Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.76
-3.78%
2
XRP
XRP
$0.2946
-5.24%
3
Ethereum
Ethereum
$105.42
-8.29%
5
EOS
EOS
$2.234
-6.96%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.44
-10.95%
7
Litecoin
Litecoin
$30.842
-6.65%
8
TRON
TRON
$0.026387
-9.89%
9
Stellar
Stellar
$0.087438
-9.67%
11
Cardano
Cardano
$0.038510
-7.16%
13
Monero
Monero
$43.406
-6.10%
14
IOTA
IOTA
$0.2571
-7.68%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Bitcoin este atacat în India

B

Bitcoin este atacat în India

Banca Centrală de Rezervă a Indiei (RBI) a interzis anterior băncilor tradiționale să furnizeze servicii financiare societăților și burselor cripto. Opresiunea extrem de controversată a fost imediat întâmpinată de numeroase procese din partea companiilor afectate.

Problema principală din India se învârte în jurul unei singure întrebări – ce este o criptomonedă?  RBI a susținut că legea indiană impune îndeplinirea unuia dintre următoarele criterii:

  • Legea privind gestionarea valutară recunoaște un activ ca monedă dacă activul are „caracteristici similare cu cecurile, ordinele de plată, ordinele poștale etc.”
  • O monedă formală fizică care este exprimată în rupii indiene poate fi cunoscută sub numele de „monedă indiană”.
  • O monedă emisă de orice stat suveran va fi recunoscută ca bani străini.

Bitcoin nu îndeplinește niciuna dintre aceste cerințe. Aceasta determină RBI să insiste că activul digital nu poate fi recunoscut ca o monedă în conformitate cu legislația indiană.

Cu toate acestea, represiunea de reglementare constrânge companiile cripto prin tăierea moneda lor fiat – clienții nu pot introduce si scoate bani din schimburile de cryptocurrency. Această dependență de sistemul financiar tradițional este una dintre cele mai mari puncte de eșec în industria criptografică și, din păcate, guvernul indian o folosește în avantajul lor în acest moment.

Acest efort anti-Bitcoin al guvernului indian pierde mult timp, bani și energie. Guvernul ar fi mai bine să actualizeze definiția unei monede, încurajând în același timp încorporarea monedelor digitale în stilul de viață digital și cel mobil, pentru cei 1 miliard de cetățeni ai săi.

Guvernul indian nu va fi singura opoziție de stat suverană pentru Bitcoin. Pe măsură ce activul digital continuă să crească în prim-plan, anticipăm că guvernele vor lupta din greu pentru a proteja statul. De fapt, nu ne-ar surprinde să observăm folosirea reglementării, a violenței sau a propagandei pentru a discredita sau a descuraja moneda Bitcoin și pe propunătorii săi.

În această desfășurare, amintiți-vă acest lucru – Este incredibil de greu să ataci cu succes o rețea descentralizată și este puțin probabil ca guvernele care refuză îmbrățișarea monedelor digitale să sfârșească bine.

 

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!