Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,399.56
-2.33%
2
XRP
XRP
$0.2856
-4.33%
3
Ethereum
Ethereum
$103.98
-3.75%
5
EOS
EOS
$2.214
-4.27%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.07
-3.58%
7
Litecoin
Litecoin
$30.412
-2.76%
8
TRON
TRON
$0.026189
-5.44%
9
Stellar
Stellar
$0.082707
-8.10%
11
Cardano
Cardano
$0.037025
-4.07%
13
Monero
Monero
$42.713
-3.43%
14
IOTA
IOTA
$0.2498
-3.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Brad Garlinghouse, CEO Ripple: Bitcoin este controlat de China

B

Brad Garlinghouse, CEO-ul Ripple, a folosit recenta recesiune a pieței ca o oportunitate de a arunca declaraţii despre criptomonedele actuale şi sistemele lor de funcţionare. Acesta a declarat recent la Boston, în cadrul conferinţei Stivale Cross Sector Insight din 2018, că bitcoin este „controlat de China”.

Brad Garlinghouse, CEO Ripple: Bitcoin este controlat de China

Am să vă spun o poveste care, chiar dacă nu e oficială, merită atenţia voastră. Bitcoin este controlat de China. Exista patru puncte în China de mining care controlează peste 50% din Bitcoin „. Declaraţia a fost preluată ulterior de publicaţia financiară TheStreet.

„De unde știm că China nu va interveni? Câte țări doresc să utilizeze o monedă controlată de chinezi? . Bitcoin nu este acel panaceu în care  am crezut toţi”’, a adaugat Brad.

Ripple mizează pe avantajul vitezei în tranzacțiile transfrontaliere

Brad Garlinghouse a vorbit și despre trehnologia blockchain și crede că această tehnologie nu va afecta și nu va elimina unitățile bancare.

,,Eu nu cred că ceea ce se întâmplă azi cu blockchain-urile poate afecta sau distruge băncile clasice, chiar dacă acestea folosesc mindset-uri învechite.

Această ultimă remarcă nu este surprinzătoare. Motivul este simplu dacă stăm să ne gândim la faptul că modelul de afaceri Ripple din San Francisco este construit în primul rând prin utilizarea tehnologiei distribuite  (DLT) pentru a ajuta instituțiile financiare să facă tranzacțiile transfrontaliere mai eficient.

Compania este susținătorul primar al XRP – adesea denumită în mod obișnuit Ripple, având în vedere asocierea strânsă între activ și firmă. Ripple a colaborat cu mai multe companii de servicii financiare de prim rang, cum ar fi Western Union și MoneyGram, pentru a testa utilizarea XRP în fluxurile lor de plată.

Brad în război ideatic cu Jack Dorsey şi Steve Wozniak

Declaraţiile lui Brad vin în contextul în care în urmă cu câteva zile, doi grei ai industriei mondiale, Jack Dorsey si Steve Wozniak, spuneau că Bitcoin merită să fie singura criptomonedă din lume.

Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, are viziuni super optimiste despre zonă de cryptocurrency, se arată într-un material de pe site-ul cointelegraph. Piața de cryptocurrency este în plină desfășurare. Steve e sigur că în condițiile actuale criptomonedele nu pot înlocui valutele naționale. În schimb își dorește că toate tranzacțiile la nivel mondial să se facă în Bitcoin, într-o zi.

Wozniak a mai afirmat că pentru el Bitcoin-ul este „aur digital pur” .  Asta în comparație cu alte criptomonede. Motivul? Bitcoin nu este condus de o companie și nu are un model de afaceri.

XRP SAU BITCOIN, VOI CE ALEGETI?

Dupa cum a raportat CCN, Dorsey, care este CEO al gigantului Twitter si al procesorului digital a plăților, a declarat recent că vede Bitcoin ca fiind singura monedă mondială, dar asta in urmatorul deceniu.

Bitcoin este definit prin procese matematice pure. Există o anumită cantitate de bitcoin în lume . Există o modalitate de distribuire. Există un protocol de mining. Bitcoin este și va fi un concept pur. Nu există niciun om care rulează. Nu există nici o companie care să fie implicată direct in blockchain. Bitcoin este un concept care a supraviețuit și va supraviețui”, a mai spus Dorsey.

În prezent, XRP se situează ca fiind cea de-a treia cea mai mare criptomonedă din lume. XRP are o cotă de piață de circa 21,2 miliarde de dolari. Majoritatea token-urilor XRP – emise sau nu – sunt controlate de Ripple.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!