Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,425.09
-1.39%
2
XRP
XRP
$0.2900
-1.98%
3
Ethereum
Ethereum
$105.41
-1.27%
5
EOS
EOS
$2.243
-2.96%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.36
-0.75%
7
Litecoin
Litecoin
$30.896
-0.59%
8
TRON
TRON
$0.026892
-3.81%
9
Stellar
Stellar
$0.084049
-5.96%
11
Cardano
Cardano
$0.037859
-1.45%
13
Monero
Monero
$43.459
-1.94%
14
IOTA
IOTA
$0.2548
-0.32%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Bitcoin pe scurt: giganti ingrijorati, pitici dornici

B

Din motive evidente, dar si temeri irationale, marii jucatori precum China, Rusia si Uniunea Europeana sunt precauti la criptomonedele precum Bitcoin. Controlul centralizat nu se incadreaza in descentralizare. Cu toate acestea, adesea nu este vorba despre regiunile lor si despre vecinii mai mici care se simt in legatura cu criptominedele. In Bitcoin-ul de astazi, pe scurt, acoperim cateva evolutii recente care reflecta aceasta divergenta a intereselor. Echilibrul dintre centru si periferie este probabil determinat de viitorul criptomonedelor din Eurasia si dincolo.

Numai Cryptoyuan, doar Cryptoruble

China nu va permite nici o alta criptomoneda decat un yuan digital, a declarat recent un antreprenor chinez presei rusesti. Compania Huan Zang, grupul DAX Blockchain, lucreaza la un ecosistem de compensare pentru criptomonede impreuna cu omologii rusi. Ea considera ca natura descentralizata a tehnologiilor de tip blockchain si o platforma de compensare centralizata ar trebui sa fie bine echilibrate pentru functionarea corecta a domeniului cripto.

China trateaza blockchain-ul intr-un mod pozitiv, dar se teme de criptomonezi

, a spus Zhand lui Sputing.

Banca centrala lucreaza la propria ei moneda digitala, cryptoyuan, iar autoritatile nu vor permite nici o alta criptomoneda in tara

, a spus ea in paralel cu forumul economic din Yalta, Crimeea.

Banca centrala a Rusiei este, de asemenea, ingrijorata de criptomonedele descentralizate. In mai multe ocazii, reprezentantii sai au vorbit impotriva circulatiei lor necontrolate si a schimbului liber. Ideea unei cryptoruble este sustinuta de oficialii rusi, inclusiv in CBR. Pentru multe regiuni rusesti, insa, criptarea centralizata ca alternativa emisa de stat nu este suficient de buna. Exclavele occidentale din Kaliningrad si capitala din estul Rusiei de la Vladivostok, de exemplu, sunt dispuse sa creeze zone offshore pentru intreprinderile care lucreaza cu criptomonede descentralizate.

Crypto – Crimeea planificata

Republica Autonoma Crimeea, care a gazduit Formula de la Yalta, se ocupa de sanctiunile aderarii la Federatia Rusa. Oficialii locali sunt convinsi ca un sector vibrant cripto ar putea ajuta regiunea sa depaseasca izolarea internationala si sa se dezvolte din punct de vedere economic. Ei au cerut recent permisiunea de a crea o zona cripto offshore, cripto schimb, cripto cluster si chiar sa emita o cripta Crimee. Asociatia criptomonedelor si blockchain din Rusia lucreaza de fapt la un plan “Cripto-Crimeea” care cuprinde toate propunerile.

Uita de China, gandeste-te la Hong  Kong

Represiunile Beijingului impotriva criptomonedelor a transformat Regiunea Administrativa Specila a Chinei in Hong Kong si orasul – stat asiatic din Singapore – in destinatii de cautare pentru investitori si intreprinderi care string fonduri criptografice. Numarul de companii care lanseaza ofertele initiale de monede (ICO) in aceste doua teritorii a crescut in ultimele doua luni, potrivit antrepenorilor locali, a avocatilor si a organizatiilor din industrie. “Da, au fost o multime de activitati”, a spus Anson Zeall, presedintele Asociatiei Singapore de Cripto – Finante si Start-up-uri. Ca multi altii din sector, el considera ca majorarea este legata de retragerea Chinei de la ICO.

Datorita sistemului sau juridic independent, Hong Kong a cunoscut o crestere semnificativa a ICO. Dupa cum a relatat presa chineza, toate platformele ICO si schimburile Bitcoin au iesit deja pe piata chineza ca urmare a avertismentelor oficiale privind riscurile asociate investitiei in aceste proiecte. Ei bine, altii, inclusiv Hong Kong, care face parte din China, sunt inca dispusi sa accepte riscurile, sprijinind inovatia si cresterea economica.

Mutarea mai aproape de Europa

In timp ce Europa Unita a confirmat recent intentiile serioase de a pune capat anonimatului cripto-comerciantilor, cu un vot care a avut loc saptamana trecuta in Parlamentul European, schimburile cripto nu se intorc spre europeni, inca nu. Multe platforme de tranzactionare au deis sa se aproprie de vechiul continent, dar nu prea aproape, desi – Elvetia, Gibraltar, Malta chiar si Marea Britanie.

Autoritatile malteze se afla intr-o cruciada pentru a -si face insula cea mai prietenoasa jurisdictie pentru sectorul criptografic. Regulile propuse sunt adaptate pentru a oferi schmbul cripto, brokeri, administratori de active si utilizatorii cripto cu “certitudine juridica”. Doua dintre cele mai mari platforme de tranzactionare a criptomonedelor au confirmat intentiile de relocare a operatiunilor catre Malta. Binance, care a anuntat ca se indreapta catre “Insula Blockchain”, a declarat recent ca va angaja pana la 200 de persoane acolo. Dupa decizia sa, rivalul chinez Okex a spus ca vine si el pe insula. Alte companii criptografice au mers pe umele lor, inclusiv firma de blockchain din Berlin, Neufund si operatorul platformei de jocuri Abyss. Urmarind sa se extinda dincolo de Asia, un alt chinez, Huobi, intentioneaza sa infiinteze un birou la Londra, in ciuda Brexit-ului.

Statisticile noastre arata ca Londra este cea mai activa zona de tranzactionare din Europa

, a declarat Chern Chung, managerul senior de dezvoltare al afacerilor pentru Europa.

Absolut – Londra, Marea Britanie este punctul de intrate al pietei europene pentru noi

, a confirmat vicepresedintele grupului Huobi Peng Hu.

Dincolo de Eurasia

Companiile cripto sunt adesea cunoscute pentru inotul impotriva fluviului. Schimbul cripto Golix, care a simtit recent caldura din competitia de la Zimbabwe, a anuntat planurile de extindere a operatiunilor sale catre Africa de Sud. In parteneriat cu blocul local de criptare hibrid, platforma de tranzactionare doreste sa creasca reteaua sa de pe continent, atingand pe piata foarte activa din Africa de Sud.

Autoritatile din regiunea centrala au adoptat recent masuri de impozitare a criptelor de venituri si tranzactii, care pot stopa comertul criptografic. Pe de alta parte, autoreglementarea a fost mentionata ca o solutie pentru sectorul criptografic din Africa de Sud. Deci, la sfarsitul zile, Golix ar fi putut lua o decizie de afaceri solida.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Robert Tudor

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!