Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$4,696.63
-9.04%
2
XRP
XRP
$0.4635
-4.66%
3
Ethereum
Ethereum
$140.02
-9.69%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$244.55
-30.48%
5
Stellar
Stellar
$0.2112
-7.71%
6
EOS
EOS
$3.848
-5.79%
7
Litecoin
Litecoin
$35.203
-5.70%
9
Cardano
Cardano
$0.048353
-8.96%
10
Monero
Monero
$71.811
-5.93%
11
TRON
TRON
$0.014926
-8.54%
12
IOTA
IOTA
$0.3279
-9.53%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Bitmain se intoarcela protocolul de mining AsicBOOST. Ce va simti piata?

B

Portalul online al lui Calvin Ayre, CoinGeek, a adus la cunoștința publicului vestea că Antpool a folosit recent AsicBoost la Bitcoin [BTC]. Antpool este o piscină minieră criptocurrency condusă de gigantul minier chinez, Bitmain.

Bitmain se intoarcela protocolul de mining AsicBOOST. Ce va simti piata?

Blocul # 540032 a fost exploatat de AntPool pe data de 5 septembrie cu versiunea AsicBoost cunoscută sub numele de 0x2000e000, în conformitate cu AsicBoost Block Explorer. Ce inseamna asta pentru piata? Dar pentru Bitcoin?

Bitmain si mining cu AsicBoost

Mineritul cu AsicBoost este extrem de controversat, deoarece software-ul exploatează algoritmul proof-of-work [PoW] și ajută minerul să economisească până la 30% din costul energiei, ducând la posibilitatea atacului asupra rețelei. Acest lucru a fost declarat de un tehnician numit Greg Maxwell într-un e-mail. Acesta a explicat pe larg despre protocolul AsicBoost.

Într-un blog Mediu scris sub numele de autor, WhalePanda, s-a explicat că Bitmain a refuzat activarea lui SegWit anul trecut, deoarece nu era compatibil cu AsicBoost. Cu toate acestea, Jihan Wu era gata pentru a testa un protocol de tip fork. Asta în ciuda faptului că era o opțiune mult mai sigură din același motiv. Mai mult, s-a raportat că brevetul pentru miner a fost înregistrat sub Bitmain.

Ce inseamna asta pentru Bitmain

După ce a izbucnit vestea ca Bitmain foloseste AsicBoost, Samson Mow, șeful Direcției de Strategie a firmei Blocksteam, a împărtășit un tweet public pe această temă. El a declarat că motivul pentru nevoia bruscă a lui Bitmain de a folosi AsicBoost ar putea fi datorată viitoarei sale IPO-uri și a echipamentului minier uzat

În scenariul de exploatare Bitcoin, Bitmain Technologies apare ca o amenințare imensă pentru ecosistem. Acest lucru se datorează faptului că compania minieră a dobândit deja o putere de hash de peste 40%. Dacă partidul ajunge la un hashrate mai mare de 50%, ar putea încărca un atac asupra rețelei Bitcoin.

JIHAN WU, BITMAIN: ICO ESTE UN BALON FINANCIAR NESUSTENABIL CARE SE VA SPARGE

Jihan Wu, fondatorul celei mai valoroase companii de cripto din lume, a spus că nu crede in ICO. Nu crede că modelul de finanțare inițială a ofertei de monede (ICO) se va dovedi a fi ceva mai mult decât o bula.

Cred că tot ce tine de ICO este un fel de balon financiar nesustenabil. Se va sparge în cele din urmă „, a spus el. „E doar o chestiune de timp. Cred că vorbim de maxim un an sau doi. Oricum, va dispărea.”

În timp ce Wu se așteaptă ca acțiunile tradiționale să migreze în cele din urmă pe o platformă  de tip token, el a spus că actualul model ICO, prin care investitorii cumpără jetoane care pot fi reglementate ca valori mobiliare, dar, în general, drepturi, se va prăbuși în cele din urmă. Motivul? Deoarece investitorii contribuie pur și simplu la speculații că pot vinde token-urile mai târziu cu un profit.

Wu nu este singurul în privința acestei perspective ascendente față de ICO. Binance, cel mai mare schimb valutar de criptomonede din lume, a fost lansat printr-o ICO. Insă șeful de la Binance a declarat recent că firma crede că industria este într-un balon care va apărea în cele din urmă.

 

Sursa: https://ambcrypto.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!