Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,426.29
-1.47%
2
XRP
XRP
$0.2898
-2.77%
3
Ethereum
Ethereum
$105.55
-1.89%
5
EOS
EOS
$2.240
-3.20%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.24
-0.79%
7
Litecoin
Litecoin
$30.987
-0.46%
8
TRON
TRON
$0.026826
-3.99%
9
Stellar
Stellar
$0.083843
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037722
-2.04%
13
Monero
Monero
$43.402
-2.13%
14
IOTA
IOTA
$0.2558
-0.75%
Latest Crypto Fear & Greed Index

BlockChain made in China? Între realitate și speculație

B

Context:

,,China vrea să înființeze un comitet național de standardizare a tranzacțiilor cu criptomonede în blockchain. Acest comitet va fi consolidat înainte de data de 31 decembrie 2018, potrivit unui oficial din partea Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației.

Informația a fost făcută publică în cadrul unui discurs ținut la finalul acestui weekend în localitatea Guiyang din provincia Guizhou,  la un centrul comercial dedicat tehnologiei -Big Data Expo.” – stirea completă pe site-ul criptomonitor.ro.

BlockChain made in China? Între realitate și speculație

Să privim puțin retrospectiv și să ne aducem aminte cine e China azi. Dacă mergem prin magazinele de electronice si eletrocasnice din România, dar și în alte magazine din alte țări din blocul de Est, putem constata că peste 90% din marfă este made în China. Toată lumea știe asta, toată lumea acceptă asta.

Drumul spre Iad e pavat cu intenții bune

Practic, noi toți finanțăm indirect o mare parte din economia Chinei. Până aici, nimic anormal, pentru că de asta există globalizare. Paradigma ar trebui totuși să se schimbe dacă vorbim de blockchain. De ce? Dacă nu ne deranjează atât de tare că fierbătorul de cafea, laptop-ul, smartphone-ul și mașina de spălat sunt făcute în China, nu știu cât de bine ar fi dacă guvernul chinez ar concepe un standard propriu pentru zona de blockchain. Sau cum ar fi ca toate monezile care apar sau vor mai apărea să respecte un standard conceput de o țară comunistă?

Piața de criptomonezi e volatilă și extrem de dinamică, nu ai cum să contrazici asta. Nu este reglementată așa cum este reglementată piața bursieră, la fel de adevărat. Dar dacă permitem Chinei să vină prima cu un astfel de standard, nu mai e mult până când China va impune acest standard world wide.

Normal ar fi ca toate statele membre să inființeze o federație, o organizație precum este ONU și să stabilească de comun acord un cadru bine definit. Nu știu cum se vede de la voi, dar pe mine m-a pus pe gânduri această intenție binevoitoare a oficialităților guvernamentale chineze de a reglementa zona de Blockchain.

Regimul de la Beijing și represaliile în zona de cryptocurrency

Să nu uităm că regimul de la Beijing şi-a înăsprit încă din toamna lui 2017 atitudinea faţă de criptomonede. Vă mai aduceți aminte când platformele de tranzacţionare cu sediul în China au fost nevoite să înceteze operaţiunile septembrie 2017 ? Sau când strângerea de fonduri în criptomonede a fost strict interzisă? Practic, fluctuațiile din prezent din zona de cryptocurrency au legătură mai mult decât vrem să credem și cu ce se întâmplă în China.

Să ne imaginăm un scenariu. Un milion de chinezi cumpără masiv moneda X.  Apoi, din senin, nu mai au acces la blockchain. Nu mai pot face tranzacții, nu mai pot să vândă, să cumpere. Un astfel de scenariu ar influența grav și restul de piețe emergente, pentru că totul e legat. Când vorbim de crypto currency nu vorbim doar de economia unei țări, vorbim de un întreg ecosistem.

Ar trebui să fim mult mai atenți la ce se întâmplă în China. Părerea mea!

Notă:

Acest material este o opinie personală. Pentru dezbateri pe această temă folosiți cu încredere adresa de e-mail . Sau folosiți rubrica de comment de mai jos.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!