Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,461.11
-3.79%
2
XRP
XRP
$0.2928
-5.74%
3
Ethereum
Ethereum
$105.30
-8.21%
5
EOS
EOS
$2.223
-7.34%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.69
-10.63%
7
Litecoin
Litecoin
$30.752
-6.83%
8
TRON
TRON
$0.026187
-10.71%
9
Stellar
Stellar
$0.087493
-9.26%
11
Cardano
Cardano
$0.038448
-7.19%
13
Monero
Monero
$43.311
-6.57%
14
IOTA
IOTA
$0.2566
-7.88%
Latest Crypto Fear & Greed Index

BTC de 24.000 $ pe unele burse din Iran dupa ce a fost recunoscut oficial de guvern

B

Bitcoin [BTC] lovește 24.000 de dolari în Iran. Cum s-a putut asta? Cand s-a intamplat asta? Asta după ce guvernul a recunoscut exploatarea prin cripto a valutelor ca o industrie. Evident ca pretul a tinut putin timp si doar pe anumite burse speculative.

BTC de 24.000 $ pe unele burse din Iran dupa ce a fost recunoscut oficial de guvern

Iranul de acord cu criptomonedele

Iranul a anunțat recent că va începe să trateze exploatarea minelor cripto-economice ca pe o industrie. Acest lucru vine după o presiune sporită asupra țării, impusă de schimbarea sancțiunilor economice impuse de Statele Unite. În această știre bullish, prețul Bitcoin [BTC] a fost raportat la aproximativ 24000 USD pe unele burse iraniene.

Platforma de schimb Exir a raportat un pret de 1.020.000.000 IRR pentru 1 Bitcoin, aducand valoarea monedei peste valoarea maxima anterioara de 20000 $. Prețul curent al cripto este de aproximativ 6400 $. Prețul produsului Ethereum a fost, de asemenea, umflat pentru a fi în jur de 900 de dolari, comparativ cu prețul său actual de 215 de dolari.

Banca Centrală a Iranului este pregătită să elaboreze un cadru de politici pentru industria nou-creată de exploatare minieră prin cripto. Potrivit Consiliului Suprem al Iranului al secretarului Cyberspace, Abolhassan Firouzabadi, politica urmează să fie elaborată în următoarele 18 zile.

Ce se va intampla in Orientul Mijlociu cu piata cripto

El a spus într-o declarație de presa că lansarea unei cripto naționale este promițătoare. El a declarat, de asemenea, că a promis că va fi folosit ca instrument de tranzacții financiare cu partenerii comerciali și țările prietenoase ale Iranului. Acest lucru se datorează presiunilor economice în creștere prin sancțiunile din S.U.A.

El a adăugat, de asemenea, că exploatarea cripto a fost acceptată ca o industrie de către multe autorități guvernamentale și conexe. Lista include Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Banca Centrală, Ministerul Industriei, Mineritului și Comerțului, Ministerul Energiei și Ministerul Economiei și Finanțelor.

Slăbirea Rialului iranian împotriva dolarului american este un punct de discuție pentru mulți, deoarece sancțiunile economice ale lui Donald Trump au determinat piețele europene să se retragă din Iran. Președintele a trimis un mesaj clar atunci când sancțiunile au fost adoptate la începutul acestui an în luna august, obligând astfel multe companii să aleagă între Iran și Statele Unite.

Aceasta conduce rialul la un pas de hiperinflație, deoarece valoarea a fost într-o tendință descendentă continuă de la anunțarea sancțiunilor revizuite. Doar anunțarea sancțiunilor a condus peste 100 de companii să-și retragă și să oprească operațiunile în țară.

Aceasta reprezintă o altă țară care s-a transformat în Bitcoin în vremuri de instabilitate politică și economică. Acest tipar a fost, de asemenea, văzut cu Venezuela, iar fiatul său hiperinflat a fost înlocuit de Bitcoin și alte cripto, cum ar fi Dash [DASH].

IRANUL VREA SA FOLOSEASCA CRIPTOMONEDE IN SCHIMBURILE COMERCIALE CU RUSIA

Datorită unei amalgamări a unor diverși factori, inclusiv sancțiunile stricte impuse de guvernul S.U.A. asupra Iranului, moneda națională a țării a înregistrat o scădere puternică.

Bitcoin, de la valoarea maximă de 20.000 de dolari, prețul a scăzut cu 70%. El a repetat corecția pe care a experimentat-o ​​în 2014. Dar, dacă piața criptocurrency se mișcă în mod similar cu corecția sa în 2014, cea mai gravă corecție a istoriei pieței, prețul activelor digitale majore, cum ar fi bitcoin și ethereum, ar trebui sa inceapa sa intre pe un  trend ascendent.

Rialul iranian a înregistrat o scădere substanțială a valorii sale pe parcursul ultimelor șase luni. Scăderea valorii rialului nu a fost la fel de intensă ca corecția bitcoinului.  Se așteaptă ca valoarea rialului să scadă cu 57%. De ce? Pe baza datelor matematice și a ratei de hiperinflație la 132 la sută.

Sursa: https://ambcrypto.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!