Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$4,437.12
-9.22%
2
XRP
XRP
$0.4332
-10.18%
3
Ethereum
Ethereum
$130.61
-12.39%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$225.81
-22.39%
5
Stellar
Stellar
$0.1935
-14.15%
6
EOS
EOS
$3.721
-8.75%
7
Litecoin
Litecoin
$32.975
-10.33%
9
Cardano
Cardano
$0.044701
-14.81%
10
Monero
Monero
$66.483
-8.85%
11
TRON
TRON
$0.013925
-12.00%
13
IOTA
IOTA
$0.3015
-15.17%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Blockchain-ul EOS e pregătit de lansare. Cum va fluctua piața de crypto

B

După ce a stat cam un an în zona de ICO, unul dintre cele mai așteptate blockchain-uri este programat să apară în jurul datei de 2 iunie. Blockchain-ul EOS a adus mai mult de 2 miliarde de dolari in vanzarea de token-uri pentru Block.one. Compania care a creat sistemul deja lucrează la o versiune mult mai scalabilă și mai ușor de utilizat pentru pasionați.

Blockchain-ul EOS e pregătit de lansare. Cum va fluctua piața de crypto

Aceste afirmații se bazează pe algoritmul de consens al proiectului, demonstrat prin procesul de proof-of-stake (dPoS), prin care un număr stabilit de noduri – în cazul EOS, 21 – va fi ales să acționeze ca validatori (sau „producători de blockchain”).

Sistemul proof-of-stake, așa cum arată și numele se bazează pe numărul de fise deținute de utilizatori. Pentru a participa la minare, aceștia blochează un număr de fise într-un contract smart. Acestea vor rămâne acolo pe perioada în care vor să facă mining. Recompensa este proporțională cu numărul de monede puse în acel contract smart.

Din culisele noului BlockChain

Nodurile respective vor verifica la rând zonele de blockchain într-o fracțiune de secundă, și fiecare operațiune va fi reluată la fiecare trei secunde. Ideea este că, cu doar câțiva validatori, devine mult mai ușor să procesezi o mulțime de tranzacții extrem de rapid.

Deoarece acești validatori vor avea o mare responsabilitate, ei vor fi, prin urmare, răsplătiți pentru munca lor (prin procesul de guvernare, comunitatea EOS va decide cu privire la ce recompense ar trebui să fie. Pot fi chiar token-uri EOS, așa cum și Bitcoin își recompensează minerii.

Ca atare, nu numai că ar fi foarte de dorit din punct de vedere financiar să fie un nod validator, dar acest sistem conferă și o anumită cantitate de putere. Lupta pentru aceste locuri este aprigă. Motivul? Spoturile nod de rezervă, vor primi, de asemenea, recompense.

Rivalități între China și S.U.A pentru noul blockchain

Companiile care intenționează să servească drept producători de blockchain variază de la operațiunile clasice de mining, la zona de exchange, la consultanță în blockchain și la echipe de entuziaști EOS. Candidații sunt răspândiți în întreaga lume, dar China prezintă cel mai mare interes, urmată de entități din S.U.A.

Orgoliile dintre China și SUA în zona de cryptocurrency sunt destul de mari. Recent,
Vitalik Buterin, unul dintre creatorii Ethereum, îa declarat că sistemul de tranzacții al EOS este ușor de manipulat.

Potrivit lui Buterin, noul blockchain ar putea funcționa diferit față de modelul teoretizat. Acesta crede că există șansa să se formeze zone de microinfluență. În plus, respectivele zone nu vor fi alese de Block.one. Compania a creat doar software-ul, dar odată ce lansează blockchain-ul în mainnet, alegerile făcute de-a lungul bllockchainului nu vor mai fi responsabilitatea Block.one.

Paradoxul e altul. Compania a investit milioane de dolari în ecosistemul EOS, dar acum, cu câteva zile înainte de lansare, nu pare să fi investit în educarea comunității cu privire la modul în care aceasta pot participa la noua structură.

Blockchain-ul EOS și provocările generate de protocolul de validare

Protocolul folosește așa numitul vot de aprobare pentru a desemna validatori.  Fiecare portofel putând „aproba” până la 30 de validatori. Acele aprobări vor determina cele 21 de „supernoduri”. Utilizatorii cu drept de vot nu trebuie să aleagă tot pachetul de 30 de validatori, deși, de asemenea, nu pot folosi nici aprobările neutilizate pentru a-și susține validatorul preferat.

Votarea se va realiza într-un proces continuu. Nu există alegeri, în sine, în schimb, alegerile se desfășoară în mod constant. Altfel spus, un utilizator care deține token-uri de vot se va confrunta anumite riscuri. Există riscul ca acesta să nu poată vinde acele jetoane în cazul în care prețul lor scade.  Există mulți oameni care dețin mărci EOS și care speră să câștige și să facă profit după lansarea în mainnet-ului.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!