Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,466.14
-3.57%
2
XRP
XRP
$0.2922
-5.90%
3
Ethereum
Ethereum
$105.14
-8.14%
5
EOS
EOS
$2.223
-7.25%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.69
-10.50%
7
Litecoin
Litecoin
$30.781
-6.53%
8
TRON
TRON
$0.026475
-9.68%
9
Stellar
Stellar
$0.087545
-9.01%
11
Cardano
Cardano
$0.038442
-7.09%
13
Monero
Monero
$43.388
-6.59%
14
IOTA
IOTA
$0.2569
-7.60%
Latest Crypto Fear & Greed Index

BitMEX Research: Piata are potential de crestere cu ajutorul Bitmain

B

Bitmain a trait „pierderi semnificative” in aceasta perioada. IPO-ul a fost învăluit în mister, cu câteva rapoarte susținând că ar putea ridica 18 miliarde de dolari. Iar plafonul Bitmain al băncii ar putea ajunge la 50 miliarde de dolari până la sfârșitul anului.

BitMEX Research: Piata are potential de crestere cu ajutorul Bitmain

Aceste cifre  au venit pe fondul ultimelor rapoarte. Bitmain a pierdut sute de milioane de dolari din cauza pariurilor riscante plasate, care in prezent au scazut cu 88 la suta fata de cota maxima. Firma care controla odata 85 la suta din zona cripto prin ASIC, și-a pierdut avantajul competitiv în ceea ce privește dezvoltarea tehnică.

BitMex Research si cifre din piata cripto

BitMEX Research afirmă că aceste afirmații sunt în mare măsură corecte. Raportul estimează că Bitmain ar fi pierdut 328 milioane de dolari datorită investiției sale în BCH, consumând cifrele sale de profit masive din primul trimestru, care, aparent, l-au plasat pe prima poziție cu Nvidia, gigantul vechi de decenii.

Poate că, în mod mai serios, raportul precizează că trei generații succesive de chipuri Bitmain au eșuat, costând întreprinderea sute de milioane de dolari. Între timp, concurenții au lansat minerii care depășesc performanța companiei Bitmain Antminer S9, forțând firma să reducă prețurile pe S9 pentru a-și menține cota de piață și pentru a menține suficient flux de numerar pentru a păstra ordonarea de noi cipuri de la TSMC . Pentru a face lucrurile mai rele, fostul director de proiect al companiei – dr. Yang Zuoxing – a plecat să înființeze o firmă rivală.

Raportul mai speculează că decizia lui Bitmain de a face publice anumite informatii este mai puțin o victorie decât o mișcare strategică pentru a împiedica rivalii Canaan Creative și Ebang Communication, ambele planificându-se în curând un IPO, să obțină un avantaj de finanțare.

Ce pregateste viitorul pentru BitMain

Bitmain are încă cea mai puternică poziție a oricărui producător ASIC. În plus, în timp ce strategia lui Bitmain de reducere a costurilor este susceptibilă să-i provoace daune in zona de incasari, asta pune, de asemenea, „un stres financiar sever” asupra concurenților săi, care nu își pot permite să ia măsuri similare.

Echipa de cercetare BitMEX estimează că poziția actuală a Bitmain pe piață va garanta o majorare de câteva miliarde de dolari din IPO la o valoare estimată la 20 de miliarde de dolari. În cazul în care firma, condusă de CEO-ul Jihan Wu, poate gestiona bine acest capital, ar putea deveni o forta in zona cripto.

JIHAN WU, BITMAIN: ICO ESTE UN BALON FINANCIAR NESUSTENABIL CARE SE VA SPARGE

Cred că tot ce tine de ICO este un fel de balon financiar nesustenabil. Se va sparge în cele din urmă „, a spus el. „E doar o chestiune de timp. Cred că vorbim de maxim un an sau doi. Oricum, va dispărea.”

Wu se așteaptă ca acțiunile tradiționale să migreze în cele din urmă pe o platformă  de tip token. El a spus că actualul model ICO, prin care investitorii cumpără jetoane care pot fi reglementate ca valori mobiliare, dar, în general, drepturi, se va prăbuși în cele din urmă. Motivul? Deoarece investitorii contribuie pur și simplu la speculații că pot vinde token-urile mai târziu cu un profit.

Wu nu este singurul în privința acestei perspective ascendente față de ICO. Binance, cel mai mare schimb valutar de criptomonede din lume, a fost lansat printr-o ICO. Insă șeful de la Binance a declarat. Ce? El crede că industria este într-un balon care se va sparge în cele din urmă.

Sursa: https://www.ccn.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!