Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,408.88
-2.07%
2
XRP
XRP
$0.2869
-3.91%
3
Ethereum
Ethereum
$104.16
-3.56%
5
EOS
EOS
$2.219
-4.08%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.92
-2.85%
7
Litecoin
Litecoin
$30.548
-2.28%
8
TRON
TRON
$0.026393
-4.89%
9
Stellar
Stellar
$0.083024
-7.72%
11
Cardano
Cardano
$0.037172
-3.74%
13
Monero
Monero
$43.041
-2.79%
14
IOTA
IOTA
$0.2508
-2.91%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Blockchain-ul EOS blocat din cauza proprietarilor de token-uri

B

EOS a fost lansat în MainNet pe 10 iunie – la o săptămână distanță după ce Block.one a lansat versiunea 1.0 a software-ului EOSIO.  Dar platforma nu poate fi activată pe deplin până când 150 milioane de token-uri EOS – 15% din oferta totală – nu vor fi jucate. Cei 21 de producători de blockchain-uri, care vor îndeplini mai mult sau mai puțin rolul pe care îl joacă minerii din Bitcoin, încă nu s-au aruncat în exchange-uri.

Blockchain-ul EOS blocat din cauza proprietarilor de token-uri

Potrivit datelor furnizate de autoritatea EOS , doar 4,8 la sută din token-uri sunt tranzacționate și nimeni nu știe când vor fi  mizate și celelalte peste 100 de milioane de token-uri EOS.

cum și de ce s-a ajuns în acest punct ?

Reticența de a vota poate fi cauzată de faptul că procesul este oarecum complicat și că utilizatorii ar putea fi preocupați în mod evident de expunerea accidentală a cheilor lor private. Rata votului pare să fi înregistrat în ultimele 24 de ore o crestere. însă, totuși, utilizatorii – și token-urile lor – continuă să rămână în stare de expectativă. Unii  așteaptă ca ceilalți sa faca primul pas.

Este probabil ca acei candidați la zona de producători de blockchain-uri să controleze ei înșiși suficiente token-uri pentru a activa rețeaua, dar nu vor să riște. S-au înregistrat tensiuni între diferitele grupări pentru a câștiga una dintre aceste categorii exclusive de spoturi din rețea.

De exemplu, primul producător de blockchain va fi obligat să achiziționeze o memorie cu acces aleatoriu (RAM) în valoare de aproximativ 260.000 de dolari. Asta a generat o dezbatere despre dacă și cum ar trebui compensată această implicare financiară.

Între timp, prețul EOS a înregistrat o scădere semnificativă. Asta raportat atât față de bitcoin (BTC), cât și de eter (ETH). Asta arată că investitorii sunt nemulțumiți.

CONTEXT – TOTUL LA ZI legat de EOS

Pe măsură ce software-ul s-a apropiat de lansare, un grup de organizații care au încercat să servească drept producători de blockchain-uri s-au găsit unul pe celălalt și au format EOSG Mainnet Launch Group (EMLG).

Ei au reușit până acum să convină asupra a numeroase lucruri. Cel mai important fiind faptul că vor lansa o rețea principală pentru EOS.

Peste 100 de organizații candidate au participat la un apel. A fost momentul care a început să se reunească la ora 1:00 UTC totul. Votul  avut loc aproximativ 45 de minute mai târziu.  Peste 1800 de persoane au privit live. Votul la „Go / No Go” a fost unanim sau foarte aproape.  Întâlnirea a fost difuzată pe YouTube de către EOS GO.

Cu acest vot, un set de producători de blockchain-uri se va muta pentru a lua loc în rețea live. Aceste grupuri au fost deja desemnate. Această rețea inițială ar trebui să se ridice, conform unui plan prezentat în timpul fluxului. De acolo, va fi necesară validarea suplimentară înainte de a lua pașii finali de lansare.

EOS MainNet Launch și  o poveste care încă se scrie

Inițierea rețelei de către producătorii de blockchain-uri numiți va fi urmată de cel puțin 48 de ore de testare suplimentară. În lipsa unor bug-uri majore, deținătorii EOS vor fi invitați să voteze pentru un grup de producători de blockchain-uri. EOS merge live odată ce 15% din token-urile restante au fost plasate. Ele vor fi scoase la vot. Așa a fost stabilit primul set de producători de blockchain.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!