Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,472.76
-3.11%
2
XRP
XRP
$0.2954
-4.58%
3
Ethereum
Ethereum
$106.88
-5.87%
4
EOS
EOS
$2.257
-5.26%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.65
-8.32%
7
Litecoin
Litecoin
$31.329
-3.99%
8
TRON
TRON
$0.027375
-6.36%
9
Stellar
Stellar
$0.088210
-8.12%
11
Cardano
Cardano
$0.038833
-5.84%
13
Monero
Monero
$43.636
-6.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2577
-5.89%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Bitmain anunta lansarea unor noi modele de routere care pot mina criptomonede

B

Bitmain a anunțat lansarea a două routere noi care pot fi mina in timp ce sunt conectate la internet. Momentan tehnologia pe noile routere este compatibila pentru mining de criptomonede Dash și Siacoin. Într-un tweet partajat online, compania a declarat că minerii noi, cunoscuți sub numele de Antrouter R3-DASH și Antrouter R3-SIA, vor funcționa ca niște routere cu rol de mining.  Routerele vor utiliza puterea de procesare inactivă a dispozitivelor pentru mining. Routerele sunt modele din seria de produse Bitmain R3, care include deja Routerul de Mining R3 Litecoin.

Bitmain anunta lansarea unor noi modele de routere care pot mina criptomonede

Tehnologia de mining se revolutioneaza

La inceputul acestui an, Canaan Creative, cel de-al doilea mare producator de echipamente miniere din lume, a lansat AvalonMiner Insider. Vorbim practic de un televizor inteligent care se dubleaza ca un dispozitiv minier  pt Bitcoin. Device-ul are o capacitate de a procesa 2,8 trilioane de hashes pe secunda.

După cum era de așteptat, capacitățile acestor mineri sunt limitate în comparație cu minerii profesioniști. De asemenea, se pare că acest gen de produse sunt orientate spre minerii amatori. Acestia nu sunt in cautare de realizare de profituri, dar iubesc ideea de cripto-mining.

Cum arata un router care stie sa faca si mining?

Pagina de produs a modelului Antrouter R3-DASH arată specificațiile routerului, care arată că a fost conceput pentru a sparge bariera de mining. Cu toate acestea, compania remarcă faptul că poate să alimenteze și alte monede X11, dar nu poate garanta performanța sau eficiența modelului R3-DASH atunci când este utilizat pentru monede X11, altele decât DASH. „R3-DASH consumă 24,37 W de energie electrică.

Cel de-al doilea router lansat de companie este R3-SIA, care a fost testat și conceput pentru a mina siacoin (SC). La fel ca și R3-DASH, R3-SIA poate de asemenea să exploateze și alte monede de tip blake (2b), dar compania spune că nu poate garanta performanța routerului atunci când este folosit pentru alte monede decât SC.

Compania declară că va trimite device-urile în termen de zece zile lucrătoare după cumpărare. Plata poate fi efectuată cu card, cu bani în numerar sau cripto.

Beneficii pentru clientii Bitmain

Clienții vor avea o configurare personală a contului Bitmain după cumpărare, care va fi utilizată pentru verificarea statutului lor minier. Odată conectat la internet, routerele vor începe mineritul în Bitpool’s Antpool.

Compania chineză, considerată pe scară largă ca fiind cea mai mare companie minieră de cripto din lume, este evaluată la 14 miliarde de dolari după o rundă recentă de finanțare. La începutul acestei săptămâni, acesta și-a anunțat planul de a construi un centru de date pentru blockchain de 500 milioane de dolari și o instalație minieră in Texas.

ORAȘELE JAPONEZE SUBPOPULATE ATRAG COMUNITĂȚILE DE MINING DE BITCOIN

Un studiu recent arată că părți mai puțin cunoscute și relativ subpopulate din Japonia atrag tot mai multe comunități de mining de Bitcoin. Motivul? Prețul modic al chiriilor și curentul electric accesibil.

O astfel de situație s-a întâlnit recent în orașul japonez Fukui. Orașul are o populație de sub 250.000 de locuitori. Așezarea urbană se mândrește cu prețuri scăzute la energia electrică. Tot aici există prețuri extrem de accesibile pentru chirie. Și asta datorită unui program național de subvenționare prin care se încearcă aducerea de companii și investitori în zonele mai puțin favorizate. Astfel firmele care aleg clădiri abandonate pentru activități comerciale au discount-uri de până la 50% la plata chiriei.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!