Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,425.09
-1.39%
2
XRP
XRP
$0.2900
-1.98%
3
Ethereum
Ethereum
$105.41
-1.27%
5
EOS
EOS
$2.243
-2.96%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.36
-0.75%
7
Litecoin
Litecoin
$30.896
-0.59%
8
TRON
TRON
$0.026892
-3.81%
9
Stellar
Stellar
$0.084049
-5.96%
11
Cardano
Cardano
$0.037859
-1.45%
13
Monero
Monero
$43.459
-1.94%
14
IOTA
IOTA
$0.2548
-0.32%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Bitcoin pe scurt: cripto leakers, hackeri si rapperi

B

Colectia de astazi a lui Bitcoin in povesti scurte din toata criptosfera prezinta modul in care este vorba de o forta de neoprit. Chiar daca un bulevard centralizat poate fi presat de unele guverne, altii vor aparea in curand pentru a inlocui sistemul global descentralizat.

Wikileaks vs. Coinbase

Cateva zile dupa ce Wikileaks a cerut o blocata mondiala a Coinbase, deoarece schimbul de criptomonede si procesul de plati au blocat magazinul oficial Swag fara vreo notificare sau explicatie, organizatia a trecut la o solutie concurentiala. Wikileaks a anuntat ca magazinul s-a mutat la Coinpayments din Canada si ca bratul sau de publicare si-a extins propriul sistem Bitcoin si confidentialitatea.

Organizatia si-a sunat fostul furnizor de servicii, explicand:

Coinbase a devenit un serviciu nesigur si chiar periculos, supus unor actiuni arbitrare si netransparente, deoarece a fuzionat cu sectorul bancar din SUA si a inceput sa furnizeze informatii clientilor sai din guvernul SUA. A devenit tot ceea ce Bitcoin a fost proiectat sa opreasca.

Cu toate acestea, in timp ce Coinbase a ramas tacuta in aceasta privinta, concurentul sau, Kraken, a comentat si a explicat problema bazandu-se pe serviciile centralizate. Compania tweeted:

Multumesc tuturor ca ati sugerat Kraken ca o alternativa pentru @wikileaks, cu toate acestea, Kraken este, de asemenea, un punct central de sufocare. Cei care necesita autonomie financiara necenzurata ar trebui sa-si controleze propriile chei private si sa se bazeze doar pe procesul blockchain.

Ripple cautand credinta stradala

Daca ati considerat intotdeauna ca Ripple este o corporatie tehnologica bancara plictisitoare care urmareste evolutia criptomonedelor, ganditi-va din nou pentru ca tocmai l-au invitat pe Snoop Dogg la un eveniment viitor. Rapperul in varsta de 46 de ani, care a facut parte din cultura curenta de cateva decenii, acum, se va alatra unei “intalniri VIP” de la New York luna viitoare. In timp ce Ripple va limita intrarea doar la cei din lista invitatilor, iar biletele nu pot fi cumparate, ei vor oferi pentru 10 membri ai comunitatii o sansa de a intra, castigand Trivia si un concurs “Make the Meme”. Ultimul nu este un concurs original de facut meme, ci unul in care compania va imparti doua imagini si va cere oamenilor sa le adauge legende.

Hackerii agita guvernele pentru Bitcoin

Indiferent daca hackerii de rascumparare devin mai rezonanti sau pur si simplu impusca in orice directie pentru a vedea ce pot lovi, ei devin o neplacere pentru mai multe organisme guvernamentale din intreaga lume. Cel mai recent exemplu vine din Ucraina, unde site-ul web al ministerului de energie a fost blocat  cu o cerere de rascumparare de doar 0,1 bitcoin. Purtatorul de cuvant ucrainean al potiliei cibernetice, Yulia Kvitko, a asigurat publicul ca:

Acest caz nu este pe scara larga. Daca este necesar, suntem gata sa reactionam si sa ajutam. Specialistii nostri lucreaza chiar acum. Nu stim cat va dura pentru a rezolva problema.

In timp ce se achita o rascumparare modica de 0,1 bitcoin nu ar trebui sa fie prea dificil pentru Ucraina, guvernele nu sunt exact cunoscute pentru eficienta. A fost recent dezvaluit in SUA ca guvernul de la Atlanta a cheltuit aproximativ, 2,7 milioane de dolari pentru a se recupera de la o cerere de rascumparare de doar 50 de dolari. De fapt, oficialii orasului au platit acea suma numai pentru a gestiona crizele de comunitati.

Noul fond cripto VC

Andreessen Horowitz, firma de capital de risc Silicon Valley, care a investit anterior in Coinbase, Earn.com si Cryptokitties, se pare ca doreste sa creeze un fond de criptare separat. In timp ce compania nu a anuntat nimic public, a publicat anunturi pentru “Manager de finante si operatiuni, Crypto Assets” si un “Consilier juridic, Crypto Assets”, detaliind ca planifica “un fond gestionat separat” observat de Recode.

Voturi majoritare impotriva restaurarii Etherilor pierduti de Paritate

Toate voturile sunt pentru, iar motiunea de a restabili Etherii pierduti de Paritate a esuat. 55%au votat impotriva implementarii EIP 999, menita sa corecteze contractul care a fost accidental autodistrus, costand utilizatorilor mai mult de o jumatate de milion de Etheri in valoare de peste 230 de milioane de dolari in acel moment. Acum ramane doar sa se vada daca toata lumea va respecta aceasta decizie si va merge mai departe sau daca o alta bifurcatie Ethereum este inevitabila.

San Marino vrea o parte din actiunile Blockchain

Natiunea mica din San Marino se alatura altor locatii mici din periferia europeana, cum ar fi Malta si Zug din Elvetia, care se considera ca ar putea beneficia de recenta hype in jurul blockchain-ului.

Suntem republica cea mai veche din lume si suntem mandri sa incepem o transformare a tehnologiei. Credem ca acest parteneriat va avea un impact semnificativ asupra economiei, crescand sectorul inovarii, care este in centrul strategiei noastre de dezvoltare

, a declarat Andrea Zafferani, secretar de stat pentru dezvoltarea ecomonica.

Republica va dobandi, de asemenea, un set de reglementari de arta care sa devina un lider mondial blockchain

,a mai adaugat el.

San Marino este ideal pentru a deveni inovator cu acest tip de tehnologie

,a adaugat Sergio Mottola, presedintele executiv al San Marino Innovation.

Nu suntem interesati de politici pe termen scurt sau oportuniste pentru a profita de speculatiile din jurul lumii referitoare la criptomoneda de astazi. Mai degraba, suntem intrigati de revolutia implicita in tehnologia care sta la baza: “blockchain”, despre care se asteapta sa aduca un impact asupra economiei globale mai mare decat cea pe care a avut-o internetul.

, a mai spus el.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Robert Tudor

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!