Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,426.14
-1.65%
2
XRP
XRP
$0.2893
-3.21%
3
Ethereum
Ethereum
$104.36
-3.59%
5
EOS
EOS
$2.224
-3.91%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.21
-3.18%
7
Litecoin
Litecoin
$30.756
-1.86%
8
TRON
TRON
$0.026471
-3.61%
9
Stellar
Stellar
$0.083501
-7.39%
11
Cardano
Cardano
$0.037417
-3.18%
13
Monero
Monero
$43.043
-2.52%
14
IOTA
IOTA
$0.2513
-2.41%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Breșa de securitate din Bithumb a relansat Bitcoin și Ethereum ?

B

Povesteam recent despre hack-ul din Coreea de Sud din Bithumb. Deși prejudiciul s-a învârtit în jurul sumei de 30 de milioane de dolari, momentul a determinat fluctuații în piață. Astfel, pe 20 iunie, majoritatea criptomonedelor, printre care Bitcoin, Ethereum, Ripple și Bitcoin Cash, au scăzut cu aproximativ 2%. Motivul? Însăși piața a avut o scădere, fiind determinată de intensificarea mișcării descendente a token-urilor și a criptomonedelor mai mici.

Breșa de securitate din Bithumb a relansat Bitcoin și Ethereum ?

Corecția a fost, evident, declanșată de hack-ul Bithumb, care a oprit imediat multe din tranzacții din zona de cryptocurrency. Bitcoin de exemplu a trecut azi de pragul de 6.700 de dolari.

Investitorii  de pe piața mondială a criptomonedelor cât și de pe piața valutară din Coreea de Sud au inițiat o vânzare a activelor digitale. Explicația e simplă? Au acționat din teama că hack-ul Bithumb ar putea declanșa o scădere descendentă.

Cum încearcă să gestioneze criza Bithumb

În primul rând, Bithumb a recunoscut problema și a încercat să gestioneze criza de imagine.

„Am verificat că au fost furate unele dintre criptomonede în valoare de aproximativ 30.000.000 de dolari. Aceste criptomonede furate vor fi acoperite din Bithumb și toate bunurile vor fi transferate în wallet-uri. ”

După ce a obținut peste 300 milioane dolari în profitul net în 2017, 30 milioane de dolari nu reprezintă o sumă mare de bani pentru compania în valoare de peste un miliard de dolari. Dar, după lansarea declarației sale, Bithumb s-a retras din diferite platforme sociale.

Când a fost întrebat, un reprezentant al Bithumb a spus că, în timp ce suma furată în atacul de hacking rămâne corectă și se concluzionează că societatea va acoperi toate fondurile cu 30 de milioane de dolari, compania a fost solicitată de autoritățile de reglementare să ia un mod mai organizat de a trata incidentul.

Crizele de tip hack au o influență masivă asupra fluctuațiilor din zona de cryptocurrency

Mulți analiști au fost extrem de optimiști în privința tendinței pe termen scurt a pieței de criptomonede. În primul rând datorită mișcării pozitive a BTC și ETH. BTC a evitat, de asemenea, o scădere sub valoarea de 6.000 $, după ce a revenit relativ repede de la marca de 6.200 $.

Câțiva indicatori ai impulsului, incluzând divergența de convergență medie în mișcare (MACD) și Indexul forței relative (RSI), împreună cu mediile mobile simple și exponențiale, au demonstrat optimismul și impulsul pe termen scurt pentru BTC.

Cu toate acestea, datorită volumului redus al întregii piețe de cryptocurrency, este dificil să se concluzioneze cine și cum și-a pierdut controlul asupra pieței. Dar, în ultimele 9 zile, BTC a reușit să obțină un impuls.

Valuri, fluctuații, volatilitate crescută

În perioada 29 mai – 8 iunie și între 17 mai și 21 mai, BTC a demonstrat un optimism pe termen scurt. Cu toate acestea, vânzările mari declanșate de lipsa volumului au determinat BTC să scadă continuu de la marca de 8.000 de dolari.

Este totuși posibil ca BTC să scadă sub valoarea de 6.000 de dolari. Mai ales dacă se înregistrează o vânzare mare în zilele următoare. În special în regiunea 6 800 USD. Dacă BTC va reveni la 7.000 $, vom vedea. Poate să rupă un nivel cheie de rezistență în acea regiune. Este posibil ca BTC să inițieze un val pe termen mediu. În prezent, investitorii trebuie să respecte piața și volumul pentru a vedea următoarea mișcare a pieței.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!