Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$4,597.09
-9.17%
2
XRP
XRP
$0.4462
-9.29%
3
Ethereum
Ethereum
$137.54
-10.65%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$239.83
-30.74%
5
Stellar
Stellar
$0.1992
-12.41%
6
EOS
EOS
$3.743
-8.26%
7
Litecoin
Litecoin
$33.914
-8.17%
9
Cardano
Cardano
$0.047413
-10.17%
10
Monero
Monero
$68.442
-8.38%
11
TRON
TRON
$0.014615
-10.02%
13
IOTA
IOTA
$0.3146
-12.58%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Buterin: Piata cripto, ca sa creasca, are nevoie de adoptare in masa, nu de ETF-uri

B

Vitalik Buterin crede ca comunitatea cripto s-a concentrat prea mult asupra ETF-urilor in loc sa faca criptocurrency mai usor de folosit ca metoda de plata pentru achizitiile de zi cu zi. Fie prin intermediul cardurilor de plata, fie prin alte masuri.

Afirmatiile apar in cadrul unui post de pe  Twitter. Un ETF va beneficia de prețurile cripto, crede el, dar facilitarea utilizării acestuia de către oameni va face mai mult pentru adoptarea în masă.

Buterin: Piata cripto, ca sa creasca, are nevoie de adoptare in masa, nu de ETF-uri

Reactia lui Vitalik Buterin pe Twitter despre ETF-uri, a generat un val de comment-uri

Un tweeter a menționat că crearea capacității de a câștiga criptocurrency va face mai mult bine pentru a încuraja adoptarea. Iar cand o persoană câștigă din criptocurrency, nu mai simte nevoia să converteasca castigul în fiat. Dar asta doar daca ar disparea volatilitatea.

Un alt tweeter a observat că în trecut s-au făcut încercări de a face criptocurrency utilizabil pentru tranzacțiile cu amănuntul, dar preocupările de reglementare au oprit întreprinderile de la emiterea de carduri. Tweeter-ul a menționat că un astfel de efort s-ar putea dovedi mult mai reușit în prezent.

Alții au afirmat că nu există niciun avantaj în utilizarea cripto pentru tranzacțiile cu amănuntul.

ETF-uri versus adoptia in masa a criptomonedelor

În timp ce Buterin consideră că ușurința de utilizare a tranzacțiilor de zi cu zi este esențială pentru adoptarea în masă, disponibilitatea ETF-urilor pentru zona de cripto-tranzacționare ar putea juca un rol esential. Nu intamplator Bitcoin incearca de atata timp sa reglementeze asta.

Atunci când Comisia de Valori Mobiliare (SEC) din S.U.A. a clarificat recent că bitcoin și ethereum nu sunt titluri de valoare, mulți avocați cripto au salutat știrile, deoarece acestea sunt foarte bune pentru ETF-urile de cripto-tranzacționare. Cu toate acestea, decizia are, de asemenea, un caracter bun pentru industrie în moduri care pot avea impact asupra adoptării în masă.

Unii au privit clarificările SEC ca fiind valabile pentru mișcarea recenta a Coinbase în sprijinul standardului token-ERC-20.

Coinbase cu si despre ETF-uri

Dan Romero, director general și vicepreședinte al Coinbase, a declarat luna trecută că, în faza actuală de reglementare a cripto, este important ca societatea să integreze activele digitale care nu pot fi clasificate drept valori mobiliare.

Achiziționarea din luna mai a Paradex, un schimb descentralizat de cripto și aplicația Ethereum a lui Toshi, au ajutat Coinbase.  Plus integrarea mai multor token-uri care vor încuraja adoptarea principalelor criptomonede.

Co-fondatorul și CEO, Jeremy Allaire, a declarat recent că unul dintre lucrurile care a catalizat piața cripto anul trecut a fost că dezvoltatorii de sute de mii au început să construiască dApps pentru a extinde adoptarea blocurilor.

Ali Hassan, CEO Crescent Crypto: SEC ar putea aproba Bitcoin ETF in 18 luni

.Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) ar putea aproba un ETF Bitcoin în următoarele 18 luni. Declaraţia îi aparţine lui Ali Hassan, CEO și unul dintre cei trei cofondatori ai managerului de active Crescent Crypto.

Hassan, fostul director executiv al Goldman Sachs, vorbea la studiourile Bloomberg Markets despre potențialul considerabil al strategiilor de management pasiv pe piețele de cripto. Întrebat cu privire la respingerea de două ori consecutiv de către SEC a Winklevoss Bitcoin ETF, el a recunoscut îngrijorarea autorității americane privind protecția investitorilor.

Cu toate acestea, Hassan a propus investiții pasive ca o soluție. Pentru a reduce unele dintre aceste preocupări. El a spus că acestea „vor crește de fapt participarea pe piața cripto”. „Noi credem că un produs vine în curând”. A spus Hassan. „Poate, în următoarele 18 luni. Vom vedea un ETF doar pentru Bitcoin”.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!