Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,437.74
-1.51%
2
XRP
XRP
$0.2904
-2.97%
3
Ethereum
Ethereum
$104.58
-3.62%
5
EOS
EOS
$2.226
-3.91%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.25
-3.76%
7
Litecoin
Litecoin
$30.804
-1.81%
8
TRON
TRON
$0.026504
-3.13%
9
Stellar
Stellar
$0.084234
-6.71%
11
Cardano
Cardano
$0.037595
-2.89%
13
Monero
Monero
$42.778
-3.28%
14
IOTA
IOTA
$0.2525
-1.80%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Blockchain-ul EOS o comite din nou și îngheață 27 de conturi

B

Descentralizarea EOS este din nou pusă sub semnul întrebării. Blockchain-ul EOS o comite din nou. După ce îngheța în urmă cu o săptămână 7 conturi, acum recidivează și blochează alte 27 de conturi.

Blockchain-ul EOS o comite din nou și îngheață 27 de conturi

La începutul săptămânii trecute, producătorii din cadrul celor 21 de blocuri din rețea, care verifică tranzacțiile și validează blocurile, înghețaseră șapte conturi EOS. Acestea se pare că aparțineau unor hoți care au furat fonduri. Acestea foloseau diferite tipuri de înșelătorii prin care se foloseau de utilizatori. Prin diferite metode și escrocherii de tip phishing, aceștia doreau să lanseze mai multe atacuri.

Controverse asupra gradului de descentralizare al blockchain-ului EOS

Crezând că prima comandă a avut o mulțime de controverse, Forumul Arbitral Core EOS (ECAF) a trimis o altă comandă de instruire a producătorilor blocurilor de a îngheța 27 de conturi suplimentare. Măsura de urgență a ordinului de protecție a ECAF a declarat:

,,Se dispune ca producătorii blocului EOS să refuze să proceseze tranzacțiile pentru următoarele conturi și chei pe termen nelimitat. (Până la o notificare oficială și instrucțiuni din partea ECAF.)

Ordinul a fost semnat de Sam Sapoznick, în calitatea de arbitru interimar de urgență. Comanda anterioară de blocare a șapte conturi a fost, de asemenea, semnată de Sapoznick.

Ce se va întâmpla cu EOS după aceste manevre discutabile?

Teoretic, nu ar trebui să existe opriri pentru producătorii de blocuri. Asta încalcă constituția EOS. Conform articolului IX din Constituția EOS:

„Toate litigiile care decurg din sau în legătură cu prezenta Constituție vor fi soluționate definitiv în conformitate cu Regulile de Arbitraj ale Camerei Internaționale de Comerț de către unul sau mai mulți arbitri numiți în conformitate cu Regulile menționate.”

La ambele ordine se spune: „Logica și raționamentul ordinului vor fi postate la o dată ulterioară.” Producătorii de blocuri au ales controversat să nu divulge nici un motiv referitor la conturile înghețate.

Pentru instanța anterioară, EOS New York a justificat decizia, susținând că a trebuit să ia aceste măsuri în urma unei examinări atente a probelor. Cu toate acestea, pentru blocajul actual, nimeni nu a prezentat nicio explicație.

Criză de credibilitate față de criptomoneda lansată în blockchain-ul EOS

Suporterii mișcării au fost fericiți să sublinieze că acești pași au fost necesari pentru a ține actorii răi din EOS Blockchain. Cu toate acestea, scepticii au subliniat că Bitcoin a avut succes în primul rând pentru că nimeni nu a avut autoritate asupra acestuia. Comunitatea a început să pună sub semnul întrebării natura descentralizată a EOS și dacă este cu adevărat liberă sau nu.

La interzicerea inițială a 7 conturi, Charlie Shrem, fondatorul BitcoinFoundation, a comparat EOS cu Ripple pentru structura lor centralizată. A vorbit despre capacitatea unui grup restrâns de oameni care au suficientă autoritate pentru a îngheța conturile.

Ripple, în 2014 a introdus o caracteristică numită „îngheț”, care permite companiei să oprească mișcarea XRP ori de câte ori doresc.

EOS a înregistrat o scădere semnificativă odată ce vestea a devenit publică. La momentul redactării, EOS are un preț de 7 USD, pierzând aproape 14% în ultimele 24 de ore. Vorbim de cel mai inalt nivel de scădere din ultima perioadă dintre top zece criptomonede listate.

Sursa: ccn.com

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!