitcoin combate inflația în Venezuela

Bitcoin vă cere să credeți că există o combinație a următoarelor:

  • Oamenii vor imprima mai mulți bani ori de câte ori pot. Ei literalmente nu se pot ajuta singuri.
  • Inflația este un instrument folosit de cei bogați pentru a fura de la cei săraci. Persoanele care dețin majoritatea activelor pre-hiperinflație beneficiază cel mai mult de aceasta. (De aceea tindem să vedem hiperinflația în țările conduse de dictatori).
  • Hiperinflația devalorizează rapid o monedă și, în cele din urmă, o face fără valoare.
  • Cetățenii își pierd încrederea în moneda unei națiuni, deoarece aceasta este devalorizată. Ei încep să caute medii alternative de schimb sau magazine de valoare.

Zborul de capital din hiperinflație compune problema, ceea ce îi determină pe cei din elită să impună reguli pentru a împiedica zborul de capital.

Pierderea încrederii cetățenilor în moneda lor, plus lipsa lor de încredere în guvernul lor, va determina oamenii să caute o monedă descentralizată, anonimă, transparentă, deflaționistă și imposibil de confiscat.

Pe măsură ce mai multe țări înregistrează hiperinflație și / sau haos economic, cetățenii din întreaga lumevor apela la Bitcoin ca un magazin superior de valoare și mediu de schimb. Bitcoin se desfășoară perfect în Venezuela. Țara a experimentat hiperinflația la un nivel pe care nu l-am văzut de zeci de ani. Experții estimează că inflația curentă va fi de 200.000%, ceea ce are un impact direct asupra vieților civililor nevinovați. Banii au devenit lipsiți de valoare, iar unii cetățeni ar folosi mai degrabă hârtie pentru a crea arta, în loc să continue să creadă în valoarea monedei ca mijloc de schimb.

După cum subliniază Larry Cermak de la Diar Research, există o corelație directă între volumul săptămânal al comerțului pe LocalBitcoins și tendința de hiperinflație din Venezuela. Bolivarul a devenit hiperinflaționist în noiembrie 2016. De atunci, volumul săptămânal LocalBitcoins a crescut cu 1.250%  de la 230.000 $ la 3.100.000 $.

Oamenii din Venezuela fug de moneda venezueleană fără valoare, in favoarea  Bitcoin. Anticipez ca această tendință va accelera, pe măsură ce situația economică devine mai gravă, și se răspândește vorba despre cum și de ce să dobândești Bitcoin. Aceasta este frumusețea viralului și a efectelor rețelei.

Tranziția Venezuelei către o monedă nesupusă suveranului se află încă în stadii incipiente. Nu ar fi surprinzător faptul că Iranul, Zimbabwe și alte țări cu hiperinflație să înceapă să urmeze o tendință similară.

Urmărim încet istoria care se desfășoară. Stocarea superioară a valorii este guvernată de cod și de matematică, mai degrabă decât de oamenii lacomi. 

 

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!