Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,465.56
-3.61%
2
XRP
XRP
$0.2915
-6.27%
3
Ethereum
Ethereum
$105.40
-8.37%
5
EOS
EOS
$2.228
-7.04%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.91
-10.51%
7
Litecoin
Litecoin
$30.918
-6.20%
8
TRON
TRON
$0.026412
-9.25%
9
Stellar
Stellar
$0.087694
-9.71%
11
Cardano
Cardano
$0.038228
-7.94%
13
Monero
Monero
$43.584
-5.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2521
-9.20%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Bitcoin si Canabisul au mai multe lucruri in comun decat iti inchipuiai

B

Compania farmaceutică Tilray INC, o companie farmaceutică și un producător de canabis, a înregistrat o creștere a prețului acțiunilor la 200 de dolari în luna septembrie 2018. Furnizorul premium de canabis medical a devenit mai valoros decât CBS, o rețea de difuzare americană și American Airlines, potrivit un raport al Forbes.

Bitcoin si Canabisul au mai multe lucruri in comun decat iti inchipuiai

Bitcoin si canabis-ul – au in comun o volatilitate exacerbata a pietei

Unele dintre motivele volatilității se datorează faptului că investițiile directe în marijuana sunt foarte scăzute și doar câteva companii din Statele Unite ale Americii au consumat public canabis. O altă problemă majoră pentru Tilray este legalizarea canabisului în Canada, care atrage mulți investitori. În plus, Tilray a lansat un număr mic de acțiuni în timpul ofertei publice inițiale [IPO].

Aceste motive au dus la o speculație că prețul Tilray și al altor companii de canabis ar putea fi o mișcare de preț similară cu cea a Bitcoin. Prețul criptocurrency a crescut la 20.000 de dolari în luna decembrie 2017, după care a scăzut cu 60% în câteva săptămâni, afectând mulți investitori.

Potrivit raportului, stocurile Bitcoin și canabisul au câțiva factori comuni. Una dintre diferențele majore este că Bitcoin nu era un mijloc reglementat de schimb și nici nu era acceptat pe scară largă de masa generală. Acest motiv ar fi putut instiga prețul lui Bitcoin să se prăbușească.

Pe de altă parte, marijuana avea o piață puternică și stabilă. Aproximativ 9,5% dintre adulți au recurs la utilizarea de marijuana în 2015, ceea ce a fost aproape dublu față de rata de utilizare acum un deceniu. În plus, rapoartele susțin că utilizarea ar putea crește în viitorul apropiat prin schimbarea politicilor de reglementare și atenuarea opiniei publice.

Volatilitatea Tilray nu ar trebui să fie considerată un act de confiscare a investitorilor în industria canabisului. Astfel, atât industria Bitcoin, cât și cea a canabisului sunt foarte volatile și sunt noi pe piață. Acestea au un potențial imens de creștere, dar totul depinde de contextul reglementat.

TIM SEYMOUR: CRIPTO VS. CANNABIS, ADEVAR SAU MANIPULARE

Recent, Tim Seymour, de asemenea, cunoscut sub numele de regele canabisului, a vorbit la emisiunea Fast Money din CNBC . Aici el a clarificat anumite aspecte.  A aratat diferența dintre canabis și criptocurrency cu ajutorul unei diagrame Venn. Tim a declarat că atât criptocurrency cât și canabis au fost supuse manipulării.

Cred că dinamica este simpla. Cred că oamenii sunt foarte preocupați, în special, de SEC pe piețele reglementate sau pe piețele care sunt foarte subțiri. Si zonele  cu segmente masive de lichiditate sunt supuse manipulării

Tim a mai explicat că ambele industrii au dorit o mai mare reglementare, iar linia de jos a fost aceea că regulamentul în realitate însemna ceva care să le ofere o cale de urmat. Atât industriile merită să fie in lumea reglementării, pentru ca si investitorii o îmbrățișează.

Tim a vorbit despre volatilitatea canabisului și a criptocurrency. El a afirmat că ambele au fost clase de active mai puțin transparente. Dar au și clase de active mai puțin lichide, astfel încât volatilitatea ar rămâne dominantă, în special cu evaluările actuale.

 

Sursa: ambcrypto.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!